Şimdi Ara

işletim sistemini hangi hddye kurmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuanki sistemim 2 ye bölünmüş Seagate 80GB 7200rpm 8MB Cache Sata Hdd nin içinde. Yani sistemin olduğu sürücü 40 gb.

Bugün samsung 1 tb 7200 rpm 32 mb cacheli sata2 Hdd aldım. Kullanmadan ve bölümlere ayırmadan önce sormak istedim. Bu yeni hdd ye sistem kurmak için 80 gb ya da 200 gb lık bir bölüm ayırmalı mıyım? Yani eski hdd ile bu hdd arasında sistem hızı açısından büyük bir fark olur mu? Eğer çok büyük bir fark olmaz diyorsanız eskisine devam edeceğim ve bunu sadece depo amaçlı olarak ve muhtemelen tek parça olarak kullanacağım.

1 TB lık HDD yi ise yine bölümlere ayırıp (5*200gb gibi) kullanmayı tercih ederdim.Her bölüme farklı formatlarda dosya kaydı yapardım.

Sistemde sorun olduğunda 1TB lık HDD yi sistemden ayırır sorunu halletmek daha kolay olur. Ayrıca yeni yükleyeceğim sistemin imajını alır depoya atardım.

Ekleme: Bu arada, eski HDD de sorun yok kabul ederek cevap yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokizya -- 19 Ekim 2009; 23:28:11 >
  • OS'yi eskisine kurup yenisini dediğin gibi depolama amaçlı kullanmanı tavsiye ederim. 1-2 milisaniye söz konusu burada. (eski ve yeni HDD'lerin performansları arasındaki fark..) Hissetmezsin bile, hatta hissetmenin ötesinde, hiç fark olmaz.

Bir de, maden 1TB HDD almışsın depolama yapmak var aklında, OS'yi eski HDD'ne kur ki, ileride OS çökerse yedeklemeyle uğraşmazsın, format sırasında 1TB'liğe hiç ellememiş olursun...
  • Cevaplar için teşekkürler. Sistemime dokunmak istemiyorum eskisi gibi kalacak. Ancak 40 gb olan c yi 40 gb lık d ile birleştirmek istiyorum. Yani işletim sistemini komple 80 lik hdd e ayıracağım. C deki sisteme hiç dokunmadan d ile birleştirebilirmiyim? Bir kaç yerde windowsta yapıldığını ve bi tek d yi silmem gerektiğini okudum. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim, sisteme dokunup formatlarla uğraşmak istemiyorum.

Orijinalden alıntı: ibrahim_sancakli43

Disk birleştirirken mecbur biçimlendirmek durumundasın ama bi imaj alıp biçimlendirdikten sonra eski sistemini yüklersin

İmaj aldıktan sonra aynen eskisi gibi devam edebiliyomuyum, yani windowsta ya da programda hiç bir hata olmadan? Biraz cahilim bu konularda kusura bakmayın. C ye ait komple bir imaj dosyası nasıl alacağım, özel programı varmı
    ?
  • Tabiki hatta komple diskin imajını da alabilirsin norton ghost (yanlış hatırlıyo olabilirim) diye program var. bu programla yapabilirsin. ayrıntılı açıklamayı google a yaz bi sürü sonuç çıkar karşına.

http://download.cnet.com/1770-20_4-0.html?query=image&tag=srch&searchtype=downloads&filterName=platform%3DWindows%2CWebware&filter=platform%3DWindows%2CWebware

Bu linkte benzer programları bulabilirsin. Kimileri shareware, kimileri freeware...

geri ye kalan harddiski ise bölmeden tek parça halinde kullanırdım (bölmek hardiske zarar vericektir)

Misal
    mp3
    Türkçe dublajlı filimler
    Türkçe alt yazılı filimler
    Diziler
    Türkçe dizller-Yabanı diziler-Türkçe dublajlı diziler oalrak

klasörler oluştururdum masa üstüne de bunların kısa yolunu atardım ohh miss

sistemde sorun olduğunda 1tb devre dışı bırakır.

elimde 40 gb kısım ile uğraşırdım (en kötü sistem çöktü kendiliğinden Xpler çöküyor)

40gb format atmak çok çabuk olur (sisteminin hızına göre format zamanın değişir 18dk ile-2 saate kadar)

(ben min 18 dk tututyor format sistemimden kaynaklı
    daha az zamanda atan kişilerde duydum)

• Bilgisayarim a sag tikla ve Yonet i sec oradan Disk Yonetimine gir. "D" de hic veri yoksa uzerine gelip Sag tikla Sil de. Siyah cizgili gorundugunde silinmis demektir. Sonra "C" uzerine gelip Sag Tikla ve Genislet secenegine Tikla. Orada "D" ile toplam boyutu goreceksin. Ileri dedikten sonra C ve D birlesmis olur. (Vista)

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Bilgisayarim a sag tikla ve Yonet i sec oradan Disk Yonetimine gir. "D" de hic veri yoksa uzerine gelip Sag tikla Sil de. Siyah cizgili gorundugunde silinmis demektir. Sonra "C" uzerine gelip Sag Tikla ve Genislet secenegine Tikla. Orada "D" ile toplam boyutu goreceksin. Ileri dedikten sonra C ve D birlesmis olur. (Vista)

Benim merak ettiğim bu özellik aynen XP de yapılabiliyor mu? Ve bunu yaparken C deki verilere bir zarar geliyor mu?
    Dükkanım DH Adresi
    Alış-Veriş Yaptığım Kişiler
  • doğrusu her zaman en yeni diske işletim sistemi kurmaktır, arada ciddi performans farkı olur, swap file ciddi olarak performansınızı belirler.

bunun yanında eski diski yuksek performans ile kullanmış iseniz, diskin ömrü ciddi anlamda düşmüştür, sadece sunucu bilgisayarlarında değil, kullanıcı bilgisayarlarında da asla eski diske işletim sistemi kurmayı tercih etmezdim.

Orijinalden alıntı: köle

quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Bilgisayarim a sag tikla ve Yonet i sec oradan Disk Yonetimine gir. "D" de hic veri yoksa uzerine gelip Sag tikla Sil de. Siyah cizgili gorundugunde silinmis demektir. Sonra "C" uzerine gelip Sag Tikla ve Genislet secenegine Tikla. Orada "D" ile toplam boyutu goreceksin. Ileri dedikten sonra C ve D birlesmis olur. (Vista)

Benim merak ettiğim bu özellik aynen XP de yapılabiliyor mu? Ve bunu yaparken C deki verilere bir zarar geliyor mu?

disk birleştirirken zaten biçimlendirceksn diye biliyorum. dolayısıyla zarar gelir
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.