Şimdi Ara

İŞLETME-İKTİSAT TARTIŞIYORUZ GELİN AZ YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet efendiler,işletme mi iktisat mı daha yararlı olur?Ticaretten,şirket yönetiminden vs anlamak istiyorum.İktisat ile işletme arasında dağlar kadar fark olduğunu biliyorum.Fakat işletme okursam finans yönüm vs geride kalacağından ticaret konusunda bilgim eksik kalır mı?Örneğin yurtdışından mal getirip satarken uygulanan vergiler,bankalarla yapılan anlaşmalar,para yönetimi,ekonomi'nin sektörü nasıl etkileyeceği gibi konularda yetersiz kalır mıyım sizce yoksa işletme okurken verilen ekonomi dersleri yeterli olur mu?
    Veya işletme yerine iktisat yazıp daha sonra yükseklisans vs ile işletme konusunda kendimi geliştirebilirim ama iktisat tarihi,makroekonomi gibi şirket yönetimi ve ticaretle alakasız pek çok ders almış olacağım.

Sizce ne yapılmalı?

• işletme okuyanların daha fazla boş vakti olduğu için daha çok staj yapabildiğini ve daha rahat bir şekilde kendini geliştirecekleri iş alanında mezuniyet sonrası işe başladığını yaptığım ufak bir "linkedin + anlatsın + mezunların röportajları" araştırmalarından bunu çıkardım. ayrıca geneli okul sonrası iş yerini de bir okul gibi kendini geliştirebilecekleri yer olarak gördüğü için genel itibariyle FMCG şirketlerinde rahatça alan değiştirebilecekleri markalarda işe girmeyi tercih etmişler. yani mezuniyet sonrası ne alanda ilerlemek istiyorsan o alandaki mezunlara bak,gerekirse o kişilere mail at aklındakini sor ona göre bir tercih önceliği belirle.
  • up!!!
  • Bence işletme ama işletme kazanamayan genelde iktisat okuyor %70lik kesim bu şekilde diyebilirim.Umarım bende işletmede olurum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işletme okuyanların daha fazla boş vakti olduğu için daha çok staj yapabildiğini ve daha rahat bir şekilde kendini geliştirecekleri iş alanında mezuniyet sonrası işe başladığını yaptığım ufak bir "linkedin + anlatsın + mezunların röportajları" araştırmalarından bunu çıkardım. ayrıca geneli okul sonrası iş yerini de bir okul gibi kendini geliştirebilecekleri yer olarak gördüğü için genel itibariyle FMCG şirketlerinde rahatça alan değiştirebilecekleri markalarda işe girmeyi tercih etmişler. yani mezuniyet sonrası ne alanda ilerlemek istiyorsan o alandaki mezunlara bak,gerekirse o kişilere mail at aklındakini sor ona göre bir tercih önceliği belirle.
  • th3qu3st14 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam peki bu mezunlara nasıl ulaşabilirim?Siz hangi bölümü istiyorsunuz bölüm olarak veya üniversitede misiniz?Çok aydınlattınız teşekkür ederim.Bir sorum da çift anadal hakkında.
    Dediğiniz gibi işletme okuyanların daha çok zamanı var.Diğer bölümlere göre daha kolay yüksek ortalama yapılabiliyor.Sizce işletmeye yakın bölümlerde(pazarlama,işletme enformatiği vs)çift anadal yapmak mı daha mantıklı yoksa bu boş zamanda ikinci yabancı dil öğrenmek,kitap okumak vs mi daha mantıklı?

Bir de okurken yani yazları değil okul zamanları staj gibi bir işe girip çalışmak sizce işe yarar mı?

Bunları dediğiniz gibi mezunlara da soracağım ulaşabilirsem.Düşüncenizi merak ettim araştırmış olduğunuz için.
  • linkedin'den ulaşabilirsiniz. daha önce mesaj göndermiştiniz bana. ben de boun-işletme istiyorum. çap yapmak yerine ikinci bir yabancı dil daha iyi olur. geneli zaten işteyken mba yapmış(yaparken iş ve mba'i bir arada götürmekte zorlandıklarını çokça dile getirmişler.) özel mesajda da belirtmiştim. asya dili öğrenmeniz daha avantajınıza olur.
  • Youtube-Refet Gürkaynak-İktisatçılık eğitimi videosunu izleyiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Saol hocam baya yararlı oldu iyiymiş adam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.