Şimdi Ara

işlemci ısısını nasıl görebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir kaç sorum olacak. o/c işine girecem imzamdaki donanımlara sahibim.

1. İşlemci ısı derecesini gerçek değer olarak nasıl görebilirim ve tam yük altında kaç dereceye çıkıyor nasıl test edebilirim.
    ( normal ısısı ve tam yük altında kaç derece çalışıyor test edeceğim )
    Hangi programı kullanmam gerek tam değerleri görmem için?

2. PSU değerlerini normal ve tam yük altında nasıl çalıştığını hangi programla test edebilirim?

3. İşlmeci fan hızının kaç rpm hızda döndüğünü nasıl görebilirim ve fan hızını nasıl değiştirebilirim.

• everest programını indir
  • everestten başka hangi programlar var arkadaşlar ?
  • http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/visit.php?lid=1232

Everest programını kur biraz kurcala çözersin
  • arkadaşlar everesti indiremiyorum kendi web sayfasından linki vermiş diğer siteler... 3kb hızla iniyor ya başka bir program varmı ?
  • eger oc yapacaksan asla islemcinin stok fanını kullanma yakarsın islemciyi,git duzgun ve guclu bir sogutuculu fan al oyle basla oc ye,islemci ısısını gosteren bazı aparatlar var ama yazılım programları asla duzgun bir olcum vermez sana,soylemesi benden
  • Forumda arama yap ana sayfasından başka değişik linklerde var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arctic Cooling Freezer 7 Pro almayı düşünüyorum o/c için stok fanı kullanma demişsin bunu biraz açabilirmisin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carizma500

Arctic Cooling Freezer 7 Pro almayı düşünüyorum o/c için stok fanı kullanma demişsin bunu biraz açabilirmisin?

stok fanlar fabrika cıkısında oc icin tasarlanmamıstır yani ısıyı belli olcude indirir,bundan dolayı piyasada oc ye uygun sogutucular satılmaktadır
  • bunla o/c yapsam iyi sonuç alamazmıyım peki?
  • ya bu everest te tam yük altında kaç derece olduğu nerde yazıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carizma500

bunla o/c yapsam iyi sonuç alamazmıyım peki?

stok fanla oc her zaman tehlikeli sonuclar vermistir veya en iyi ihtimalle islemcin oc de yukarı cıkamaz
  • bios'tan kesin sonuçları alabilirsin
  • Arkadaşım merak etme işlemciyi yakmak o kadar kolay değil.Stok fan da olsa o/c yapabilirsin.Evet tamam stok fanla iyi değerler yakalayamazsın ama işlemci yanar falan yok öyle birşey.İşlemciyi yakmak için baya bir uğraşman gerek.Örneğin ben stok fanla p4 2.6 işlemciyi 3.0 da çalıştırıyorum.Daha da giderdim ama anakart izin vermiyor Dediğim gibi işlemciyi yakmak çok zor.Zaten işlemci belli bir sıcaklığa ulaştığı zaman kendini korumaya alıyor.Kolay iş değil yani işlemciyi yakmak.O kadar çok çekinmeye gerek yok.0/c yaparken yavaş yavaş değerleri yükseleteceksin hepsi bu.Bir anda asılma.Yavaş yavaş.Stabil değerleri bulduğunda tamamdır
  • windbondhw doctor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6CB3B4454 -- 24 Mayıs 2007; 3:37:47 >
  • teşekkürler arkadaşlar.. farklı farklı programlar denedim speed fan hariç diğerleri aynı.. ninja plus cpu soğutucu aldım 45 dereceden pc açılış yapıyor.. bu sıcaklıkla o/c yapamamki... termal macunuda güzek sürdüm zati...
  • eweres yada rx sensor du yanlış hatırlamıyosam!!!!bunlar işini gorur
  • ya pc yi yeni açtım 47 dereceden başlıyor bu sıcaklık bana fazla geldi sizce???
  • Benimki şu an 51 derece.Hiç bir işlem yapmıyorum üstelik.Termal macun 4 senelik.Yenilemem gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.