Şimdi Ara

İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU TAVSİYESİ: KASA ENİ 185mm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar. pc yi aldığımdan beri ısınma sorunum var. arkadaki egsoz fanına elimi yaklaştırınca anca bi serinlik geliyo yani az devirde dönüyo gibime geliyor. ayrıca power supply ın pervaneside çok az dönüyo gözüküyo bizzat baktım ancak everest programında 1000 devirde dönüyo gözüküyor ancak duruyo gibi çok yavaş 1000 devirde dönmesi imkansız. sorun powersupply demi dicem cod2 ve pes2010 u takılmadan oynayabiliyorum.

bilgisayarcıya götürdüğümde kasa canavar gibi çalışıp kasa çok soğuktu ve hiç ses çıkarmıyodu ve tam performanstaydı. şu anda evde cool and quiet özelliğini kullanmama rağmen , bilgisayarcıdaki tam performans halinden 10 derece sıcak halde. tam performans yapayım diyorum cpu fanı 5500 devire çıkıp başımı ağrıttı ve hap almak zorunda kaldım. sorun elektrik tesisantındamı yoksa başka bişeydemi okuyan bildiği kadarıyla yorum yapsın lütfen.

ayrıca egsoz fanın devirini nasıl arttırabilirim dışarıya atamıyo ki kasanın içi yanıyor heralde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadelipoğaça -- 29 Nisan 2010; 17:11:41 >

• bilgisayarınız da herhangibir takılma donma v.s var mı? eğer bu tarz bir sıkıntınız yoksa bence bu kadar kafa yormanıza gerek yok. birde sisteminizin özelliklerini yazarsanız etaylıca daha aydınlatıcı bilgiler alabililirsiniz.
  • kardeşim 5500 devirden bahsediyorum kafayı takmamak imkansız. cool and quiet kullanmama rağmen 2500 devirde çalışıyor ki yine ses hissettiriyor kendini firefox bile açık değilken(masaüstü). cool and quiet ta 3.2 ghz lik işlemcim 800 mhz de çalışıyor performans düşüyor epey

işlemcim phenom 2*4 955, anakart gigabyte 785ud-3h, ekran kartı ati 4870 his icooler*3, kasa gigabyte setto1000 --550W. umarım yardımcı olursunuz.
  • aynı anakart ve işlemciyi kullanıyorum
    1. bekleme ve yükteki sıcaklıklarınız nedir?
    2. bilgisayarınız evde bir ısı kaynağına yakın şekildemi konumlandırılmış?
    3. amd stok fanmı kullanıyorsunuz?

muhtemel cevaplar

1. Amd stok fanı ile 5500 rpm normal sayılabilir ben 5900 küsürleri gördüm bu fanı kullandığınız sürece yükte bu sesi çekeksiz çıkarı yok. ancak amd over drive gibi programlarla işlemci fan devrini manuel olarak düşürebilrsiniz ama bu sıcaklığınızı arttırır.

2.eğer odanız çok sıcaksa ya da kalorifer peteği vs yakın konumlandırmışsanız bilgisayarınızı, ya da kasa içine hava veren fanlarınızın önü kapalı ise kasa içi sıcaklığınız dolayısı ile işlemci sıcaklığınız yüksek olur.

yük ve boştaki sıcaklıkları core temp programı ile alıp koyabilirseniz iyi olur
  • cool and quiet kullanırken
    anakart ve işlemci 41-43 C arası

tam performans halinde
    anakart ve işlemci 52-55 C arası oluyor masaüstünde bu değerler

özellikle tam performans ta masaüstünde 4000 rpm yi buluyor genelde fan.

2) kasa kaloriferden uzakta ve hava alan kapak ile arkası en az 30 cm olacak şekilde konumlandırdım

3) maalesef amd stok fan kullanıyorum
    ancak yeni soğutucu alayım dedim kasamın eni 18 cm yani 12 cm li fanlı soğutucular ya teğet geçer yada sığmayabilir. onun altındaki soğutucular 92 mm fanlı soğutucular ama genelde yorumlar bu fanlarında ses çıkardığı yönünde. gerçi benim stok fan 70 mm

• değerlerin normal hatta yükteki sıcaklıkların çok iyi denebilir. tek sıkıntın stok fanının yüksek devirli olması. ben sunbeam core contact freezer kullanıyorum 32-58 min-max değerlerim bu soğutucuda 12 cmlik fan geliyor 1250 devirde falan kullanıyorum oldukça sessiz. bu nedenle ses eğer çok canını sıkıyorsa işlemci soğutucusunu değiştir. ses dışında bir sorunun yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 29 Nisan 2010; 15:21:09 >
  • yok kardeşim dediğimi yanlış anladın tam performans derken cool and quiet değil normali kullanıyorum anlamında. pc de öyle yazıyor çünkü =) o verdiğim değerler işlemci %0 ken ve masaüstündeyken değerler

dediğin tabi doğru. bende dediğin soğutucuyu alıcaktım ama kasama yüksek ihtimalli sığmayacağı için 92 mm fanlı xigmatek ya da ocz vendetta alıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anladım hocam prime 95 diye küçük bir program var onunla bir yarım saat işlemcileri %100 yap ne olacak eğer bu test sırasında çok aşırı ısınır ya da donma gibi bir sorun çıkrsa fan montajında bi sıkıntı olabilir. montajı sen mi yaptın ?
  • ceycey cim cevapların için çok sağol. senle msjlaşırken zaten sürekli test yapıyodum ki pc nin power kablosunun heralde biraz sorunlu olduğunu öğrendim çünkü farklı kablo takınca anakart ve işlemcide 6-7 dereceye kadar fan hızında da 500 rpm ye kadar düşüş olduğunu gözlemledim. ama yine de yeni bir soğutucu alıcam kasam dıştan dışa 185 mm. 12 cm çaplı fanlı soğutucularda en az 160mm yüksekliğinde ve bunlar büyük ihtimal kasama sığmayacak. nasıl bir fan önerirsin max 140-145mm yüksekliğinde soğutması o kadar önemli olmayıp süper sessiz olan bir fan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadelipoğaça -- 29 Nisan 2010; 17:10:24 >
  • evet arkadaşlar az önceki sorunumu hallettim. işlemci soğutucusu alıcam. kasamın eni dıştan dışa 185 mm. bu kasaya sığabilecek bir soğutucu. işlemcim AMD PHENOM II*4 955. çok süper soğutması önemli değil. önemli olan çok sessiz olmasıdır. bütçem 100 tl ye kadardır. 100 tl yi aşmasını pek istemiyorum. cevap vereceklere şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadelipoğaça -- 29 Nisan 2010; 17:17:24 >
  • ne demek forumun amacı bu bribirimize destek olmak. benim kasam dark racer ona oluyorsa sin kasayada olur diyecektim ama benim kullandığım sunbeam 15-15.5 cm olmalı ve bende bereceyse kasa kapağına yapışık vaziyette sana bu model olmayacaktır. ama termalright 'ın daha küçük etkili soğutucuları mevcut. özellikle ikinci el forumunda 50-80 arasında fiyatlarla arkadaşlar satıyor orayada bir bak istersen.

ancak fanlardaki bu düşüşü bilgisayarının içindeki donanımlar da yaşıyordur ancak bu zamana kadar sorun çıkartmamış olmaları şansın bence o sorunuda bi şekilde haller garanti olsun
  • ya bu soğutucularda anakartı sökmeye gerek kalıyormu. birde tanıdık yok şimdi bilgisayarcıya götürsem onada ek ücret vericez anakartı söküp takması problem olur pek becerikli değilim bu konularda
  • takarsın ama zor takılıyor maalesef amdlerde anakartı sökmene gerekkalmıyor ama ben soğutucuyu takmak için kasa içinde ne varsa çıkartmak zorunda kaldım eğer hiç montaj yapmadıysan yapan birisine yaptırman daha sağlıklı olur termal macunu sürmet klimsleri geçirmek birhayli zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.