Şimdi Ara

ısp throttling diye bir şey var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu zımbırtı soperonline’nın bizim verilerimizi belirli durumlarda kısıtladığının ve bir çok ıspninde bunu yaptığımı öğrendim ben taahütü 100mbit diye yapıyorum istanbul içi veriyor bana Türkiye dışına bir test yapınca hızmız hak getire adsl ile bağlantı kuruyorum sanki 8mbit internete ISP throttling diye yazında sizde durumu anlayacaksınız http://www.internethealthtest.org/?t=eyJ0aW1lX3J1biI6MTUyMzAzNTkwNTQ4MywicmVzdWx0cyI6W3sic2l0ZUlkIjoiYXRoMDNfdW5kZWZpbmVkIiwic2l0ZVRyYW5zaXQiOiJBdGhlbnMiLCJzMmNSYXRlIjo0Mzc2LjU5MDkzMjQyNzQ3LCJjMnNSYXRlIjoxOTYzLCJNaW5SVFQiOiIxMDMiLCJwYWNrZXRSZXRyYW5zbWlzc2lvbnMiOjAuMDEwMTM2ODQ3NDQwNDQ2MDJ9XX0= burda hız sonucum mevcut 4-1 çıkıyor hız 4mbit nedir 100mbit hız kullanıyorum normalde.site bu şekilde bir uygulamada olup olmadığınızı test ediyor benimki haliyle rezalet taahütüm bitsin 1000mbit 100 lira dese yinede almayacağım 1000mbit istanbul içi ne yapayım komşudan mı veri indiricem hoş oda port filan diyorlar malum port da açılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 6 Nisan 2018; 20:39:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• benim tarifem 24 megabit download - 3 megabit upload türkiyede bu hızları alıyorum !

Senin attıgın linkle test ettim atina server ında hızım download 0.8 megabit - upload 1 megabit çıktı :) Servis saglıyıcım türk telekom .
  • Telekomdayım 30 mbps çıktı 2 upload 100 mbps kullanıyorum ama bunun normal speedtest ten farkı yok speedtestte de yurt dışında sunucu seçebiliyorsun
  • Paketten sonra Vodafone düşünüyorum acaba vodafoneda da durum aynı mı?Kendi alt yapılarında bir qos sitemi kurup bu işi yapıyorlar ben az cihazı kurcalayınca upload 100 de alabiliyorum ama bir süre sonra farkediliyor interneti kesiyorlar tekrardan düşüyor hatta pingi de düşürmek mümkün düz tak çalışyırda csgo ping 50-60-70-80 oluyor kurcalayınca 35-38-40-45 hani tam bilmiyorum ne yapınca oluyor herhalde fq_codelden mi mru 1500 den mi overpacket 4 yapınca mı anlamadım ama verdiğimiz paranın hakkını almadığımız kesin 35 ping mümkünken ben niye 70 ping alayım yada abdden 100 hız alabiliyorum kurcalayıncada sen niye 8-12 arası bir hız veriyorsun soruncada serverla alakalı diye gerizekalı yerine konup cevap alıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 6 Nisan 2018; 21:33:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: luzumsuzdur

Paketten sonra Vodafone düşünüyorum acaba vodafoneda da durum aynı mı?Kendi alt yapılarında bir qos sitemi kurup bu işi yapıyorlar ben az cihazı kurcalayınca upload 100 de alabiliyorum ama bir süre sonra farkediliyor interneti kesiyorlar tekrardan düşüyor hatta pingi de düşürmek mümkün düz tak çalışyırda csgo ping 50-60-70-80 oluyor kurcalayınca 35-38-40-45 hani tam bilmiyorum ne yapınca oluyor herhalde fq_codelden mi mru 1500 den mi overpacket 4 yapınca mı anlamadım ama verdiğimiz paranın hakkını almadığımız kesin 35 ping mümkünken ben niye 70 ping alayım yada abdden 100 hız alabiliyorum kurcalayıncada sen niye 8-12 arası bir hız veriyorsun soruncada serverla alakalı diye gerizekalı yerine konup cevap alıyorsun

Hocam sizin daha farklı bir durum vardı galiba. Superonline hız sorunu diye konu açmıştınız. Yurt dışına baya düşük hızlar alıyordunuz. Ama işin garibi konuya yazan diğer superonline üyeleri o kadar düşük hız almıyordu, normal hızına yakın alıyordu. Haliyle vodafone'daki biri deneyip normal hız alsa bile, sizde de aynı olacağı kesin değil. Sizin bölgesel bir sorun var galiba.

Yine de vodafone fibermax konusuna da bir yazın, ordaki üyeler denesin. Ben kablonet'teyim, 50 mbit tarifede, 31.25 mbit alıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Söyledim aradım geri döndüler alt yapımız bu kadar gibisinden cevap verdiler şimdi gpon aldım bekliyorum gelsin onu kullanıp bir bakıcam durum ne olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: luzumsuzdur

Söyledim aradım geri döndüler alt yapımız bu kadar gibisinden cevap verdiler şimdi gpon aldım bekliyorum gelsin onu kullanıp bir bakıcam durum ne olucak

Dosya indirme için bağlantı sayısını arttırınca tam hızı alabiliyor musunuz?

Mesela browser üzerinden dosya indirince bazen 1-1.5 mb/sn civarı hız alıyorum. Idm ile 8-16 bağlantı kullanarak indirince tam hızı alıyorum.

Arada bir youtube'un bant genişliği kısıtlanıyor. Tarayıcı üzerinden 360p video bile zar zor izleniyor, o anda youtube istatistiklerine göre 800 kbps civarı hız kullanıyor, 1 mbit bile değil. Haliyle video takıla takıla ilerliyor. Bu sırada idm ile videoyu indirirsem tam hızda indirebiliyorum.

Siz de idm vb uygulama ile çoklu bağlantı sağlayarak indirince tam hızı alabiliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 6 Nisan 2018; 23:43:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sizin hatta ciddi problem var, daha düzeltemediler mi bi cacıktan çaktığı yok demek ki servisin komşularda durum ne rica edip bi test alın binaya giren fiberde mi sorun var sizin fiberde mi sadece öğrenin binaya giren deyse geçmiş olsun vdf bile bağlatsanız düzelmez, sadece sizdeyse port değişikliği isteyin alt kutudan yerinizi değiştirsinler yapmıyorlarsa vdf başvurun 500tl kadar karşılıyor ama siz ilk peşin ödeyeceksiniz onlar faturadan düşüyor.
    speedtesten bi farkı yok ,speedtest daha iyi tokyo testi daha realistik.

25 pak sol
    ısp throttling diye bir şey var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 7 Nisan 2018; 2:49:36 >

• zaq999 kullanıcısına yanıt
    söyledim port değişikliği yapıldı fiber kabloyuda değiştirdim 75 lira verdim bunun içinde sonuç yok gpon aldım bakalım gelsin onu deneyeceğim olmadı vodafone geçicem anlamıyorlar bir şeyden söylüyorsun anlayanda yok uzman olarak da görev almalarında ise insan üzülüyor yani hakikaten anlatıyorsun ama anlamıyorlar öyle yüzüne bakıyorlar normal diyorlar serverden kaynaklı diyorlar en son birisi aradı dediki bizim alt yapı bu anca onu alırsın bende tamam dedim yani kapasitem bu diyor adam. http://www.dslreports.com/speedtest/31843156 bu dslreports testim kalite düşük çıkıyor çünkü wirelessdan yapıyorum testi 5ghzde kalite de A+ çıkıyor bufferfloat A+ çıkıyor onda bir problem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 7 Nisan 2018; 3:11:19 >

• o test palavra steamde 6,6MB/s ile download yapıyorum... hızımda 5MB/s civarı...http://www.internethealthtest.org/?t=eyJ0aW1lX3J1biI6MTUyMzYxOTg0MjA2NSwicmVzdWx0cyI6W3sic2l0ZUlkIjoiYXRoMDNfdW5kZWZpbmVkIiwic2l0ZVRyYW5zaXQiOiJBdGhlbnMiLCJzMmNSYXRlIjozMDY2NC40ODE3MTg1MTEwNSwiYzJzUmF0ZSI6MjA4NCwiTWluUlRUIjoiMTA1IiwicGFja2V0UmV0cmFuc21pc3Npb25zIjowLjAxNjgyMDIzNzg5NTc5NDk0fV19
    50Mbps tam olamıyor 30lu değerde kaldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imhotep_of_grudge -- 13 Nisan 2018; 14:45:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.