Şimdi Ara

İşletme mi iktisat mi? Devlet mi özel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilkentte sizce hangi bölüm daha mantıklı sizce?
    Çoğu kişi işletme okunmaz iktisat okunmaz vs diyor. Bilkent gibi bir okulda sizce hangisi?

Bir de örneğin Odtü boğaziçi gibi devlet üniversiteleri ile koç bilkent gibi özeller arasında fark olur mu? Devlete giren puan belli fakat özelde işletme iktisata düşük sıralama ile de giriliyor is bulmada dezavantaj mi özel? Bilkent koç olsa bile?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double or nothing -- 16 Mayıs 2017; 21:32:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İsletme iktisattan iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam iktisat tercih ederdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematik okuyup iktisattan yüksek lisans 👍🏿

• Bilkent'in iktisatina daha iyi diyorlar. Isletmesinin sadece puaninin yuksek oldugu mezun olunca dogru duzgun forslarinib olmadigini soyluyorlar.

• Bilkent çok iyi bir okul olabilir ama şahsi kanaatim özel okullar bana adaletli gelmiyor. Sırf para verdiği için 167 bindeki adamla tam burslu gidenin aynı yerde okumasını adaletli bulmuyorum. İşletme-iktisat ayrımına gelecek olursak matematiğe ilgin yoksa iktisat eziyet gelir. İktisat mezunu işletmenin sunum-pazarlama dersi aldığı zaman matematikle cebelleşir.(bkz:http://econ.metu.edu.tr/sites/econ.metu.edu.tr/files/Undergraduate_curriculum_february_17.pdf)
    Yerinde olsam -ki ben de sanırım aynı durumdayım- boğaziçi olmazsa odtü iktisata giderim

• franz lindt F kullanıcısına yanıt
    Puanlara bakınca neredeyse her uni de işletme daha yüksek fakat millette işletme okunmaz artık izlenimi var. İyi uni olsa bile okuma diyorlar neredeyse.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    14 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tam burslu gideceksen okunur , ama burslu gideceksen bir halta yaramaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anti Communism

tam burslu gideceksen okunur , ama burslu gideceksen bir halta yaramaz

Neden ? Aynı eğitim diplomada burs miktarı yazmıyor. İş ünideki başarına bakar.
  • double or nothing kullanıcısına yanıt
    tam burslu gelen adamla burslu gelen adama aynı muameleyi yapmayacaklar tabii ki . neden diye sormanı bile garip karşıladım açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anti Communism

tam burslu gelen adamla burslu gelen adama aynı muameleyi yapmayacaklar tabii ki . neden diye sormanı bile garip karşıladım açıkçası

Diplomada burslu mu yazıyor güzel kardeşim ? Konuyla ilgili bilgin olmayınca neden diye sormamamı garip karşılaman normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double or nothing -- 17 Mayıs 2017; 20:0:50 >
  • double or nothing kullanıcısına yanıt
    Benim senin gibi 20-25 k olayım da babamın parasını basıp burslu gideyim diye bir olanağım olmadığı için , konuyla ilgili senin kadar bilgim yok ; doğrudur . Lakin eğer okuduğunu anlayabilecek kapasiteye sahip olsaydın , sana diplomadan bahsetmediğimi , üniversitenin sana yapacağı muameleden bahsettiğimi anlardın . Daha bir cümleyi yorumlayamayan adamın para basıp özelde okumak istemesine şaşmamalı , daha da tartışmaya gerek duymuyorum
  • Anti Communism kullanıcısına yanıt
    Gerçekten onu kastettiysen daha kötü. 2017 yılında bunu yazıyorsan bence de tartışmayalım :) Aynen PARALI okuyanlara hocalar ayrı ilgi gösteriyor.

Veya tam tersi burslulara özel ilgi var paralilari sallamadiklarini falan mi sanıyorsun?

Buraya gelip yok baba parasi vs boş yapma. Benim babam seninkinden daha önem veriyor eğitime. Gerekirse evini satıp okutma mantığı var. Bilip bilmeden yorum yapma yani. Bilgin varsa konuş.

• Arkadaş dogru demiş, senin hangi bursla girdigine rahatlikla ulasirlar, onlerine koydugun tek belge diploma olmuyor bildigin gibi. Ama tam burslusun diye ikinci plana itilecegini pek sanmam

• Bilkent isletmenin imaji cok kotu oldugundan dolayi var boyle bir durum. Ayrica iktisatinin gercekten iyi oldugunu ama zor oldugunu soyluyorlar. Isletmesi de elbette iyidir ama bilkentin oteki bolumleri arasinda tercih hakkin varken gidip isletmeyi yazmak pek mantikli bir is degil. Puanin yuksekse galatasaray universitesini de arastirmani tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.