Şimdi Ara

İşlemci fanına akü bağlama =)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üstadlar biliyorum biraz komik gelebilir fakat denmek istiyorum. normal işlemci fanı mefta oldu. onun yerine başka bir fanıkestim biçtim falan filan =D her neyse. benim elimde bulunan 6 voltlluk şu projektörlerin içinde bulunan siyah aküden var 6 volt. bunu 12 voltluk fana serilesem, anakarta zararım olur mu ? yada işlemci fanının kablosunu çekip normal molexe bağlayıptamı denesem ? yada kopmle sisteme zarar verirm i ? yani fanı normal devrinin üstüne kullanmak isitoyrum.

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden .

• İşlemci fanını direk aküye takacaksın.

Anakarta takarsan aküyü anakart mefta olur.

Yapacağın şey çok saçma bir düşünce çünkü bilgisayarı çalıştırdığında işlemci fanı ile akü arasına da bir düğme koyman gerekecek.

Bence git adam gibi fan al. Hem anakartını hem de işlemcini riske atma.

Ayrıca konu yanlı yerde.
  • Hocam teşekkür ederim yorumun için..
    Yani fanı normalinden daha hızlı döndüremicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

Hocam teşekkür ederim yorumun için..

bencede sen yeni fan al.. çünkü bilgisayar fan hız ayarını kendisi ayarlar gerektiğinde hızlı gerektiğinde yavaş dönmesini sağlar
  • hocam daha yavaş dönmesi gerekitği görmedim =)
  • anladığım kadarıyla sen beceremeyeceksin bir bilgisayarcıya götür biostan fan fızını ayarlasın fan hızı biostan ayarlanamıyorsa güncellemek gerekir genede olmuyorsa yapacak birşey yok ki ;

fan hızının artırılmasıda saçmalıktan başka birşey değil fanın ömrünü kısaltır, sesini artırır, ve nerdeyse hiçbir faydasıda olmaz

daha sağlam bir soğutma istiyorsan performansı yüksek bir soğutucu yu iyi bir termal macun eşliğinde kullan
  • quote:

hocam daha yavaş dönmesi gerekitği görmedim =)

uyku moduna almayı dene belki durur bile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bu sfer ısıdan kapanıo :D
  • işlemcin intelse fan ayaklarının tam oturup oturmadığını kontrol et stok fan bloklarında böyle sorunlar oluyor macun kullan ve fan bloğunu iyice temizle kapanmaz yada performansı yüksek olanlardan kullan tozlansada bişi olmaz

( benim kullandığım performansı yüksek işlemci bloğunun üzerindeki fanın ömrü doldu laga luga sesler çıkartıyor olması gerekenden düşük devirde dönüyor bloğada üzerindeki tozlar yüzünden hava girip girmediğinden şüpheliyim biraz daha dolarsa fanında dönmesini engeller ama hala ısınma proplemi yok )
  • Hocam intel pentium 4 3.00 ghz :D eski bi işlemci ve stok fan yandığı için üstüne başkab ir fanı ayaklarından kesip yelihm mak. ile yapıştırdım yani eksi fanına benzettim. ancak ve ancak sistem ısınıyor ve donmaya sebeb oluyor ama sistem eski
  • quote:

Orijinalden alıntı: 50pho50

quote:

bencede sen yeni fan al.. çünkü bilgisayar fan hız ayarını kendisi ayarlar gerektiğinde hızlı gerektiğinde yavaş dönmesini sağlar

PWM özelliği varsa olur o.

Yani fandan 4 kablo gitmiyorsa fan hep en yüksek devirde döner.
  • quote:

Hocam intel pentium 4 3.00 ghz :D eski bi işlemci ve stok fan yandığı için üstüne başkab ir fanı ayaklarından kesip yelihm mak. ile yapıştırdım yani eksi fanına benzettim. ancak ve ancak sistem ısınıyor ve donmaya sebeb oluyor ama sistem eski

tahmin ettiğim gibi pentiummuş sorun ısınma olabilir ama fandan kaynaklanan bir ısınma değil bloğun tam temas etmemesinden kaynaklanan bir ısınma yapacağın şey ise kolay

bloğu kaldır düzgün oturduğundan emin olmak için işlemciyi söküp tekrar tak üzerine düzgünce macun sür ve işlemci fanının bloğunun tam ve düzgün oturduğundan emin olarak monte et daha sorun çözülmüş olur daha sonra programla işlemci sıcaklığını kontrol et en fazla 50 derece yapıyorsa sorun yok

hatta bunları yapmadan önce programla kontrol et sorun kapanma değilde donmaysa eğer ve 50 derecenin üstüne çıkmıyorsa donanımla ilgili sorunun yok demektir ve formatla çözersin

quote:

Orijinalden alıntı: acemi_user

quote:

Orijinalden alıntı: 50pho50

quote:

PWM özelliği varsa olur o.

Yani fandan 4 kablo gitmiyorsa fan hep en yüksek devirde döner.

fandan kaç kablo gittiğinin önemi yok 2 tanesi fanın çalışmasını sağlar fazlalıklar kaç devirde döndüğünün bilgisini biosa gönderir falan filan büsürü iş
    2 kablo olması bile devrinin ayarlanması için yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkov_19 -- 30 Ekim 2011; 14:33:04 >

• Hocam yeni macun sürdüm fakat işlemciyi sıkı skı oturtum yani iice bastırdım tel ile de sağlama aldım. aslında normal kullanamda 50 55 arası oluyor fakat işlemciye photo shop falan açınca 55 65 arası oynuor sistem boşta iken 42 C gördüm bugün normal fanın üstüne 3000 rpmlik fan taktım 39 C gördüm fakat fan çok sesli olduğundan söktüm. acaba sistemde 230 w poewr olduğundan ısı fark eder mi ?
  • tel ile nasıl sağlama aldın anlamadım pc ısısı olması gerektiğinden daha yüksek değerlere ulaşıyor ama bence çokda anormal seviyelere ulaşmıyor
  • presscot işlemci için olabilir hocam işlemci fanını tuttarmak için olan mandallar yerine tel ile iice sıktım
  • korkma fan durursa üflersin. :) bu da alternatif bir yöntem olur. :) akü bozulursa :D
  • son mesajımda saçmalıktan başka birşey demiyorum gidip 15 lirana kıyda yeni bir fan al bloğu ve aparatlarıyla birlikte yada klomple bilgisayarınla vedalaş benim gözümde fazla ömrü kalmamış

saçmalanmaya başladığı için başka bir msj göndereceğimi sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkov_19

son mesajımda saçmalıktan başka birşey demiyorum gidip 15 lirana kıyda yeni bir fan al bloğu ve aparatlarıyla birlikte yada klomple bilgisayarınla vedalaş benim gözümde fazla ömrü kalmamış

saçmalanmaya başladığı için başka bir msj göndereceğimi sanmıyorum

+1
  • Saçmalama değil hocam. Çözüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.