Şimdi Ara

Islemci ve Anakart Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yakin zamanda işlemci ve anakart almayı dusunuyorum da f/p olarak tavsiye ettiğiniz işlemci & anakart varmi acaba? Oyun icin istiyorum. Bütçe 1.5 milyar civari. Amd uyumlu anakart ve amd işlemci istiyordum ama suan kararsızım. Hertürlü öneriye eleştiriye açığım.
    Sistemim

Zalman z11 plus kasa
    Corsair cs 750m guc kaynağı
    Corsair vegeance 8gb ram
    Kingston 4gb ram (suan kullanmıyorum)
    MSİ R9 390 Ekran karti
    İ5 2400 işlemci
    Asus h61m anakart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AMD alacaksanız Zen'i bekleyin intel alacaksanız i5 6600K alın diğerlerine geçmeniz gereksiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 3 Ocak 2016; 19:35:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

AMD alacaksanız Zen'i bekleyin intel alacaksanız i5 6600K alın diğerlerine geçmeniz gereksiz olur.

Hocam zen tahmini olarak ne zaman çıkar ve çıkış fiyatı ne olur sizce ?
    Ve bunun yanında önerdiğiniz anakart varmı acaba ?
  • -Darth Vader kullanıcısına yanıt
    Zen 2016 sonuna doğru gelecek
    i5 6600K alırsanız ekstra ram ve soğutucu masrafı çıkacak i5 4690K + bütçene göre Asus Z97-A veya Gigabyte Z97X Gaming 5 alabilirsin.

• Hocam bir ıki ay içerisinde alicam ben. 1sene zen i bekleyemem yav :)

Bence işlemciniz gayet iyi AMD Zen ve Intel Kaby Lake işlemcileri bekleyin.

• Hocam beklemek istemiyor zen i. Benim 2 ay ıçinde bi işlemci ve anakart almam lazim. Gonlumden amd işlemci almak + msi anakart almak geciyor. Islemciyle anakart a toplam 1.500tl butce ayirdim.

Fx x8 9590 cok guzel yaninda sivi sogutmasida var ama Ona uygun anakartlar cok pahaliymis sanirim. P yuzden onu eledim. Bana bi yol gosterin arkadaslar

Hocam ilk mesajda f/p yazmissiniz da bu mesajda dediginiz 9590 in hiiiiic uzaktan yakindan alakasi yok aman diyim akliniz onda hic kalmasin

Benim onerim ekran kartiniz gayet iyi sistem gayet iyi butcenizde gayet guzel intel islemci anakart alinabilir amd zaten 1 sene icinde soket degistirecek uzerine uzun zamandir kullanilan bir soket AM3+ bundan dolayi bana kalirsa aliyorsaniz i7 6600k + guzel birtanede z170 anakart guzel olur dusuncesindeyim. Ama bu seferde ram sogutucu degismesi gerekicek.

Alternatif olarak z97 anakart + i5 4690k gayet iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 7 Ocak 2016; 4:35:18 >
  • Hocam alternatif benim butceyi asiyor :)
    Oyun icin genelde amd işlemci onermiyorlarmiydi yav.
    Ekran kartimida amd aldim cok memnunum.
    Kimi amd oneriyo Kimi amd pismanlik diyor. Bende islemci be anakart konusunda bilgi sahibi degilim pek. Cok arada kaliyorum. Ful amd sistem toplamak istiyor bi yanim, bi yanim da ya pisman olursan diyor

Hocam f/p olunca genelde amd oneririm de butceniz cok guzel sadece anakart + islemci icin 1500 ayirmissiniz. Ki 2016 sonuna dogru amd yeni islemci cikaricak "zen" mimarili. Tamamen yeni soket ddr4 destegi vs olucak. Yani size suan amd anakart islemci soylesem alirsiniz kullanirsiniz 1 sene sonra AM3+ platformu nun yerini yeni bir amd platformuna birakacagi icin otomatik olarak eskimis sayilacak ki zaten 2011 den beri olan bir platform halen is goruyor gormesine ama eskidi sayilir.

Yani yapabileceginiz en iyi hamle 2016 sonuna kadar beklemek olur bunu yapmam illa alicam diyorsaniz z97 anakart uzerine i5 4690k islemci gayet guzel olur.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6490

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=6440

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=6416

Anakart olarak z97 gigabyte gaming 5 ile msi gaming 5 ozellik olarak benzer. Tercih meselesi tabikide ikiside uzmez ama ben onceki deneyimlerime gore dayaniklilik acisindan gigabyte secerdim.

Edit: Bu iki anakartta da suruylen ozellik var bahsettigim anakartlari acin bakin ozelliklerini okuyun edin bakarsiniz hic kullanmayacaginiz ozelliklerle doludur gereksiz para vereceginize daha dusuk bir model alirsiniz arta kalan paraylada ssd veya islemci sogutucu falan alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 7 Ocak 2016; 5:15:17 >

• Bütçemi biraz daha zorlayarak i7 4790K + msi z97 g5 almaya karar verdim arkadaşlar. İnşallah yanlış birşey yapmıyorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Darth Vader -- 8 Ocak 2016; 0:36:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.