Şimdi Ara

İşlemci 3200mhz'den 800mhz'ye Düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Konuyu işlemci konu kısmına da açtım modlar kusura bakmayın hangisine açacağımı bilemediğim için böyle oldu. Hangısı yanlışsa kaldırabilirsiniz.

    Anakartım: asus m4n68t m v2
    İşlemcim: Amd Phenom x4 955 3.20 ghz
    Soğutucu: Thermaltake contac 21
    Psu: 650 +80 Bronze

    Kasamda 5 fan var ve hava akımı fazlasıyla iyi arada elimi soğutmak için vitrini açar elimi içeri daldırırım hatta.
    Ekran kartı, işlemci ve psu fanlarını sayarsak 8 fanla çalışan bi kasaya sahibim. Bunu anlatıyorum ki ''işlemci ısınınca kendini korumaya alır ısı düzelince eski haline döner'' demeyin diye. Başka bi sorun var belli bariz. İnternetten bakıyorum çok basit bi soğutma sistemiyle hatta stok fan ile birlikte aynı işlemcide insanlar 30-40 derece arasında ısısı ve bunu bile beğenmediği oluyor bazılarının.

    Bu soğutma sisteminde ekran kartım 35-40 derece arasında olmasına rağmen işlemcim yine de sabit 65 derecede çalışıyor. Termal Macunu yeni değiştirdim hatta. Sabit ne iniyor ne çıkıyor. Ama oyun oynarken fark ettim ki bazen çok acayip ölümcül fps dropları yiyorum. Bu esnada kontrol ettim ve fark ettim ki işlemci ısısı 68-70 dereceye varınca otomatik olarak 800 mhz ye düşürüyor kendini ve verilen voltaj 1.400 den 1.000 a iniyor. ısı düştüğü zaman tekrar eski haline geliyor. Ne yapabilirim? Daha ne kadar soğutma kurabilirim ki sisteme? Tt contac da gayet iyi bir işlemci soğutucusudur. Egsoz fanım bile var tam işlemci fanının verdiği sıcaklığı anında dışarı atıyor. Ne yapacağım bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wojtek -- 27 Ağustos 2017; 11:26:16 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.