Su an i7 2600K islemci kullanmaktayim, 3.4 ghz..eski bir islemci... Bilgisayari biraz hizlandirmaya ihtiyacim var, overclock seven biri degilim, zaten ne zaman denediysem de beceremedim neyse sorum bu degil zaten :) Merakim su, anakart ve islemciyi upgrade etmek istiyorum.. i7 6900 islemcilere baktim.. soket 1151 14nm..islemci hizi 3.4 ghz..e benim kullandigim i7 2600K 'da 3.4 ghz... Yeni anakart ve bu i7 6900'u alirsam 3d yazilimlarda render alirken bir fark hissedecek miyim? gtx 970 kullaniyorum mesela i7 2600'de darbogaz olma derdinden kurtulur muyum? Bana ne faydasi olur 6900 almamin :) Tek istedigim sey ufacik bir sahneyi render alirken 10 dakika bekleme suremi biraz daha kisaltmak...
Merhaba. 6900k x99 platfomu islemcisidir. Farki gormek isterseniz o islemciye yakin performansta bir islemci kullaniyorum. Render aldiginiz sahneyi isterseniz bana ozelden atin. Bende deneyip size sonucu yazayim. Boylece almaya degip degmeyecegine karar verirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
elinizdeki işlemci 4.5 ghz seviyesine hava soğutma ile aşırı ısınmadan çıkabilen güncel işlemcilere kafa tutabilen 'eski' bir işlemcidir.. Anakartınızın modelini internette arayarak gerek fotoğraflı gerek ise videolu tutorial lar bulup overclock yapabilirsiniz.. 2500k 2600k 2700k işlemcileri değiştirmek için bir sebep hala yok..