Şimdi Ara

ismek, ismek usta öğretici, ismek sınav, ismek usta öğretici sınavı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
48.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsmek usta öğretici alım sınavı (Genel kültür,uygulama,mülakat) ve işleyişi
    Merhaba;

    Sizi bazı konularda bilgilendirmek istiyorum.

    Bir süre önce ismek'e usta öğretici olarak başvurdum.(başvuru içinhttp://kariyer.ismek.org/Login.aspx ) adresini kullanacaksınız).Daha sonra süreç nasıl işleyecek,nasıl davet edileceğim,nerede sınav olacağım,sınavdan kasıt nedir,neler sorulur,uygulama sınavı ve mülakat nedir,maaş ne kadardır merak ettim ve öğrenmek istedim.İnternette bir sürü arama yapmama rağmen kayda değer bir bilgi bulamadım.Genel de arandın mı aranmadın mı şeklinde geçmiş yazışmalar) Çok kişi süreç hakkında bilgi istemesine rağmen biri çıkıp baştan sona detaylı bir bilgileendirmeme yapmamış.

    Ben bu durum sonucunda şu karara vardım: Sınavlardan çıkınca neler yapılıyor,nasıl yapılıyor konusunda bir yazı yazacağım , bu sayede aynı sıkıntılar başkaları tarafından çekilmesin.

    Öncelikle verdiğim linkten başvurunuzu gerekli alanları doldurup yapıyorsunuz.Daha sonra bekleme süreci başlayacak.Yapılacak sınavlar bölümden bölüme değişiyor.Bazıları eylül ortasında yapılırken,bazıları eylül sonunda yapılıyor.Yani aklınızdan ya sınav olanlar varmış neden aranmadım demeyin.Sizin branşın sınav tarihiniz gelmemiş demektir.Bazı bölümler eylül ortasında sınavları olmalarına rağmen benim bölümüm (ingilizce) eylül sonunda sınav yaptı.

    Mailinizi sık sık kontrol etmeniz gerekiyor.Sınav tarihiniz,yeriniz ve yanınızd agetirmeniz gerekenler o mail de bildiriliyor.Cep telefonunuza mesaj da atıyorlar ama ona çok ta güvenmeyin.Mail gelmesine rağmen mesaj gelmeyen kişiler oldu.

    Sınav yerine gittiğinizde endişe etmeyin şimdi ne yapıcam diye.Orada yardımcı oluyorlar size.Sınava gireceğiniz sınıfı gösterecekler ve sınavınız bir süre sonra başlayacak.25 genel kültür sorusu sorulacak.İçinde güncel bilgi,türkçe,coğrafya,tarih,din kültürü alanlarından sorular var.Hemen yanında da branşınızdan 20 soruluk bir test te veriliyor.Her ikisi de test bunu bilin (Yanlış cevap doğru cevapları götürür mü? = Cevap:EVET)

    Sınav bittikten sonra durum branştan branşa değişiyor.Bazı branşlar için hemen o gün uygulama sınavı yapılırken,bazı branşlar için başka bir güne tarih veriliyor.Tarihi nasıl öğrenicem diye telaş etmeyin,o gün yapılacaksa yada daha sonra yapılacaksa sınıfta size bu konuda bilgi veriliyor.

    'Peki uygulama sınavı nedir diyorsunuz' duydum :)

    Uygulama sınavı branşınızla alakalıdır.Sizi sınav yapacak hocadan hocaya sınavın şekli değişiyor.Bazı hocalar alanınızla ilgili konulardan sözlü soru-cevap yöntemini kullanırken,bazıları uygulatıyor,Yani ingilizceciyseniz mesala ya hocayla ingilizce konuşma yapıyorsunuz sorduğu sorulara göre yada tahtaya çıkartıp şu konuyu anlatırmısınız diyorlar,anlatıyorsunuz.Muhasebe içinde bilgisayar başında uygulama yaptırıyorlar örneğin.

    Oradan çıkınca koridorda bulunan masadaki liste de adınızın yanına sınava girdiğinize dair imza atıyorsunuz.Zaten siz sınavdan çıkar cıkmaz hemen hocam gelin imazınızı atın diye sesleniyorlar.

    Uygulamadan da çıktınız.Şimdi biraz rahatlayın.Geriye sadece mülakat kaldı.Mülakata ise sadece genel kültür testi-alan testi ve uygulama sınavının ortalaması alındıktan sonra başarılı olanlar davet edilecek bunu da bilin.

    Eve geldiğiniz de o akşam yada bir sonra ki gün başvuru yaptıgınız sayfanıza girerek bakın.(Bazen birkaç gün sonra da olabiliyor).Sayfanızda başvuru bilgileri kısmında başvuru no,görev,branş... yazan yer pembe ise olumsuz,sarı ise olumlu demektir.Yani sarı mülakata çağırılacaksınız demektir.O bölüm pembe mi? Durun hemen endişe etmeyin.Çünkü bir çok kişi de o bölüm pembe olmasına rağmen sonradan sarıya döndü ve ülakata çağrıldılar.Hatta bazı kişilerde o bölüm sarıya dönmeyip pembe şekilde kalmasına rağmen mülakata çağrıldılar.O renkler bir kriter,bir sonuc olmasına rağmen,bazen hiç te anlamları olmayabiliyor.

    Eğer o bölümde pasif durumunda başvuru yazısı varsa bu gerçekten olumsuz bir durum demektir.Yani başarısız sayıldınız.Sadece 2 kişi de pasif basvuru durumu yazısı olmasına rağmen mülakata cağrıldıklarını duydum ama bu çok nadir.Yani bu durumdaysanız çok ümitlenmeyin.

    Mülakata çağrıldınız diyelim.Mülakat denen şey bir sınavdan çok durum değerlendirmesidir.Yani deneyimleriniz,nerede oturduğunuz,hangi bölgelerde çalışabileceğiniz,part time mı,full time mı çalışmak isttediğiniz gibi..Bazı hocalarda ilginçtir ama oturduğunuz ilçenin belediye başkanını,oturduğunuz mahallenin muhtarını ve ismek'in tarihçesini sorabiliyorlar.Tarihçe ismek'in sayfasında var.Mülakatta bittiyse tekrar bekleyin.Sizi arayacaklar.Ne zaman mı? Belki 3 gün belki 13 gün,belki bir sene sonra.Burada sıralamanız önemli.Diyelim ki sıralamanız 20 ama 15 alım yapılacak.Bazıları atandıkları yerler uzak olduğu için kabul etmeyecek falan filan olursa veya bir süre calıştıktan sonra çalışmayı bırakırsa size sıra gelebilir.Diyelim ki mülakattan 5-10-20 gün sonra arandınız.Size şu gün şuraya şu evrakları getirin,işe alımınızı yapalım diyecekler.

    Maaş eminim merak ettğiniz diğer konu.Maaşı mülPart time ortalama 18 saat,full time 40 saat..Hafta içine tam yayabildikleri için izin gününüz olmayabilir ama mesala full time sanız hafta içi 18:00-21:30 ,haftasonu ise 20 saat çalışacak şekilde ayarlanıyor.Part time da sigortanız 15 gün üzerinden yatarken full time da doğal olarak tam yatıyor.Maaş full time için 1280 tl idi 2012 için.Part time da pek az değil.O da 1000 civarı.Sebep ise sigortanın az yatması sonucu ders saati ücretinin full time cılara göre daha fazla olması.Maaşınızın içinde sözleşme de veriliyor görünmesine rağmen,yol+yemek ücreti verilmiyor.Onları siz karşılayacaksınız.Yaz tatili döneminde 2 ay maaş almıyorsunuz.O dönem de ise işsizlik maaşı için başvurabilir ve normalde aldığınız maaşın yarısı kadar bir parayı alabilirsiniz.

    Sınav 2 yıl geçerli.Yani sözleşme bir yıl sonra bitmiyor.Eğer sizden memnunsalar ilk yılın sonunda sözleşmeyi 1 yıl daha uzatıyorlar.

    Son olarak torpil var mı diye sormayın.Kimse evet biz torpil yapıyoruz demez,veya torpil yapılan kişi ben torpilliyim,bana torpil yapıldı demez.Sınavlarım çok iyi geçti 90 ortalama bekliyordum ama başarısız olmuşum, bu iş te torpil var diyenlerde var,benim hiç torpilim yoktu ama atandım diyende var.

    Puanımı nasıl öğrenicem diyorsanız...Demeyin demeyin öğrenemezsiniz.Puan açıklanmaz.Sadece başarılı olmuşsanız genel merkezden yada insan kaynakları departmanından telefonla sıralamanızı öğrenebilirsiniz.

    Bukadar.Sanırım yeteri kadar bilgi verdim.Süreci baştan sona sizlere anlatmaya çalıştım.Başarılar dilerim arkadaşlar.







  • Eksik birşey kalmadı sanırım ama yine de merak ettiğiniz başka konular da varsa yardımcı olmaya çalışırım.
  • Bilgilendirme için teşekkürler
    İsmek İstanbul için çok büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
  • Sizde sağolun.Evet özellikle istanbul halkı için iyi bir fırsat.Kurslara katılacaklar bilmeliler ki ücret ödemedikleri için baştan sağma bir eğitim verilmiyor.Öğretmenler,gel başla şeklinde görevlendirilmiyor.Tüm öğretmenleri sınavlardan geçiyor.Mesleklerinde başarılı olup olmadıklarının tespiti için uygulama sınavlarından da geçiyorlar ve içleinde en başarılı olanlar görevlendiriliyor.
  • ismek usta öğreticilik sınavına girdim !
    sınav sonuçu ; sözde sınavı kazanamamışım !
    kaç puan aldım da kazanamadım diye sordum
    cevap yok !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Kasım 2016; 11:57:32 >
  • Sınav puanınızı öğrenemiyorsunuz evet.Ama herşeyin olduğu gibi bununda bir yolu,yöntemi var.Bilgi edinme kanunu çerçevesinde girilen bir sınaın sonucu konusunda bilgi almanız mümkün.Bunun için M.E.B'nın yada İstanbul büyükşehir belediyesinin bilgi edinme bölümünden bu talepte bulununuz.
    Geri dönüş yapılmak zorundadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ingilizceci_67

    Sınav puanınızı öğrenemiyorsunuz evet.Ama herşeyin olduğu gibi bununda bir yolu,yöntemi var.Bilgi edinme kanunu çerçevesinde girilen bir sınaın sonucu konusunda bilgi almanız mümkün.Bunun için M.E.B'nın yada İstanbul büyükşehir belediyesinin bilgi edinme bölümünden bu talepte bulununuz.
    Geri dönüş yapılmak zorundadır.
    ismek usta öğreticilik sınavına girdim !
    sınav sonuçu ; sözde sınavı kazanamamışım !
    kaç puan aldım da kazanamadım diye sordum
    cevap yok !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Kasım 2016; 11:57:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    quote:

    Orijinalden alıntı: ingilizceci_67

    Sınav puanınızı öğrenemiyorsunuz evet.Ama herşeyin olduğu gibi bununda bir yolu,yöntemi var.Bilgi edinme kanunu çerçevesinde girilen bir sınaın sonucu konusunda bilgi almanız mümkün.Bunun için M.E.B'nın yada İstanbul büyükşehir belediyesinin bilgi edinme bölümünden bu talepte bulununuz.
    Geri dönüş yapılmak zorundadır.



    şekilde de görüldüğü üzere balık baştan kokmuştur !?

    seçimler bi gelsin, yandaşlara torpil yapmak nedir görecekler !


    Şekilde de görüldüğü üzere derken ne kastettiniz anlayamadım ama sonuçların söylenmemesini bende hiç uygun bulmamıştım.Eğer başarısız olmuşsam densin ki 'bak puanın bu,başarısız oldun'...Ama öyle yapmıyoruz,sadece başarılı olanlara geri dönüş yapıyoruz dediler.Neyseki hiçbir torpilim,belediye de bir tanıdığım,partilerde bir yakınım olmamasına rağmen göreve alındım.Şimdi bana sorsanız torpil varmı diye,benim torpilim yoktu mesala.




  • ismek usta öğreticilik sınavına girdim !
    sınav sonuçu ; sözde sınavı kazanamamışım !
    kaç puan aldım da kazanamadım diye sordum
    cevap yok !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Kasım 2016; 11:57:24 >
  • İsmek belediyeye ait bir kuruluş olsa da belediye tarafından değil,taşeron bir firma tarafından yönetiliyor.
    Şeffaflık,resmi kurum ilşlerini yürüten hangi taşeron da var ki...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ingilizceci_67

    İsmek belediyeye ait bir kuruluş olsa da belediye tarafından değil,taşeron bir firma tarafından yönetiliyor.
    Şeffaflık,resmi kurum ilşlerini yürüten hangi taşeron da var ki...
    ismek usta öğreticilik sınavına girdim !
    sınav sonuçu ; sözde sınavı kazanamamışım !
    kaç puan aldım da kazanamadım diye sordum
    cevap yok !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Kasım 2016; 11:57:20 >
  • 1 milyon kişiye o yazımı okutsak bir kişi bile o yazıdan bir belediyeyi yada bir iktidarı savunduğum anlamını çıkardığını söylemez.Çünkü öyle bir ibare yok.Aksine bu senin bahsettiğin olumsuzlukların her yerde olduğunu söylüyorum.
    Kim gider kim kalır onu da bilemem.Senin söylediğin hepsi gidecek sözünü yıllardır çok kişi söyledi.Ama giden olmadı.
    Şimdi yine aynı sözler söyleniyor.Bakalım bekliyoruz kim gidecek kim kalacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ingilizceci_67

    1 milyon kişiye o yazımı okutsak bir kişi bile o yazıdan bir belediyeyi yada bir iktidarı savunduğum anlamını çıkardığını söylemez.Çünkü öyle bir ibare yok.Aksine bu senin bahsettiğin olumsuzlukların her yerde olduğunu söylüyorum.
    Kim gider kim kalır onu da bilemem.Senin söylediğin hepsi gidecek sözünü yıllardır çok kişi söyledi.Ama giden olmadı.
    Şimdi yine aynı sözler söyleniyor.Bakalım bekliyoruz kim gidecek kim kalacak.
    ismek usta öğreticilik sınavına girdim !
    sınav sonuçu ; sözde sınavı kazanamamışım !
    kaç puan aldım da kazanamadım diye sordum
    cevap yok !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Kasım 2016; 11:57:17 >
  • Hoca?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    quote:

    Orijinalden alıntı: ingilizceci_67
    İsmek belediyeye ait bir kuruluş olsa da belediye tarafından değil,taşeron bir firma tarafından yönetiliyor.
    Şeffaflık,resmi kurum ilşlerini yürüten hangi taşeron da var ki...


    hala mevcut iktidara yakın belediyeyi mi savunuyorsun
    seçim günü gelince hepsi gidecek !

    Efendim?




  • merhaba benimde yardıma ihtiyacım var rica etsem sınavdaki soru tarzı nedir ufak bir bilgi verebilirmisiniz cumartesi sınava katılıcm
    ayrıca gerçekten bilgiler için sağolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sltn68

    merhaba benimde yardıma ihtiyacım var rica etsem sınavdaki soru tarzı nedir ufak bir bilgi verebilirmisiniz cumartesi sınava katılıcm
    ayrıca gerçekten bilgiler için sağolun


    Sltn68 mesajını yeni gördüm ve anladığım kadarıyla sınava girdin.Bölümün neydi bilmiyorum ama genel ültür ve genel yetek testi yanında branş testi de var..Genel kültür-genel yetenek sınavı bildiğimiz soru modelleri.Üniversiteye giriş sınavlarında ve kpss gibi sınavlarda çıkan soru tarzında.Branş sınavı sorularıda aynı.Endişe edeceğin bişey yokSoruları yaparsın..Asıl mesele uygulama sınavı ve mülakatta.Asıl seçim orada yapılıyor.Hem uygulama hemde mülakatta kendinden emin görünün.( Ukala da olmayın :) ) Alanınıza hakim görüntüsünde olun.Fazla heyecan yapmayın çünkü bu sizi tedirgin gösterir.Uygulama sınavında size bir konuyu anlatmanız istenir.Anlatırsınız.Öğrencilerinizin farklı yaşlarda (14-15 yaşından tutun 60-70 yaşına kadar) olacağı,böyle bir sınıf ortamında kontrolü ve öğrenme farklılıklarını nasıl aşacağınız sorulur.En son ise mülakatta deneyimleriniz,bu işi yapmakta ki amacınız,isteğiniz gözlenir.İsmek hakkında az çok ta bilgi edinin.Benim işime bu çok yaramıştı.Sohbet esnasında bişekilde konuyu oraya getirip ismeğin kuruluş amacına,nereden nereye geldiğine,nasıl bir başarı yakaladığına deyindim ve tebriklerimi sundum.
    Umarum hepiniz için hayırlı olur.Belki birlikte aynı şubelerde görev yaparız.




  • çok teşekkür ederim tahmin ettiğiniz gibi sınava girdim yazılı ve uygulama olumlu sonuçlandı mülakata çağrıldım biraz heyecan yaptım sanırım yazdığınız gibi oldu yani ama o da olumlu sonuçlanmış aradığımda insan kaynakları olumlu olduğunu söyledi artık bekleme zamanı başka bir bilgi edinemedim maalesef sıralama hakkında falan ağustos sonu eylül gibi ararlar dedi bayan sadece kısmet olursa çalışırız artık tekrar sağolun
  • iyi günler ben bişey öğrenmek istiyorum ismek te hoca olabilmek için ön lisans programı okuyacagım mefrusat bölümü için fakat şartlarında yazan bölümler ösym de bulunmuyor 3 bölümden sadece bir tanesi var. ne yapabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sltn68

    çok teşekkür ederim tahmin ettiğiniz gibi sınava girdim yazılı ve uygulama olumlu sonuçlandı mülakata çağrıldım biraz heyecan yaptım sanırım yazdığınız gibi oldu yani ama o da olumlu sonuçlanmış aradığımda insan kaynakları olumlu olduğunu söyledi artık bekleme zamanı başka bir bilgi edinemedim maalesef sıralama hakkında falan ağustos sonu eylül gibi ararlar dedi bayan sadece kısmet olursa çalışırız artık tekrar sağolun

    Sltn68 Geçmiş olsun.Ağustos veya eylül deseler dahi eylül sonuna kadar beklemeniz gerekebilir.Sebebi ise ihtiyaç miktarı.Kursiyer kayıtları eylül başında başlıyor.Eylülün sonuna kadar devam ediyor.Böylece hangi alanda kaç kişilik talep var belirleniyor ve buna göre de hoca alımları yapılıyor.Şuan halihazırda da bir çok ismek usta öğreticisi görev yaptığı için hangi hocanın bırakacağı,hangisinin devam edeceği eylülde belli oluyor.Tüm bu sebeplerden dolayı alımlar eylül sonunu bulabiliyor.
    Başarı sıralamasını söylemeleri gerekiyor.Siz tekrar arayın.Branşınız neydi hocam ve nerede sınava girdiniz?




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.