Şimdi Ara

İŞLEMCİ Mİ YANDI YOKSA EKRAN KARTI MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarı açtıgımda görüntü yok ama hdd yi falan görüyor hdd den ses falan geliyor yani

işletim sistemi yüklü degil.ekrana görüntü gelmiyor işlemci mi çalışmıyor yoksa ekran kartı mı?

call of duty 2 profesörü oynasanadaki nickim acitmiyicam
  • ozman anakartın kitapcığına bakarak bios reset jumperini bulup biosu resetlemen lazm tabi eğer sorun buysa yani bunu yaptiğin halde çalişmiosa işlemcide sorun olabilir yada ram de onuda pc açılırken çıkan bip sesinden anlarsın eğer hiç ses çıkmıyorsa işlemci ile ilgili bi sorun vardır
  • valla bişey diyemicem eğer power tusuna bastiktan sonra hiç ses gelmiyorsa işlemcide prtoblem var eğer kesik kesik geliyorsa ram de var ona göre anlarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok hdd sesi değil açılırken pc dne çıkan bip sesi

işin kötü tarafı parçaları topladım 4 kere üst üste açıldı hiç sorun yok idi

cpu fanı takılı degildi.

cpu fanını taktım açılmadı.
  • fanı takarken işlemci oynayıp temassızlık etmiş olabilir.

arızanda işlemci arızasına benziyor.

işlemciyi söküp iyice oturduğundan emin ol...
    aynısı başıma gelmişti. işlemciyi 3. takışımda çalışmıştı...
    bide cpu'yu fansız kullanmanı pek tavsiye etmem.

soğutucu yokken bilgisayarı açtığımda işlemci 3sn.'de felaket ısınıyodu...

celeron 400@500(socket370)...
    eğer küçük hoparlörden hiç ses gelmiyorsa bios un arızalanmış demektir. ses gelirse sırayla parçalarını geri tak. bide herzaman işe yaramasa da bilgisayarın çalışırken anakartın üstüne takılı olan atx kablosunu çek ve 1 dk sonra geri takıp bilgisayarını çalıştır.
    inşallah sorununu çözer
  • Kişisel kanaatim işlemciyi yaktığınız yönünde, bildiğim kadarıyla socket 370 lerde ısı koruması yok ve işlemci yanana kadar çalışıyor,

İşlemciyi ne maksatla fansız çalıştırdığınızı anlamakta güçlük çekiyorum ama sonuçta her tecrübenin bir bedeli var, bununki celeron 300 olmuş.

Bu tecrübedende anlamamız gereken şey : "İşlemcileri laf olsun diye fanla satmıyorlar"

Geçmiş olsun ve iyi günler dileklerimle....
    Sapphire HD4850 @ 724 / 2048 MHz
    2 x Seagate 750 GB NCQ @ RAID 0
    Thermaltake 600W PSU
    2 x Samsung 713N LCD
    Windows XP 32 Prof. SP3 + Windows 7 x64 Ult.
  • quote:

Orjinalden alıntı: real_kuru

Kişisel kanaatim işlemciyi yaktığınız yönünde, bildiğim kadarıyla socket 370 lerde ısı koruması yok ve işlemci yanana kadar çalışıyor,

İşlemciyi ne maksatla fansız çalıştırdığınızı anlamakta güçlük çekiyorum ama sonuçta her tecrübenin bir bedeli var, bununki celeron 300 olmuş.

Bu tecrübedende anlamamız gereken şey : "İşlemcileri laf olsun diye fanla satmıyorlar"

Geçmiş olsun ve iyi günler dileklerimle....

sana katılıyorum işlemci fansız olur mu hiç.Neyse ben yardımcı olamya çalışayım.
    Şimdi pc yi açtığında işlemcin takılı olmasa bile açılır vede hdd ye elektrik gelir.ram sorunu olsa bib sesleri gelir.(tabi hparlörün vede işlemci-ekran kartı sağlamsa)
    Şimdi senin yapma gerekenleri sölüyorum.Sen şimdi ya başka bir ekran akrtıyla sistemi açmayı dene(pcı bir dandik ekran kartı olabilir)
    Eğer yine ekrana görüntü gelmeyip aynı sorun oluşuyorsa ekran kartın sağlamdır.
    Bir başka önerim de şu.pc yi başlattığında işlemcinin azda olsa ısınıp ısınmadığına bak.Eğer ısınıyorsa çalışıyor olma ihtimali yüksektir.ısınmıyorsada board ona enerji vermiyordur yada işlemcin ölmüştür.

Ama en önemli vede zannediyorum ki sorun bu senin boardun biosu uçmuş.Bende birkaç kez gigabyte boardların ram timinglerini oynarken biosu uçurmuştum.Ne ekrana görüntü geliyordu ne cmos resetleniyordu sadece senin gibi açılıyordu.Yani sorunum bord daydı.Yüksek ihtimal sdeninkide öledir.
    Ha birde bu arada bordunu işlemci olmadan çalıştırmayı dene bakalım çalışıyormu?E artık kolay gelsin
    Sarı dalgalı saçına, yüzüne, dudağına, gülüşüne, bakışına, gözüne, endamına, eline, parmağına, sesine, ismine, yürüyüşüne oturuşuna, yanağına, gamzene, burnuna, boynuna, sarılmana, sevmene, kokuna, koynuna, sıcaklığına, herrşşeyine sana tarifsiz aşığım. Düşünebildiğim kadar hızlı konuşabilmem gerek sevgimi anlatmak için... AB RH(-)

• işlemci ısınıyordu elimi sürdügümde inşallah yanmamıştır.

anakartın biosu uçmuş galiba.bios pilini degiştirdim ne yaptıysam fayda etmedi.

ankakartı çöpe atarım artık.

4 kez de açılmasaydı bari insanı daha rahatsız ediyor öyle olunca

saol
    Sapphire HD4850 @ 724 / 2048 MHz
    2 x Seagate 750 GB NCQ @ RAID 0
    Thermaltake 600W PSU
    2 x Samsung 713N LCD
    Windows XP 32 Prof. SP3 + Windows 7 x64 Ult.
  • valla hiç sinyal vermiyor anakart ekran hep karanlık bir tek yazı çıkmıyor.

iki tane ekran kartını denedim şimdi çalışan bir bilgisayarda deneyecegim o ekran kartlarını

eger sorun ekran kartında degilse büyük ihtimal işlemcidedir diye düşünüyorum

son açılmadıgı zaman yani powere bastıgımda ya anakartan ya da işlemciden

bir kıvılcım attı işlemci diye düşünüyorum ben de sorun çıkaran parçayı

fanını taktıktan sonra kıvılcım atma olayı oldu ama anlayamadım

kıvılcım anakarttan mı geldi işlemciden mi geldi.
  • aynısı banada olmustu eski athlon islemci board bozukmus yaktı islemciyi ama islemcin yeni modellerdense yanma ihtimali yok , bidefada boyle acmadı islemciyi cıkardım fana yapısmıs orj. fanın altında ki termal macun erimis dandik biseymis bende kendim surdum daha sora duzeldi bi cıkarıp bak islemcine
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.