Şimdi Ara

İşlemcide ekran kartı oluşu???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi bazı işlemciler de ekran kartı mevcut. i7 8700K almak istiyordum ancak zannedersem ondada var bundan. İşlemcide ekran kartı olması demek işlemcinin gücünü düşürmek demek. Ben zaten ayrı bir ekran kartı alacağım. Ben sadece %100 ü işlemci olan bir işlemci istiyorum. İçinde ekran kartı olması demek işlemci gücünden biraz kısılması demek. %100 işlemci olarak ne önerebilirsiniz. Yada bu konuda beni aydınlatır mısınız. Mesela ryzen 1800X de aynı durumda mı. Ondada varmı bu olay.



  • Hocam kartı takarsan zaten entegre grafiği kullanmayacaktır



    entegre grafik kullansan bile performans düşüşü olduğundan emin de değilim açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgin yok, fikrin var.
  • Sana kim o bilgiyi vermişse yanlış vermiş. Yonga içerisinde ayrı bir bölümde grafik yonga mevcuttur senin çıplak gözle göremeyeceğin boyutta o yongalar. Zaten o yonganın da gücü bellidir en iyi ihtimalle 4k video izlersiniz, düşük çözünürlüklü bazı eski oyunları oynarsınız o kadar. İşlemcinin kendisine ufak bir güç tüketimi artışı haricinde bir etkisi olmaz, ki zaten harici bir ekran kartı taktığınızda dahili grafik yongası devre dışı kalır. Adı üstünde "dahili grafik yonga" ekran kartı değil, ilk amacı görüntü vermek performans amacı yok haliyle işlemciye bir etkisi de yok.

    O dediklerin eski amd apu yongalarındaki mevzulardı, oralar çoktan geçildi. Siz geriden geliyorsunuz yada internet kafeci tanıdıklarınız var sizin kafanızı karıştırıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 31 Ocak 2018; 21:9:37 >
  • Öyle bir şey yok. Diğer soruna gelirsek de 1800x de dahili gpu yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konudan dolayı Intel içine sinmiyorsa R7 1800X öneririm saf performansı 8700K'dan çok daha iyi. Sadece oyun performansı biraz geri ve içinde entegre GPU olmadığı için sorun çıkarmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKill3r -- 1 Şubat 2018; 16:52:0 >
  • TheKill3r T kullanıcısına yanıt
    Kesin öyledir fanboy seni çok daha iyi yazmış bide LOL
  • Sayın ddyx,işlemcinin içinde ayrı bir grafik yongası olması işlemcinin performansında herhangi bir değişiklik yapmaz zaten işlemci çekrdeğinden ayri bir birimdir.
    zaten ayrı bir ekran kartı taktığında otomatikmen devdre dışı kalacaktır.Ayrica işlemcinin dahili bir grafik birimine sahip olması bir dezavantaj değil avantasjdır.
    Şöyleki eğere ileride ekran kartın bozulursa sana video izletecek ve csgo gibi düşük sistem gereksinimleri isteyen oyunları oynatabilecek elinde yedek bir grafik birimin olur.
    Yani senin ekran kartın bozulursa yenisini alana kadar idare ettirebilecek bir grafik birimin olur.Başima gelmez deme benim başıma geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Kesin öyledir fanboy seni çok daha iyi yazmış bide LOL

    Kaale almayın bu arkadaşları, kendi yazdığı şey bir sonraki cümlesiyle çelişiyor. "Saf performansı daha iyi ama oyunlarda biraz geride kalıyor" nasıl bir cümledir hala anlayamadım
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Milleti yanlış yönlendiriyolar az parada verilmiyo o işlemcilere.
  • quote:

    İşlemcide ekran kartı olması demek işlemcinin gücünü düşürmek demek


    Bu kanıya nasıl vardın tam olarak ?
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Kendinize baksanız iyi olur. Oyun dışında her şeyde AMD önde diyorum daha neyin tartışması ? Tabi anlamamanız normal.
    i7 8700K vs R7 1700Xhttps://www.youtube.com/watch?v=4LO1cFUQzS4&t=156s
    1700X bile oyun harici şeylerde geçiyor 8700K'yı.

    Ayrıca AMD'de OC yapmak için hayvan gibi para vermiyorsun hatırlatayım. Profil resmine AMD logosu koymakla fanboy olunmuyor. Direk atlamayın her şeye fanboy diye.
    Senin de dediğin gibi "Az para verilmiyor.," aynen AMD'ye de çok para verilmiyor. Intel anakartların ne kadar pahalı olduğunu biliyoruz.
    Ha 8/16 yerine 6/12 önerecekseniz kim fanboy belli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKill3r -- 1 Şubat 2018; 16:8:52 >




  • Öyle birşey yok. Saf %100 CPU zaten hepsi içine elmalı turta patates felan katıp sunmuyorlar sana. Onboard gpu belleğini ramden otlanır üzerinde çipi vardır zaten ekstra hız mız kesmez. Ekran kartı takacaksan zaten bu iptal oluyor kapanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.