Bildirim
İşlemci fanı değişirken termal macun şart mıdır?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Evet termal macun gerekli olacaktır.Eğer yeni soğutucu aldıysanız büyük bir ihtimal onla birlikte gelecektir.Ama yinede gelmez ise bir bilgisayarcıdan temin etmelisiniz.Piyasada markasına ve ısı iletim vs. özelliklerine göre 5-20 ytl arasında değişmekte.Almakta kesinlikle fayda var..
Bu arada yeni fanın hayırlı olsun.. -
ben cpu fanını birkaç ayda bir kullanıyorum fanı söktüysen termal macun sürmene gerek yok ama fanla beraber altındaki metal blogu söktüysen termal macun sürmene gerek var çünkü işlemci ile o metal blok arasındaki ısı aktarımını termal macun üstlenio -
quote:
Orjinalden alıntı: ivorytaz
ben cpu fanını birkaç ayda bir kullanıyorum fanı söktüysen termal macun sürmene gerek yok ama fanla beraber altındaki metal blogu söktüysen termal macun sürmene gerek var çünkü işlemci ile o metal blok arasındaki ısı aktarımını termal macun üstlenio
+1
ama büyük ihtimal fanın yanında termal macun geliyordur.Yenilese daha iyi olur.Eğer macun sürersende ne cok fazla nede cok az sür.Sadece işlemcinin yüzeyini kaplıyacak çok ince bir tabaka halinde veya işlemcinin yüzeyine bir noğut tanesi kadar büyüklükte sıkıp fanı yerleştirebilirsiniz.Kendi fanı taktığınızda yayılmış olacaktır. -
@d4rkston3 ve @ivorytaz
Cevaplarınız için teşekkür ederim her ihtimale karşı bir adette termal macun sipariş ettim bakalım inşallah sorunsuz çıkarım işin içinden.
Bide bu termal macunu yenilemek içinönceki termal macunu işlemci yüzeyinden çözmemiz gerekiyor mu ve bu işlemi yaparken işlemciyi anakarttan çıkarmak zorunlu mu eğer öyleyse direk fanı değiştiricem hiç altındaki demirlere bulaşmıcam da -
Fan geldi termal macunla birlikte ve kolayca monte ettim tekrar teşekkürler. -
yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
Fanın hayırlı olsun arkadaşım.Güle güle kullan. -
blok degisiminde termal macun kesinlikle degistirilmelidir...mumkunse iletken olmayan bir temizleyici ile temizlendikten sonra yeni macun surulurse daha iyi olur...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X