Şimdi Ara

İşletme İktisat bitirince hiç şansım yokmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizcem intermadiate (orta) düzey, ingilizcemi geliştirsem, okuluda yata yata değilde emek vererek bitirsem, aktif olsam kendimi geliştirsem yinede iş bulmam sıkıntı olurmu sizce? Ne kadar etkisi var bilmiyorum ama elim yüzüm falanda ortalamanın üstünde, dilim ve ikna kabiliyetim çok kuvetli, ama bunlar işe yararmı bilmiyorum. Ama benim gibi bir insanın okul bittikten sonra açıkta kalacağı aklımın ucundan geçmiyor, bir şekilde yolumu bulurum diye düşünüyorum. Gideceğim okulda zonguldak hakkari giresun bayburt falan değil, anadolu üniversitesi.

Milletin lafları canımı sıkıyor, yok işletme iktisat açıktanda okunuyomuş, yok bilmemneymiş, yok tüm iibf mezunları işsiz kalıyomuş, deli oluyorum bu lafları duyunca ama belkide doğru söylüyolar bilmiyorum. Çevre mühendisliği, gıda mühendisliği, imalat müh. tasarım müh. gelme ihtimalide var, sizce ilk tercihlere oralarımı yazayım?

• up
  • Bende merak ediyorum, takip!
  • kardeşim türkiyede herkes zaten rehberlik danışman gibi,kime sorsan şu bölümü yazma yok şu bölümde kesin işsizsin şunda bişey olamazsın gibi laflar.Bunlara hiç aldırış etme gönlünen ne geçiyorsa neyi okusam zevk alarak okurum diyosan onu oku dil şart tabi onu öğren onun haricinde gerekli yerlerde staj yapmak kpssye gir bu şekilde kendini geliştirmeye bak iibfye herkes kötü damgasını vurdu son yıllarda ama ülkenin yüzde 70 inin işletme iktisat mezunu olduğunuda unutma yani kısacası sen ne istiyorsan onu yaz kimsenin lafına aldırış etme okuyacak olan sensin
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderbirdd

İngilizcem intermadiate (orta) düzey, ingilizcemi geliştirsem, okuluda yata yata değilde emek vererek bitirsem, aktif olsam kendimi geliştirsem yinede iş bulmam sıkıntı olurmu sizce? Ne kadar etkisi var bilmiyorum ama elim yüzüm falanda ortalamanın üstünde, dilim ve ikna kabiliyetim çok kuvetli, ama bunlar işe yararmı bilmiyorum. Ama benim gibi bir insanın okul bittikten sonra açıkta kalacağı aklımın ucundan geçmiyor, bir şekilde yolumu bulurum diye düşünüyorum. Gideceğim okulda zonguldak hakkari giresun bayburt falan değil, anadolu üniversitesi.

Milletin lafları canımı sıkıyor, yok işletme iktisat açıktanda okunuyomuş, yok bilmemneymiş, yok tüm iibf mezunları işsiz kalıyomuş, deli oluyorum bu lafları duyunca ama belkide doğru söylüyolar bilmiyorum. Çevre mühendisliği, gıda mühendisliği, imalat müh. tasarım müh. gelme ihtimalide var, sizce ilk tercihlere oralarımı yazayım?

Genellikle işletme isteyenler istanbul hacettepe odtü gibi yerleri seçtikleri için anadolu üniversitesinin işletme bölümü puanları biraz düşük. Eğer odtülüysen 1-0 önde başlayabilirsin fakat işveren sadece okuduğun üniversiteye bakmaz kendine ne kattığına da bakar dolayısıyla okulunun dezavantajını kendini geliştirdiğin kadarı ile kapatabilir 3-1 hatta 4-1 öne geçebilirsin, 2.bir dil, yurt dışı eğitimi aldığın seminerler katıldığın kurslar bunların hepsi diğerlerine fark atmanı sağlayabilir. Dolayısıyla kendini ne kadar geliştirirsen o kadar şansın artar. İng.işletme olursa daha iyi olurdu tabi ama bu farkı da kapatabilirsin, iş sende bitiyor.

• 1. sınıf üniversiteler (işletme): Boğaziçi, Koç, Bilkent, Sabancı
    2. sınıf üniversiteler (işletme): ODTÜ, Bilgi vs.

İnsanlar kendini geliştirirsen okulun önemi olmaz falan diyor, bu doğru. Ama sana kendini geliştirme imkanı veren de o okul. Boğaziçi'ndeki imkanlarla Marmara'daki imkanlar bir değil doğal olarak. Mckinsey gibi şirketler boşa buralardan almıyor adamlarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 6 Temmuz 2014; 16:24:26 >
  • Anadolu Üniversitesinde İşletme okumak daha kötü değil mi? Bir ömür boyunca örgün eğitimde okuduğunu, açıköğretim okumadığını anlatmak zorunda kalacaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    İşletme mi? İktisat mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşte buna düz mantık deniyor. Okul sana sadece başlangıçta tatmin olmaya yeter, ortalama yapmadıktan sonra iyi bir staj yeri ayarlayamazsın, sadece diplomayla iyi bir yerde işe giremezsin. Tabii iyi bir okuldan donanımlı olarak mezun olmayı söylemiyorum, bir numaralı insan olursun. Ama bu demek değil ki ortalama bi okuldan mezun olunca istediğin kadar debelen hiçbir yere gelemezsin. Çok saçma ve sığ bir düşünce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim evet çok mezun varmış bende iktisat yazacağım mesela ama şöyle birşey de var.

Nasılki lisede düz liseden de hukuk iyi mühendislikler kazanabilen varsa orta düzeyde bir iktisat veya iyi düzey bir iktisattan da iibf den diyelim adam akıllı çalışıp ingilizceni geliştirdin mi açıkta kalınmaz devlette bir çok iş şansı var çünkü önemli olan bölümden ziyade insan çalışmak önemli olan girişimci olmak çekinmemek inanmak bunu gördüm yani araştırmalarımın sonunda sen oraya gidip yan gelip yatarsan öyle veya böyle o diplomayı alırsın ama sadece ben üniversite okudum dersin bu şekilde.

İnsanlar bu bölümlerin genel olarak sıralaması düşük diye basit görebilir işsiz görülebilir ama bu hayatta hiçbir şey öngörülemez sadece tahmin de bulunabilirsin sen ben çalışacağım diyip başaracağım diyip başardıktan sonra niye açıkta kalasınki neden yani sen hayatına bakman lazım hiçbir tecrübesi olmayan adamlar iibfler düşük sıralamayla alıyor diye evet işsiz kalırsın falan diyor evet ülkede çok mezunu var ama bunların kaçı tam donanımlı iktisatçı işletme mezunu veya kamu yöentimi mezunu kaçtanesi bu bölümü karı kız peşinde koşmadan ciddi olarak öğrenmek için okumuş bişeyler başarmak için okumuş.

Sen kulaklarını tıkayıp hayatına bakacaksın. Ben de öyle yapacağım yapacak başka da bişey yok lisede yaptığım hataları iktisatta çok ciddi bir şekilde okuyarak dil geliştirerek bu hataların üstünü örtmek istiyorum kim benim önüme engel olabilir ki benden başka ?

• quote:

Orijinalden alıntı: escad

İşte buna düz mantık deniyor. Okul sana sadece başlangıçta tatmin olmaya yeter, ortalama yapmadıktan sonra iyi bir staj yeri ayarlayamazsın, sadece diplomayla iyi bir yerde işe giremezsin. Tabii iyi bir okuldan donanımlı olarak mezun olmayı söylemiyorum, bir numaralı insan olursun. Ama bu demek değil ki ortalama bi okuldan mezun olunca istediğin kadar debelen hiçbir yere gelemezsin. Çok saçma ve sığ bir düşünce.

Düz mantık falan denmiyor. Ortalama yapmadıktan sonra iyi bir staj yeri ayarlayamazmış. Evet ayarlayamaz. İki öğrenci var, birinin Boğaziçi'nde 3.5 ortalaması var diğerinin Çanakkale'de. Hangisini seçecek sence? Boş konuşacağına aç da bak büyük şirketler kariyer günlerinde hangi üniversitelere gidiyor, nerelerden stajyer alıyorlar diye.

https://eksisozluk.com/mckinsey--266991?a=find&keywords=boğaziçi
    https://eksisozluk.com/unilever--104748?a=find&keywords=boğaziçi
    https://eksisozluk.com/procter-gamble--2098751?a=find&keywords=boğaziçi

Şunları bir oku bakalım, nerelerden öğrenci alıyormuş bu şirketler gör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 6 Temmuz 2014; 16:52:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.