Şimdi Ara

İşlemci 800mhz de takıldı(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Msi z170a Gaming M3 anakartım var ve i5-6600k işlemcim 4.5 ghz de kullanıyordum bugün bilgisayarı açtığımda işlemcinin 0.8 ghz yi aşmadığını gördüm anakartın üzerinde ki slow mode yazan tuşun ışığı yanmazdı yanıyor ancak tuş off da ve on/off olarak değiştirsem de yine yanıyor ışık bu sorunu nasıl çözebilirim acaba bilgisi olan var mı ?

Çözüm Adımları
    1. Bios ayarlarınızı sıfırlayın ve en yeni sürüm ile güncelleyin.
    2. Biosta overclock ayarlarına girin orda Cpu Features sekmesinde ki ''Intel Adaptive Thermal Monitor'' ayarını disabled yapın sadece bu kadar.

Tebrikler sorununuz çözüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 26 Aralık 2019; 0:52:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BIOS ayarlarından denediniz mi hocam?
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Denedim orda da her şey normal gözüküyor ama tepede 0.8 ghz yazıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci haşat olmuş olabilir hocam.
    bu öyle birşey değil hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba ilk olarak bios ayarlarınızı sıfırlayın ardından sorun devam ederse Windows güç seçeneklerinden maksimum performans a ayarların işlemci ile alakalı olan güç seçeneğini %100 yapın. en son biosta işlemci nasıl gözüküyor bir fotoğraf atın. birde Windows görev yöneticisinde nasıl gözüküyor onun fotoğrafını atın

• quote:

Orijinalden alıntı: M4M00D

Merhaba ilk olarak bios ayarlarınızı sıfırlayın ardından sorun devam ederse Windows güç seçeneklerinden maksimum performans a ayarların işlemci ile alakalı olan güç seçeneğini %100 yapın. en son biosta işlemci nasıl gözüküyor bir fotoğraf atın. birde Windows görev yöneticisinde nasıl gözüküyor onun fotoğrafını atın
    Dediklerinizi yapıp fotoğraf atıyorum biraz sonra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Draqonn kullanıcısına yanıt
    beklemedeyim

• quote:

beklemedeyim

Bunlar olurken slow mod ışığı yanıyor anakart üzerinde(kapalı olmasına rağmen) eğer manuel olarak açıp geri kapatırsam slow mod ışığı sönüyor ve işlemci normal hızına dönüyor.Ancak aida64 ile stres testi yaptığımda 5 dakika sonra tekrar 800 mhz hıza düşüyor işlemci ve testi kapatsam yada bilgisayarı kapatıp açsamda tekrar normal hızına dönmüyor tek çare manuel olarak slow mod tuşunu on/off yapmak.Bilgisayar ısındığı için oluyor diyeceğim ancak düne kadar her şey normaldi bugün bilgisayarı açtığımda direkt 800 mhz olarak açıldı ve test sırasında işlemci 4.5 ghz de bile 60 derece üzerine çıkmıyor.
    Örneğin resmi atmak için az önce slow modu açıp kapattım anakart üzerinden ışığı söndü ancak ben bu yazıyı yazarken tekrar yanmaya başlamış ve şuan yine 800 mhz de işlemci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 25 Aralık 2019; 23:12:52 >

bios ayarlarınızı sıfırladığınız halde durum buysa anakartınızda bulunan game boost veya varsa oto oc gibi özellikleri kullanın hocam işlemci mhz si anakart tarafından kısıtlanıyor olarak gözüküyor şuan

• quote:

bios ayarlarınızı sıfırladığınız halde durum buysa anakartınızda bulunan game boost veya varsa oto oc gibi özellikleri kullanın hocam işlemci mhz si anakart tarafından kısıtlanıyor olarak gözüküyor şuan
    Sorun şurda zaten overclocklu olarak kullanıyordum manuel overclockta yapsam, otomatik anakartın overclockunu da yapsam 0.8 ghz yazıyor orda o yazıyı değiştirmenin tek yolu anakartın üzerindeki slow mod tuşunu aç/kapat yapmak ancak 5-10 dakika sonra tekrar kendi kendine anakartın üzerinde slow mod ışığı yanmaya başlayıp 0.8 ghz ye düşürüyor hızı.
    Kendi kendine böyle böyle bir durum yaşanması ilginç bios güncellemesi var mı hocam yoksa en güncel sürümümü kullanıyorsunuz bende 6600k kullanıcısıyım

• quote:

Kendi kendine böyle böyle bir durum yaşanması ilginç bios güncellemesi var mı hocam yoksa en güncel sürümümü kullanıyorsunuz bende 6600k kullanıcısıyım
    Bios sürümünü şimdi kontrol edeceğim ancak bana sanki anakartın üzerinde ki slow mod tuşunda bir bozukluk var gibi geldi çünkü parmağımı dokundurduğum an o tuşa ışık sönüyor ve işlemci 800 den normal hızına yükseliyor bir süreliğine sonra tekrar ışık yanıyor ve geri düşüyor.
  • quote:

Hocam kötü haber vermek istemem ama uzun süre OC gören işlemciler veya anakartlarda bu durum ortaya çıkıyor. İstenilen frekansa çıkamayan işlemci veya anakart kendini korumaya alıp frekans düşürüyor.
    mesleğim bu hocam bu sorunları bende görüyorum ancak konuya direkt olarak bu şekilde bir tanım teşhis koyulamaz ilk olarak standart işlemleri bir uygulayalım muhtemelen düzelecektir

slow mod tuşu değilde anakartta bu modu tetikleyen bir olay yaşıyorsunuz şuan bios sürümü güncel değil ise lütfen en güncel hale getirin.

• quote:

slow mod tuşu değilde anakartta bu modu tetikleyen bir olay yaşıyorsunuz şuan bios sürümü güncel değil ise lütfen en güncel hale getirin.
    Biosuda güncelledim şuan ancak hala 0.8 ghz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 25 Aralık 2019; 23:38:51 >
    anakartta intel adaptive thermal monitör diye bir ayar olmalı bunu bulup disabled yaparmısınız?

• Bir şey anlamadım valla hocam yine tuşa dokundum kapatıp açmadım hafifçe dokundum 3.8 ghz oldu birazdan 0.8 e geri düşer herhalde
  • quote:

anakartta intel adaptive thermal monitör diye bir ayar olmalı bunu bulup disabled yaparmısınız?
    Yaptım şuanlık böyle İşlemci 800mhz de takıldı(Çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 25 Aralık 2019; 23:45:49 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.