Şimdi Ara

işlemci değişimi sonrası bilgisayar donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bilgisayarımda donma sorunu yaşıyorum, öyle ki mause bile hareket etmiyor kasanın butonuna basarak kapatmak zorunda kalıyorum ve açtığımda yine herşey normal iken bazen ansızın donuyor. Örnek vermem gerekirse bazı sitelerden video izlerken tam ekran izlerken veya az önce Pes 2013 oynarken oldu.

bu olayı işlemcimi değiştirmem sonrası yaşamaya başladım. Intel Pentium D 925, 3.00 GHz, 4MB Cache işlemcisi kullanıyordum yerine Intel Core 2 Quad Q6600, 2.4 GHz, 4MB x 2 Cache işlemcisini taktım. (termal macun sürdüm) Bilgisayarımın nispeten hızlandığını açık ara fark ile gördüm ve aşağı yukarı 8 senelik bilgisayar bu.

MSI ddr2 anakart (orjinal), dual kingston ddr2 ram (1GB x 2) (bunu alalı 5 sene oldu.), ATI Radeon HD5670 1GB ekran kartı (bunu da alalı 3 4 sene olmuştur.) diğer donanımsal parçalarımdır. HDD ise yine ilk aldığım zamandan kalma orjinal parçadır, ben biraz bundan şüpheleniyorum ama grafik kartından da olabilir bilmiyorum. Kullandığım işletim sistemi windows vistadır, pc ile gelen orjinal windows sürümüdür bu da.

Çalışma sıcaklıklarına gelince 60 70 derecelerde normal çalışan CPU (80 90lara da gidiyordu, kasıyordu haliyle ve donmadan ziyade takılmalar oluyordu. ), Quad işlemcisine geçince 20 derecelere kadar düştü ve ayrıca sistemin sıcaklığı da hayli düştü, en yükseği 40 45 derece ile ekran kartı (max).

Formatı da yakın zamanda tüm HDD ye attım ve herşeyi yeniden kurdum ve lisanslı antivirus programı kullanıyorum. Güncellemelerim tam değil şuan service pack 1 deyim :)

Sizlerden ricam sizin önerileriniz veya benim durumuma bakarak yapacağınız tespitleri belirtmenizdir. Ayrıca bu işlemci değişimi sonrası yapmam gereken ekstra birşey var mıdır? biostan ayar flan çekmek gerekiyor mu? gerçi uygun voltaj aralıgında çalışıyor işlemcim ya da tekrar format atmalı mıyım ? Her türlü yapacağınız yorumlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asa_203 -- 25 Nisan 2015; 18:43:28 >

• ++++++ yok mu fikri olan ? ++++++
  • Anakartini ve bios sürümünü yaz. Belki bios güncellemesi gerekebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.