Şimdi Ara

İşlemci fanının otomatik hızlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilindiği üzere intelin stok fanı sıcaklığa göre hızını ayarlıyor...
    Ben sesten rahatsız olup başka bi fan taktım ama o sabit hızda çalışıyor...
    şimdi size birkaç sorum var, caevaplarsanız sevinirim..

1- Fanın otomatik hız ayarlaması neye bağlı ??
    yani fan kendi mi ayarlıyor.. anakart mı ayarlıyor.. nasıl oluyor bu işlemm..

2- Her fanın hızı otomatik ayarlanabilir mi ???

3- Fanın hıznı otomatik ayarlaması için ne gibi yeterlilikler lazım???
    anakart mı desteklemeli, fan mı desteklemeli yok sa bağlantı şekli mi önemli vs...

• ben sana bı fan mate almanı onerırım ısmını nış dooru yazmısımdır ısını gorur
  • sanırım sadece işlemci fanından bahsediyosun

1. fanın hızlanması üzerindeki yüke ve sıcaklığa bağlı olarak artar
    2. fanın otmatik hızlanması için qfan nın açık olması lazım biosdan veya anakart cd si içinden çıkan prıgramlarla açabilirsin.
    3. benim bildiğim her intel işlemci fanı için qfan kullanılabilir. fanın güç kablosunu anakartdaki işlemci fanı için olan özel yere takman gerekir başka yer olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: salagil

sanırım sadece işlemci fanından bahsediyosun

1. fanın hızlanması üzerindeki yüke ve sıcaklığa bağlı olarak artar
    2. fanın otmatik hızlanması için qfan nın açık olması lazım biosdan veya anakart cd si içinden çıkan prıgramlarla açabilirsin.
    3. benim bildiğim her intel işlemci fanı için qfan kullanılabilir. fanın güç kablosunu anakartdaki işlemci fanı için olan özel yere takman gerekir başka yer olmaz.

sagol..bunları biliyorum da, ben intel stok fanı çıkartıp yeni fan taktım...
    bağlantı şekli ve yeri aynı...stok fan sıcaklığa göre hızlanıyordu ama yeni fan sabit hızda çalışıyor...

benim asıl sorumm bu mekanizma neye bağlı ???
    anakartmı ??? fanın kendi mekanizması mı ??? ya da başka birşey mi???

• anakarta bağlı. anakart işlemcinin sıcaklığına bağlı olarak fanın devrini arttırıyor sen bu olayı bazı programlarla veya biosdan kontrol edebiliyosun
    asus anakartların cdlerinde pc probe2 ve aibooster diye program var onlarda birisini kur ordanda qfanı ayarlayabilirsin. aibooster ı tavsiye ederim diğeri makineyi kasıyo...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU ve Kasa fanı Ayarları?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.