Şimdi Ara

İşlemcim 64-bit / windows xp 32-bit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar ben bilgisayarımda bir problem yaşıyorum. ilk önce sistem özelliklerimi yazayım sonra sorunumu anlatıcam.

İşlemci Teknolojisi Intel Pentium®
    İşlemci Numarası E6700
    İşlemci Hızı 3.2 Ghz 64-bit
    --------------------------------------------
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    İşlemci Ön Bellek 2 MB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza Bus Hızı 1333 MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB (500 GB bende vardı toplam 1 TB oldu) Samsung HD502HI ve Samsun HD502HJ
    HD I/O SATA II
    Ekran Kartı Hafızası 1GB (512 Mb ayrılmış bellek)
    VGA Chipset Markası ATI
    VGA Chipset Modeli HD6230
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Böyle bir ekran kartı yok sanırım:D
    Optik Sürücü DVD±RW
    Card Reader var
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza
    İşlemci Markası INTEL

Bu bilgisayar bana hediye olarak alındı. açıkçası çok memnun değilim. geldiğinde windows 7 64-bit yüklüydü. Ancak ben Cabal Online oynayabilmek için xp sp3 32-bit yükledim. 64-bit işlemciye 32-bit windows yüklemek bi problem yaratır mı? bana windows 7 nin CD sini vermedikleri için geri win7 de yükleyemiyorum. neredeyse hiçbir oyunu oynayamıyorum. güya 1gb ekran kartı var:S

ben sadece şu Cabal Online oynarken oyunun kasmaması için ne yapabilirim? bilgisayar tamamen o oyuna odaklansın istiyorum.
    -görev yöneticisinde öncelik ata diye bir yer var. onu en yüksek seviyeye getiriyorum genede hiçbirşey değişmiyor:S

işlemcisiyle, ramiyle, ekran kartıyla sadece bi yere odaklamak istiyorum ne yapmam gerekir???

şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba,

Oyunlar da sıkıntı yaşamanın tek nedeni Ekran kartı arkadaşım..

Hangi markanın toplaması bu, Casper mı?

HD 6230 ekrana görüntü alabilmen için oldukça güzel bir ekran kartıdır. Başka da bir halta yaramaz.

O sisteme en azından HD 5750 alabilirsen rahatlıkla belli bir seviye ile oyun oynayabilirsin.. Hatta alabiliyorsan HD 5770 ile oldukça performanslı bir şekil de kullanabilirsin.
  • aslında sıstemın bahsettıgın kadar kotu degıl .. erkan kartın bıraz sonuk kalmıs .. genelde atı kartlar onerılıyor ama ıkıncı el uygun fıyata nvıdea kart da alabılrsınız.. mesela gtx 460 sızın ısınızı haylı gorur ..

... oynadıgınız oyun 64 bıtte calısmıyor mu ? 4 gb ramınız var wın7 64 bıt sısteme yakısırdı aslında ..
  • öncelikle sistem günümüz parçalarına göre iğrenç bir sistem.yeni alındıysa kahrolun derim :)

işlemcinin 64 bit olması işletim sisteminde sorun çıkarmaz.32 bit işlemciye 64 bit sistem yüklesen sıkıntı çıkardı.

ayrıca 64 bitte bahsettiğin oyunu oynarsın, neden 32 bit yüklemeye gerek duydun ki? sonuçta 64 bit windowsta, 64 bit ve 32 bit (x86 diye geçer) program files dizini ayrı tutulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

öncelikle sistem günümüz parçalarına göre iğrenç bir sistem.yeni alındıysa kahrolun derim :)

işlemcinin 64 bit olması işletim sisteminde sorun çıkarmaz.32 bit işlemciye 64 bit sistem yüklesen sıkıntı çıkardı.

ayrıca 64 bitte bahsettiğin oyunu oynarsın, neden 32 bit yüklemeye gerek duydun ki? sonuçta 64 bit windowsta, 64 bit ve 32 bit (x86 diye geçer) program files dizini ayrı tutulur.

dostum sıstem hedıye demıs arkadas okuduguna emınmısın msjı ? ... ayrıca oynadıgı oyun nedenıyle boyle bısı yapmıs .. gercı bırsekılde bır cozumu vardır dıye dusunuyorum ben ama ..durum bu yanı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

öncelikle sistem günümüz parçalarına göre iğrenç bir sistem.yeni alındıysa kahrolun derim :)

dostum sıstem hedıye demıs arkadas okuduguna emınmısın msjı ? ... ayrıca oynadıgı oyun nedenıyle boyle bısı yapmıs .. gercı bırsekılde bır cozumu vardır dıye dusunuyorum ben ama ..durum bu yanı ..

doğru okuduğuma eminim.w7 ultimate x64 kullanıyorum 2 senedir birkaç eski oyun hariç sorun yaşamadım.bilgisayarımda yüklü olan en eski oyun unreal tournament 1999.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

doğru okuduğuma eminim.w7 ultimate x64 kullanıyorum 2 senedir birkaç eski oyun hariç sorun yaşamadım.bilgisayarımda yüklü olan en eski oyun unreal tournament 1999.

valla o sıstemde bende kullanmam xp ..neyse ..bır ekran kartı takvıyesıyle ust duzey oyunları bıle rahat rahat oynar ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 32 bit format yardım
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yorumlarınız için çok teşekkür ederim. bencede parçalar teker teker ele alındığında idare eder ancak toplanmış bir bilgisayar için rezalet ötesi görünüyo bencede. bu pc 4 ay önce almış anneannem(güya bana süpriz yapacak). 1.300tl ye almış baya bi kazık yemiş:D
    cabal windows 7 de sıkıntı çıkarıyor. dosyaları kendiliginden bozuluyor. bende anlamadım o işi. bu arada pc Casper toplaması. önünde supr silent tecnology arkasında casper neo yaziyor. internette bulamadım benim pcnin aynısını.

ben sadece xpde cabal oynamak istiyorum, ve hiç kasmamasını istiyorum. bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. özellikle bir haritadan diğerine geçerken haritanın yüklenip benim oynayabileceğim kıvama gelmesi uzun sürüyor. haliyle diğer haritada beni bekleyen düşman kuvvetleri ben daha ekranda kendimi görmeden beni öldürmüş oluyorlar. normalde 1 saniyede yüklenmesi gereken haritalar 4-5 saniyede yükleniyor. yükleme bittikten sonrada 1-2 saniye çok kasıyor pc. ne yapabilirim acaba??

• Merhaba tekrar dan,

Sanırım benim ilk mesajım da yazdıklarımı pek Kaale almadınız..

Kullanmış olduğunuz cihaz da bulunan HD 6230 ekran kartı oyunlar için oldukça yetersiz kalmaktadır.. Cabal Online nin grafik açısından zengin bir oyun olduğunu biliyorum..

Doğal olarak oyun içerisin de sisteminin böylesine kasılmalara mağruz kalmasının tek nedeni Ekran Kartı dır.
  • Sanırım benim ilk mesajım da yazdıklarımı pek Kaale almadınız.. (maddi imkansızlıklar yüzünden görmezden gelmek kolayıma gelmişti:D )
  • Anladım, ama durum bu arkadaşım..

Casper'ın özenle seçmiş olduğu ekran kartı..
  • kesinlikle bilerek yapıyorlar.:D böyle bi ekran kartı görünmüyor atinin sitesinde :P

bu arada 250w güç kaynağı var.
    msi n1996 anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiendhunter -- 19 Nisan 2012; 2:05:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiendhunter

kesinlikle bilerek yapıyorlar.:D böyle bi ekran kartı görünmüyor atinin sitesinde :P

bu arada 250w güç kaynağı var.
    msi n1996 anakart

dostum 2.el hd5750 al bi yerden ve güç kaynağını en az 400 yap :) şimdi 250 yeter fakat yeni kartta yeni power lazım yani daha yüksek power.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.