Şimdi Ara

Isınma problemı duzeldı KOnuda deıstı :D E6300 kullananlar gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İntel E6300 işlemcim var Overclock lu fln deıl vede yuksuz sadece everst çalsıyor oda sıcaklıgı ölçmek ıcın bıde exloper vede işlemci sıcaklıgım suan bıle 59 61 68 fln bunun normal olmadıgını bılıyorum ama bunun nedenı ne olabılır E6300 kullanan arkadas lar varsa yardımcı olabılırlermı onlardada böylemı lutfen arkadaslar acele lazım

İşlemcıye yenı bı termal macun uygulanmasından sonra sıcaklıgı duzeldı suan boşda işlemcı sıcaklıgı 40 derece dolaylarında yuk bınınce cok olsa 43 dereceyı fln buluyor herkeze tessekur ederım sanırım sorun işlemcı fanın tam oturmamasından kaynaklanıyormus cunku termal pasta bu kadar cok sıcaklık dusurmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bmurat07 -- 23 Nisan 2008; 13:49:06 >

• algılayıcıdan fan devirlerini bi yaz.
  • işlemci fanı düzgün oturmamış olabilir yada termal macun tamamen yok olmuştur yeni bir termal macun alıp sür
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhansun

algılayıcıdan fan devirlerini bi yaz.

algılayıcı ??

Kasadakı lcd ekranda fan devırı 1896 rpm yazıyor işlemcı sıcaklıgı arttıkca buda artıyor demın 70 dereceye cıktııgnda 3000 rpm dolaylarındaydı

quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

işlemci fanı düzgün oturmamış olabilir yada termal macun tamamen yok olmuştur yeni bir termal macun alıp sür

fan ın bacakları tam oturmus gıbı duruyor ama yarın son care termal macununa bakacam
  • bide anakartım 41 Derece gosterıyor P5b anakartda peki bu normalmı ?
  • Valla kardeş bende dün sistemi baştan toparladım e6300 + Scythe ninja İle masaüstünde 55 den aşağıya düşmedi Termal macun kullanmadım ama kullanmamama rağmen stoktan iyi olmasını beklerdim.. Birde dikkatimi çeken ani artışlar oldu bir uygulama açtığım anda 3-5 derece artıyor aynı sorun sendede varmı ? Yoksa macun eksikliği bu kadar büyük bi fark oluştururmu ??
  • ewet macun cok fark ettırtıyor bende macun u surdum suan 40 derece bıde overclock yaptım overclokclu işlemcı derecesı 46 derece fln oyunlarda cok olsa 50 oluyor

benım kullandıgım macunu sorcak olursan söylıyeyım :D articsilver5 kesınlıkle tavsiye ederim kullancaksan bunu kullan ben bunu kullandım sıcaklık ortada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben stok'dada ninja'dada macun kullanmamıştım ama hala inanmak istemiyorum bu kadar etkili olabilirmi ? Tamam sıcaklıkta etki eder onu biliyorum ama 20 derecede edermi ? ayrıca kullandığım soğutucuda kötü birşeyde değil onun dışında aniden 3-4 derece birden artmalar falan.. tamamen istikrarsız. Bugün maviden bi macun alıcam bakalım birde öyle deniycem... Teşekkürler..
  • ben başıma gelen olayı anlatıyorum :D ama gerçekten ısınma problemım vardı suanda normal bak ıstersen resımlerden

Ayrıca kullandıgım macun:Articsilver5 tmm mı istersen bide fanın resmını cekeyım Stok fan var ustunde

• Arkadaşlar B2 revizyon e6300 lerde bu ani ısınmalar o/c lu olanlar için normaldir bende yük bindiği anda 8 derece birden atıyor (fsb 475mhz )
  • Overclock u default a getırdım suanlık oyun vs oynamadıgım için işlemcıyı zormalamaya gerek yok vede sıcaklık 38 37 derece dolaylarında ıyı bı sıcaklık

quote:

Orjinalden alıntı: tokato

Arkadaşlar B2 revizyon e6300 lerde bu ani ısınmalar o/c lu olanlar için normaldir bende yük bindiği anda 8 derece birden atıyor (fsb 475mhz )

bide birşey sorucam E6300 3,15 de sıcaklıgı kaç derece söylermsıın ayrıca stok fanmı var ustunde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bmurat07 -- 19 Nisan 2008; 21:45:01 >
  • ya otur şükret olm haline bnm e8400 1.1v da 2.3 ghz çarpan 7..salı günü fanı deiştircem len:D..fanın bi ayağı kırık havada duruyor:D
  • yaw benimkide b2 revision aldığım arkadaş 3.35e kadar o.c yapmış belkide ondan kaynaklanıyodur .. Bu arada macunu aldım ( akasa ) sürdüm güzelce bağladım ninja'yı şu anda vista üzerinde yüksüz 2 çekirdekte 35 derece gösteriyo 32m de süperpi almayı denedim 45 den yukarı çıkmadı yarısında kapattım Yani şuan için bende normal ama vista işlemciye 4.8 verdi yaw Benim eski x2 3800 üde aynıpuanı verdiyodu Bunda 5.5 veya daha fazla bekliyodum ???? Birde ramlerde 1.0 puana yakın düşüş oldu acaba diyorum ramlarin birisi yeşil biriside turuncuya takılıncamı daha verimli çalışıyor yardım ederseniz sevinirim. Hayırlı geceler. Bu arada konuyu farklı yönlere çekiyorum kusura bakma kardeş

• @gkntr
    aslında vista nın default e6300 e 5 puan vermesi gerekiyor birde bir gariplik 1.86ghz da 5 puan 3.15ghz de 5 puan

@bmurat07
    masaüstünde (2.7ghz) 50 derce civarı yük binice 63 yada 64 derece civarı.

üzerinde ZeroTherm Cf900 var.

Bu süper pi şimdi orthos dayım biraz ısınsın işlemci onunda ss ini koyim

Isındı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 20 Nisan 2008; 1:45:26 >

• bende e6320 vardı. 3.0ghz da gunluk kullanıyodum akasa sogutucu ıle bosta ısı 30 derece yuk altında 47 ustu gormuyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gkntr

Ben stok'dada ninja'dada macun kullanmamıştım ama hala inanmak istemiyorum bu kadar etkili olabilirmi ? Tamam sıcaklıkta etki eder onu biliyorum ama 20 derecede edermi ? ayrıca kullandığım soğutucuda kötü birşeyde değil onun dışında aniden 3-4 derece birden artmalar falan.. tamamen istikrarsız. Bugün maviden bi macun alıcam bakalım birde öyle deniycem... Teşekkürler..

arkadaşım senin yapdığın saçmalıkdan başka bişey değil termal macun cpu soğutucusundan bile önemli ninja almışsın termal macun kullanmıyon 5-7ytl bişey zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: baho8282

bende e6320 vardı. 3.0ghz da gunluk kullanıyodum akasa sogutucu ıle bosta ısı 30 derece yuk altında 47 ustu gormuyordu.

Bahsettiğiniz pc yi kapının dışında bırakıyordunuz galiba karakışın ortasında

3ghz de yük altında çalışan bi e6300 ü 47 dercede tutabilen soğutucu varmıki?

eğer öyle ise bas gaza gitsin 4ghz e
  • quote:

Orjinalden alıntı: pitisko

quote:

Orjinalden alıntı: baho8282

bende e6320 vardı. 3.0ghz da gunluk kullanıyodum akasa sogutucu ıle bosta ısı 30 derece yuk altında 47 ustu gormuyordu.

Bahsettiğiniz pc yi kapının dışında bırakıyordunuz galiba karakışın ortasında

3ghz de yük altında çalışan bi e6300 ü 47 dercede tutabilen soğutucu varmıki?

eğer öyle ise bas gaza gitsin 4ghz e

Arkadaş e6320 demiş zaten e6300 değil.

Ama yine de bahsettiği sıcaklık değerleri biraz garip geldi banada.

Bende ki e 6300 günlük 3.5ghz de masaüstü 55 yük altında 69 derece zerotherm cf900 var üstünde full çalışan sensörsüz

• sizce E6300 e zalman 9700 mu alayım yoksa su sogtumamı yapayım :D boşda 40 derece overclocksuz oyunlarda fln 45 derece belkı oluyor belkı olmuyor overclocklu 47 derece oyunlarda 50 derece sıcaklık ıyı ama ben işlemcımı 3,0 a fln cıkartmayı dusunuyorum nasıl olur acaba hangı sogutucuyu tercıh etsem bı yardımcı olurmsunuuz
  • Bence elinizdeki soğutucu ile 3ghz bie yapmayı deneyin. ısı açısından bir sorun çıkarsa o zaman yeni soğutucu alın bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.