Şimdi Ara

Isınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Derdım su arkadaslar. Bende foxconn kasa ve arkada kasaya ait bır tane 12 cm egzos fan var. Ama sanırım işini yeterınce ii yapmıyor olacakkı anakart ısısı 44-45 cıvarı. Acaba ben bu fanın yerıne ii bi marka yıne 12 cm baska bi fan taksam faydası olurmu? Kasa fanı secerken dıkkat etmem gereken seyler varmı? Varsa bunlar neler? Yardımlarınızı beklıorum.. Bu arada ıslemcı ısısı normal hava sartlarına gore. 37-38 derece civarı.

Bu arada kasanın ıcınede ufleyecek bı fan tak dıecek arkadalar valla kasanın bı basında gırdım obur ucudan cıktım ama uygun fan takacak yer yok. Kendım modıfıye etmem lazım ama hıc işime gelmez acıkcası oole seyler.

• arka kasa fanı değiştirsen de pek fark etmez. sen bence hava sirkülasyonu oluşturmaya çalış mesela kasanın alt tarafına içeri üfleyecek şekilde bi fan al böylece hava dolaşmaya başlar kasa içinde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: [Tifosi]

arka kasa fanı değiştirsen de pek fark etmez. sen bence hava sirkülasyonu oluşturmaya çalış mesela kasanın alt tarafına içeri üfleyecek şekilde bi fan al böylece hava dolaşmaya başlar kasa içinde...

haklı bende böyle yaptım gerçi benimki karşılıklı
  • Anladım. Yanı fanın arka tarafının acık olmasına gerek yok. Taktıgım fan kasanın ıcındekı havayı hareketlendırse yeter yanı. Bendekı fan maksımum 1600 rpm de donuyo. mesela 3000 rmp bi fan alsam faydası olmazmıkı.

Bi soru daha arkadaslar a8n-slı deluxe anakart var ve anakartın ustun de 3 pin yanında power fan yazan bi yer var. Bu nedir ya?? PSU fanı ıcın deıl heralde onların kendı fanları var. Anlamadım gıttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 25 Ağustos 2006; 0:52:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mad.Butcher

Anladım. Yanı fanın arka tarafının acık olmasına gerek yok. Taktıgım fan kasanın ıcındekı havayı hareketlendırse yeter yanı. Bendekı fan maksımum 1600 rpm de donuyo. mesela 3000 rmp bi fan alsam faydası olmazmıkı.

fanın arka tarafının acık olması derken... anlamadım kapalı mı ki, hava nasıl cıkıyor dışarı???

illa ki bi miktar olur ama yeterince olur mu ve aldığına değer mi asıl soru bu. ayrıca alacagın fanın daha hızlı dönmesi nedeniyle psu yu bi miktar daha zorlaması, ekstradan cıkarağı gürültü vs vs... bunları göz ardı etmemek lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: [Tifosi]

arka kasa fanı değiştirsen de pek fark etmez. sen bence hava sirkülasyonu oluşturmaya çalış mesela kasanın alt tarafına içeri üfleyecek şekilde bi fan al böylece hava dolaşmaya başlar kasa içinde...

Arkadakı fanın arkası acık (bıraz garıp bı cumle oldu :) ) HAvayı dısarı verıo sordugum bu deıldı. Takacaım ekstra fanın arkasının acık olması sartmı. Cunku kasanın ıcınde havalandırma yerlerınde fan takmaya uygun bı yer yok. Yanlızca kapakta ıslemcının ustune denk gelen bı egsoz var. Burayada fan takmak ıstemıorum acıkcası cunku kapagı acarken falan sorun cıkartacak. Guc kablosu anakartın ustune baglı olacak sonucta.
  • yan kapağa uygun delikler acıp fan takabilirsin tabi alt taraftan(malum ısınan hava yükselir) işlemcinin üzerine denk gelen kısın zaten fan takılan bi yer değil orası işlemcinin havalandırmasının direkt dışarı bağlı olmasını sağlar yani işlemci soğutması kısmende olsa dışarıdaki soğuk(?) hava ile sağlanır...

normal kasa fanları şu 4 lü elektrik bağlantısı varya(molex) onunla kullanılır ama bazen işlemci fanının elektrik bağlantısından bi ikincisini de koyarlar anakart üzerine , bu o tipte bağlantısı olan fanlar içindir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !brahim -- 25 Ağustos 2006; 1:04:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    donma problemi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aopen kasamda hemen işlemci fanına bakan bi ızgara var gerçekten işe yarıyo sıcak have hemen dışarı gidiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Guardianum

aopen kasamda hemen işlemci fanına bakan bi ızgara var gerçekten işe yarıyo sıcak have hemen dışarı gidiyo

orası sıcak havayı dışarı atmaz dışarıdan hava gelmesini sağlar, böylece işlemciye gelen hava sistem içinden "nispeten" bağımsız olur, bilmem anlatabildim mi... (adı air duct)
  • Dedım ya kapa fan takmak ısıme gelmıyor. Kapagı acarken sorun cıkartacak. Mutlaka ekstra bı fan takmak sart sonucta anladıgım kadarıyla. Fanı degıstırerek cozulmeyecek bu. Kasanın ustune taksam uygunmudur acaba? bırde bı soru daha sormustum :

a8n-slı deluxe anakart var ve anakartın ustun de 3 pin yanında power fan yazan bi yer var. Bu nedir ya?? PSU fanı ıcın deıl heralde onların kendı fanları var. Anlamadım gıttı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mad.Butcher

a8n-slı deluxe anakart var ve anakartın ustun de 3 pin yanında power fan yazan bi yer var. Bu nedir ya?? PSU fanı ıcın deıl heralde onların kendı fanları var. Anlamadım gıttı.

bak üstteki mesajı değiştirdim

mesela ben o bağlantıyı kullanıyorum; ekran kartının üzerine bi fan monte ettim oraya bağladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !brahim -- 25 Ağustos 2006; 1:11:04 >
  • evet anladım saol adı airduck doğru ama benim ordaki duck ımdan hava çıkıyo yada bana öyle geliyo hmm kontrol ediyim tekrar

yok içeri giriş vermış
  • Yardımlarınız ıcın sagolun arkadaslar. Aslında ben ekstra fansız bı cozum dusunmustum ama.. Ama yıne de bunu uygulayabılırım. Sonucta 2 fanın cıkaracagı gurultu ~3000 RPM lik tek bır fanın cıkaracagı gurultuyle hemen hemen aynı alcaktır heralde. Bu arada o baglantı yerı ıcın kasa fanı demıssın ama anakartın ustunde cha1_fan ve cha2_fan olmak uzere zaten ıkı tane kasa fanı baglantı yerı var. Bide ekstradan power_fan baglantı yerı var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.