Şimdi Ara

İşlemcim aşırı ısınıyor. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • senin 12 volt kanalındada problem var biliyosun dimi ? hem power değiştircen hem işlemci woltajında soun var :SS bende işin içinden çıkamadım vallaha :(
  • bios resimleri eklemen çok iyi olmuş. o anakartta cpu ayarları, voltaj ayarı vb. yok malesef, hp ibm gibi firmalar bioslardan o özellikleri kaldırıyorlar.
    yani ayarları değiştirmen çok zor.

böyle anakartları uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanılan düşük özellikli sistemler kurup üniversite, okul, memur bilgisayarı olarak iteliyorlar.
    önerim yeni bir anakart alman veya eski işlemcini takman. yeni işlemcin biraz daha güçlü ama anakart çok cacık. özeti bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkuazim

bios resimleri eklemen çok iyi olmuş. o anakartta cpu ayarları, voltaj ayarı vb. yok malesef, hp ibm gibi firmalar bioslardan o özellikleri kaldırıyorlar.
    yani ayarları değiştirmen çok zor.

böyle anakartları uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanılan düşük özellikli sistemler kurup üniversite, okul, memur bilgisayarı olarak iteliyorlar.
    önerim yeni bir anakart alman veya eski işlemcini takman. yeni işlemcin biraz daha güçlü ama anakart çok cacık. özeti bu.

Eski işlemciyi takıyorum. Peki şu anki fanı (stok) değiştirmesem sorun olur mu? Yani yeni fanı kullansam? Ayrıca en kısa zamanda ucuz bir anakart alıcam. Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. @tzeberusx hocam dediğiniz gibi iş çok karışık. Delirecek gibi oluyorum.Yeni bir sistem toplama gibi bir hedefim var ama uzun bir süre para biriktirmem gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotherho0d -- 11 Aralık 2011; 18:55:28 >

• yeni fanı uygunsa takabilirsin, cpu sıcaklığı eğer yine kötü olursa, eski soğutucuyu takarsın. yeni işlemcin için 1.6 volt çok fazla idi, voltajı düşüremedik. böyle aksilikler insana çok şey öğretir, ama bu işten para kazanmıyorsan gereksiz bilgi grubuna da girebiliyor.
  • Aldığım yere sorduğumda bana voltajın önemli olmadığını falan söylediler. İhtiyacı kadar kullanırmış işlemci. Hiç inandırıcı gelmedi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brotherho0d

Aldığım yere sorduğumda bana voltajın önemli olmadığını falan söylediler. İhtiyacı kadar kullanırmış işlemci. Hiç inandırıcı gelmedi bana.

doğru söylemişler.

kasa içini gösteren bir fotograf eklermisiniz.gerçekten sorununuzun devam etmesi ciddi bir durum oldugunu gösteriyor.bunca öneriden sonra çözülmemesi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

quote:

Orijinalden alıntı: Brotherho0d

Aldığım yere sorduğumda bana voltajın önemli olmadığını falan söylediler. İhtiyacı kadar kullanırmış işlemci. Hiç inandırıcı gelmedi bana.

doğru söylemişler.

kasa içini gösteren bir fotograf eklermisiniz.gerçekten sorununuzun devam etmesi ciddi bir durum oldugunu gösteriyor.bunca öneriden sonra çözülmemesi..

BIOS'ta voltaj ayarını olmaması gerekten kötü oldu. BIOS şu an Defaultta ama bilemiyorum. HWMonitor yanlış görüyor olabilir mi hocam? Buyrun bu da kasa içi fotoğrafım. İsterseniz tekrar çekebilirim.Eski işlemciyi takmadım daha.
     İşlemcim aşırı ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotherho0d -- 11 Aralık 2011; 18:56:15 >

• bana kalırsa sorun anakartınızın işlemciye destek vermemesi.hp marka bilgisayara özel bir anakartınız oldugu için düzgün bir destek listeside yok.gerekli voltaj için uygun beslemeler yok anakartta.o anakart üretildigi zamanlar 45 nm işlemciler yoktu ve 65 nm işlemciler için tasarlanmış.45 nm işlemcilerin hepsinde bu sorunla karşılaşırsınız.bana kalırsa anakartı satmaya bakın ve yeni bir anakart alın.
  • Termal macunda problem olabilir.Çünkü termal macun ısıyı transfer etme özelliklerini yitirmişse, tam tersi etki yapıp, oluşan ısının iletilmesini etkileyerek, bir nevi izolasyon yapmış olacak.

Önerim üstadların yorumları arasında gülünç durabilir.İşletim sistemini değiştirir misin? 7 ise Xp'ye geçip deneyebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

bana kalırsa sorun anakartınızın işlemciye destek vermemesi.hp marka bilgisayara özel bir anakartınız oldugu için düzgün bir destek listeside yok.gerekli voltaj için uygun beslemeler yok anakartta.o anakart üretildigi zamanlar 45 nm işlemciler yoktu ve 65 nm işlemciler için tasarlanmış.45 nm işlemcilerin hepsinde bu sorunla karşılaşırsınız.bana kalırsa anakartı satmaya bakın ve yeni bir anakart alın.

Zaten DDR2, 775 Soket anakartlar bitmekte olduğu için ucuz sanırım. Bir de hocam bu sistemin, eğer eski işlemciyi takmazsam yanma ihtimali var mı ? @bladdee hocam, bir değişim olacağını düşünmüyorum ama tabii ki işi bilen arkadaşlarımıza sormamız gerekir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.