sorununuz temelde 760GM-P21 (FX) anakartınızın ıslemcınızı desteklememesı o anakart 95w ıslemcılere gore yaılmıstır oyuzden butur sorunlar yasıyorsunuz sımdı bazı sıvrı akıllılar yok calısır vs dıyecekler ms bır ara o destegı verdı ama gerı cektı 760g eskı bır chıpsettır ve dogal 125w ıslemcı destegı yoktur bu acık ve net kullanınca bu tarz sorunlar kacınılmazdır http://www.msi.com/product/mb/760GM-P21--FX-.html#/?div=CPUSupport
bu destek bios sürümüyle geldi 95w üstü desteklemiyordu anakart alırken çok araştırmıştım :)
quote:
Orijinalden alıntı: cikopelo
Metallerin Erime Sıcaklıkları Nelerdir Altın :Erime Sıcaklığı :1064 °C Aliminyum : Erime Sıcaklığı :660 °C Bakır: Erime Sıcaklığı :1084 °C Demir: Erime Sıcaklığı :1538 °C Manganez : Erime Sıcaklığı :1246 °C Nikel : Erime Sıcaklığı :1455 °C Titanyum : Erime Sıcaklığı :1668 °C Tungsten : Erime Sıcaklığı : 3422 °C
250°C de hangi demir erir allah aşkına Gümüş : Erime Sıcaklığı : 961,78 °C Kurşun : Erime Sıcaklığı : 327,46 °C
zaten o sıcaklık eritemez ama plastigi felan eritir diye düşünmüşlerdir arkadaşlar sensör bozuk 250 derece olsa fan kontrolcü sensörüm işlemci sıcaklıgını 30 35 derece 45 50 tam yükteyken 60 ı geçmiyor yani 250 derece sıcaklık olsaydı ya işlemci kapatırdı kendini yada fan kontrolcudeki ısı sensörleri uyarı verirdi
bende sana dıyorumkı verıldı ama sonrasında bu destek sorunlar yuzunden gerı cekıldı bak orda ıslemcı destek lıstesı var ıngılızcen yoksa bak buda turkce sıtesı sag usttekı kırmızı yazıyı oku http://tr.msi.com/product/mb/760GM-P21--FX-.html
quote:
Orijinalden alıntı: turgutyetis
quote:
Orijinalden alıntı: pegasus1881
sorununuz temelde 760GM-P21 (FX) anakartınızın ıslemcınızı desteklememesı o anakart 95w ıslemcılere gore yaılmıstır oyuzden butur sorunlar yasıyorsunuz sımdı bazı sıvrı akıllılar yok calısır vs dıyecekler ms bır ara o destegı verdı ama gerı cektı 760g eskı bır chıpsettır ve dogal 125w ıslemcı destegı yoktur bu acık ve net kullanınca bu tarz sorunlar kacınılmazdır http://www.msi.com/product/mb/760GM-P21--FX-.html#/?div=CPUSupport
bu destek bios sürümüyle geldi 95w üstü desteklemiyordu anakart alırken çok araştırmıştım :)
alırken gelince güncellerim felan diye düşünüyordum ama güncellemeye bile gerek kalmadı direk çalıştı bende hiç sorun göremedim takır takır çalışıyor
quote:
bende sana dıyorumkı verıldı ama sonrasında bu destek sorunlar yuzunden gerı cekıldı bak orda ıslemcı destek lıstesı var ıngılızcen yoksa bak buda turkce sıtesı sag usttekı kırmızı yazıyı oku http://tr.msi.com/product/mb/760GM-P21--FX-.html
ama hiç sorun yaşamadım şu ana kadar hatta takır takır çalışıyor desteklemese niye çalışsın ki ben alırkende yazıyordu o yazı 95w üstü desteklemez diye araştırdım donanım habere konu açtım hatta güncellersen sorun olmaz dedilerdi güncellemeye gerek kalmadan taktım çalıştı
guzel kardesım bu cıpsetın sınırlaması bu 95w ıstu ıslemcı acıyormu acıyor ama nasıl acıyor enınde sonunda bıryerden bır patlak verıyor sendede sensorler yanlıs olcuyor 12v kanalın 11v verıyor ıste
quote:
guzel kardesım bu cıpsetın sınırlaması bu 95w ıstu ıslemcı acıyormu acıyor ama nasıl acıyor enınde sonunda bıryerden bır patlak verıyor sendede sensorler yanlıs olcuyor 12v kanalın 11v verıyor ıste
olabilir kardeşim idda etmiyorum ben sadece olanları söylüyorum bu destek meselesi işlemciye zarar verirmi birde voltaj olayı programlar 12v kanalı 9.42v felan ölçüyor biosda 11.954v gibi birşey ölçüyor anakartı degiştirmemi önerirmisin ?
ıslemcıyı calıstıran anakartın onuda kontrol eden chıpset hersey olabılır sorunsuz calısan sıstemın bırgun anıden gıdebılır ıste bunu anlatmaya calısıyorum anakarttı degıstırmenı kesınlıkle onerırım 970a chıpsetlı bır anakart almalısın dıyorum
quote:
ıslemcıyı calıstıran anakartın onuda kontrol eden chıpset hersey olabılır sorunsuz calısan sıstemın bırgun anıden gıdebılır ıste bunu anlatmaya calısıyorum anakarttı degıstırmenı kesınlıkle onerırım 970a chıpsetlı bır anakart almalısın dıyorum
tmm bilader çok saol en kısa zamanda halledecem
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: BeranSetaou
quote:
quote:
255 derece olsa anakart lehim atar , kasa erir.Sensörlerinde problem var.
bende öyle tahmin ediyorum aıda extreme de öyle çıkıyor sıcaklıklar fan kontrolcumun sensörü 60 ı geçmiyor
speccy ve core temp programlarını dene birde.
Aynı çıkıyor
Bu 255 C görürseniz bilin ki hatalı ölçüm var yani 250 - 262 - 274 değil ama hep te 255 olur.
Ancak asıl demek istediğim şey işlemciniz yük altında 800mhz ile çalışıyor resime göre o dikkatimi çekti.
quote:
Orijinalden alıntı: cos37
quote:
quote:
quote:
quote:
255 derece olsa anakart lehim atar , kasa erir.Sensörlerinde problem var.
bende öyle tahmin ediyorum aıda extreme de öyle çıkıyor sıcaklıklar fan kontrolcumun sensörü 60 ı geçmiyor
speccy ve core temp programlarını dene birde.
Aynı çıkıyor
Bu 255 C görürseniz bilin ki hatalı ölçüm var yani 250 - 262 - 274 değil ama hep te 255 olur.
Ancak asıl demek istediğim şey işlemciniz yük altında 800mhz ile çalışıyor resime göre o dikkatimi çekti.
teste başlayınca 3700 küsürlerde yani tamamını kullanıyor 255 dereceyi geçip test durunca 800 3 4 saniye 800 yazıp sonrasında düzeliyor
arkadaşlar sıkıntı sensörlerde degil programlarda control center dan ölçtüm 40 dereceyi geçmiyor test ederken programdaki sıcaklık 255 e çıkıyor msı control center da 40 derece voltaj degerlerinide doğru ölçüyor
turgutyetis
kullanıcısına yanıt
760G çipsetin dandikliğinden kaynaklanıyor. Bu çipsetler (640-690-740-760) ilk Phenom-Athlon içindi.
İkinci nesil olanlar için 770-780-790 serisi çipset (ve 870-880-890) piyasaya sürülmüşter. (FX için de 9XX serisi)
760G çip içindeki SMbus ve güç yönetimi özellikleri Phenom II-FX serisini düzgün desteklemiyor. Bu nedenle de saçma ve yanlış ölçümler yapıyor. BIOS güncelleme belki çözebilir.
Olmazsa imkan varsa makul bir 970 çip AM3+ anakart alın derim. (MSI 970A-G46 gibi)
occt cpu strest testını takmayınız kafaya ve o programı sılınız kullnamayınız. yukarda bır ark aidadan bahsetmıs strest testınden. oda gerektıgı kadar cpu yu zorlamamakta o yüzden verılerıne aldanmayınız. su konuda bazı seyler yazdım okuyunuz.