Şimdi Ara

İşlemci Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-athlon-ii-x3-460-am3-1-5mb-3-4ghz-uc-cekirdekli-islemci.html
    http://www.trdukkan.com/ProductDetails.asp?productid=12313

    Aslında kafam çok karışık durumda bu konuda. Bir yakınım oyun oynamak için 3 çekirdeğin yeterli olduğunu ve 3.2 GHZ üzerindeki her hız artışının oyunlardaki performansı daha fazla etkileyeceğini söyledi. Açıkçası bilgisayarda en fazla yapacağım iş oyun yada bir full hd filmi izlerken internete girip 15 kadar da resim-video dolu sekme açmak olacaktır. Shogun2 tw oynamak da bir heves olarak kafamda kaldı çıktığından beridir. Hani kaliteli bir oyun. İşlemci açısından etken olabilir diye diyorum. Bir de athlonların stok fanları phenomdan daha fazla güven veriyor. Fakat phenom da 4 çekirdekli bir işlemci. Acaba ortasaını bulsam athlon x4 640 alsam o.c. yaparak 3.4 ghzye çıkartsam nasıl olur? Bu konuda bir fps testi verebilirseniz bu üç işlemci arasında mesela çok makbule geçer.







  • www.anandtech.com/bench/CPU/2
    buradan karşılaştırma yapabilirsiniz de
    bütçe+ anakart ne
    ayrıca athlon ii bile çok yüksek performans vermese bile istediğinizi yaptırır
  • anadtechte ne yazıkki benim dediğim 3 model de yok. msi 870A-G54 anakart oldukça makul bir fiyata alacağım. Ekran kartı olarak da HD6870 alacağım. 4gb ram vs.vs. sistemin gerisi belli ve hem ekran kartına darboğaz yapmayacak hem de 3 yıl kadar benim ihtiyaçlarıma dayanacak bir işlemci isterim. Belki bulldozere geçerim 2yıla kadar. O süre içinde de işlemci soğutucusu alırım fakat şimdiyi düşünürsek hangi işlemci daha mantıklı olur bunu öğrenmek istiyorum. athlon x3 455 bazı testlerde athlon x4 635i geçiyor bazısında da geçiliyor ama küçük farklarla. Fakat bir gta4, s2tw, metro 2033 gibi işlemciye de yükleneceğini düşündüğüm oyunlarda sorun yaşamamak adına 4. çekirdeğe ihtiyaç duyar mıyım?
  • Hiç hiçri olan yada tavsiye verebilecek birisi yok mu? Bu akşam sipariş vereceğim pek vaktim yok.
  • athlon ii x3 455 alabilirsiniz aslında 200 MHzlik bir fark var arada. o arayı da küçük bir overclockla bile kapatabilirsiniz.
    ayrıca benim tavsiyem de şimdilik en uzun götürebilecek en makul phenom ii x4 955.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.