Şimdi Ara

İşlemci Fanından Uçak sesi çıkıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar yeni bilgisayar topladım ilk olarak özellikleri;

AMD FX-8120 3.1GHz AM3+ 125W Black Edition İşlemci

Kingston Hyperx 8GB(2x4GB) DDR3 1600MHz CL9

Powercolor Ati HD6850 1GB 256Bit GDDR5

Seagate Barracuda 500GB 7200RPM

Gigabyte 780T-D3L AMD AM3+ DDR3 S+GL ATX Anakart

Dark Optimus 500W USB 3.0 ve SSD Ready

Sorun şu ki Bilgisayarı topladık, bilgisayarı açtım İşlemci Fanın dan eve uçak iniyormuş gibi ses geliyor ve çok rahatsız ediyor, Aida64'ten baktım İşlemci fanı 5,000 Rpm'de çalışıyor sıcaklık 30-40 C arasında ne yapmam gerek?

• İşlemci fanını anakart üzerindeki pwm kontrolcüsüne takmadın mı? Max rpm de çalışıyor fanın. İşlemci soğutucusunun üzerinde fan kontrol aparatı varsa oradan da düşürebilirsin. İşlemci sıcaklığın epey düşük bu arada fan hızını düşür.
  • Az önce Bios'a girdim fanı 5300 Rpm oalrak gösteriyor ve merak ettiğim bir kaç seçenek var.
    PC Health Status'e girdiğimde;

CPU Smart Fan Control: Enabled
    CPU Smart Fan Mode: Auto (Seçenekler içinde Voltaj ve PWM var)
    System Smart Fan Control: Enabled olarak gözüküyor bunların anlamları nedir?

Ayriyet'ten CPU standart 3.1 Ghz ama anakartın üzerinde 2,8 Ghz olarak çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharelock -- 19 Temmuz 2012; 14:41:19 >
  • CPU Smart Fan Control: Enabled >Ollduğu gibi kalsın..
    CPU Smart Fan Mode: Auto >Eğer elinde PWM olmayan eski tip 3pin fan olsaydı kontrol etmek için "Voltage" seçmen gerekirdi.Sendeki orjinal AMD fanı olduğuna göre PWM seçmelisin.
    System Smart Fan Control: Enabled >Burdaki ayar anakartın üzerindeki 2. 4pinli pwn fan bağlayabileceğin fan soketini kontrol etmeni sağlıyor.Kasanda başka pwm özellikli fan yoksa zaten işe yaramaz.
    Windows üzerinde Easytune6 programıyla fan hız oranını-ısı değerlerine göre otomatik ayarlanmasını sağlayabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 19 Temmuz 2012; 15:44:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmpLizy

Selam arkadaşlar yeni bilgisayar topladım ilk olarak özellikleri;

AMD FX-8120 3.1GHz AM3+ 125W Black Edition İşlemci

Kingston Hyperx 8GB(2x4GB) DDR3 1600MHz CL9

Powercolor Ati HD6850 1GB 256Bit GDDR5

Seagate Barracuda 500GB 7200RPM

Gigabyte 780T-D3L AMD AM3+ DDR3 S+GL ATX Anakart

Dark Optimus 500W USB 3.0 ve SSD Ready

Sorun şu ki Bilgisayarı topladık, bilgisayarı açtım İşlemci Fanın dan eve uçak iniyormuş gibi ses geliyor ve çok rahatsız ediyor, Aida64'ten baktım İşlemci fanı 5,000 Rpm'de çalışıyor sıcaklık 30-40 C arasında ne yapmam gerek?

Amd fanınını özelligi bu hocam Sakın düşürme derim sogutucu iyi değil sadece fan hızıyla sogutuyor diyebilirim bi bendede stok fan vardı 2000 rpm düşürdüm %60 yükte 65 derece oldu işlemciden tırr diye ses geldi canavar tasının demiri keserkenki gibi kapattım bende autoya ayarladım akasa venom al 100 tl cok iyi sogutucu %100 yükte 60 derece oluyor oda sıcaklıgı 37 derece iken

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    Psu fanı çok ses yapıyor?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.