Şimdi Ara

İŞLEMCİ ISISINI BİR TÜRLÜ DÜŞÜREMİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eski bir bilgisayarım var pc özellikleri:

foxcoon 478 pin anakart
    celeron 2,4
    512 mb ram
    128 mb ati r9550 ekran kartı

pc yi genelde internet için ve knight online için kullanıyorum çoğyu oyunuda zaten takılmadan çok rahat oynuyorum fakat son günlerde işlemci ısısı 50 deredenin üstüne çıktığında pc kapanıyor

bende hemen sıcaklığı düşürmek için işe koyuldum

önce güzalce bi termal macun sürdüm ama olmadı

fanı alalı daha 2-3 ay filan oldu ama işte bu duruma düştük

bilgisayarın yan kapağını açtım yine aynı

eski bir fan vardı gerçi bu fanınpek işe yaradığı söylenemez ama yinede oda olmadı

sizce şimdi ne yapmalıyım bir işlemcinin kendisini 50 derecede kapatması bana anormal geliyor yeni bir işlemci mi yeni bir fanmı almam gerekiyor

fan alsam iş düzelebilirmi

• kafayı yiyecem ya hemen bi oyundayken 5 dk oynuyom ondan sora bilgisayar kapanıyo yardımlarınızı bekliyorum
  • Varsa elinde bir dijital termometre (yuzey kontakt sensoru olan) sogutucunun uzerine baglayip yuzeyde sicakligin ne kadar olduguna bak, ayrica islemci ile sogutucu arasina yerlestirip sicakligin orda ne kadar oldugunu da kontrol et. Bu yoksa sadece elle sogutucunun sicakligini kontrol et. Termal macunu duzgun uyguladi isen ve islemci fani tam devrinde calisiyor ise isi board uzerinde bulunan isi sensorunde sorun olabilir.

Sensorde sorun var ise biosdan sistem monitorde eger belli durumlar icin tanimlanan eylemler var ise bu durum degerlerini degistirmeyi dene. (cpu sicakligi 50 derecenin ustune cikarsa kapat vb gibi) . MAkinen daha once de 50 de mi calisiyordu ? yoksa son zamanlarda mi bu sicakliklara cikmaya baslari. Eger daha onceden de 50 de calisiyor ise islemci veya anakart ile ilgili bir sorun da olabilir.
  • ya benim anlamadığım 50 derecede nası kapanıyo

quote:

Orjinalden alıntı: alimakkaya

Varsa elinde bir dijital termometre (yuzey kontakt sensoru olan) sogutucunun uzerine baglayip yuzeyde sicakligin ne kadar olduguna bak, ayrica islemci ile sogutucu arasina yerlestirip sicakligin orda ne kadar oldugunu da kontrol et. Bu yoksa sadece elle sogutucunun sicakligini kontrol et. Termal macunu duzgun uyguladi isen ve islemci fani tam devrinde calisiyor ise isi board uzerinde bulunan isi sensorunde sorun olabilir.

Sensorde sorun var ise biosdan sistem monitorde eger belli durumlar icin tanimlanan eylemler var ise bu durum degerlerini degistirmeyi dene. (cpu sicakligi 50 derecenin ustune cikarsa kapat vb gibi) . MAkinen daha once de 50 de mi calisiyordu ? yoksa son zamanlarda mi bu sicakliklara cikmaya baslari. Eger daha onceden de 50 de calisiyor ise islemci veya anakart ile ilgili bir sorun da olabilir.

sensörde sorun var nasıl yani nasıl düzeltcez ozaman

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.