Şimdi Ara

İşime yarayacak bir video edit programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık zaten bütün sorunumu özet geçti sanırım. Ben yine de detaylı açıklayayım.

    Hazırlamak istediğim ortalama 5 dakikalık bir video var. Videoda yapmak istediğim şey kısaca şunlar, 40 dakikalık 8-10 videodan(evet, dizi bölümleri :) ) 30 saniye falan keseceğim, belki bazılarından 1,5 dakika. Bunları birleştirip, üstüne müzik eklemek istiyorum, bazı kısımlarda da müzik değil, videonun kendi sesinin gelmesini istiyorum ya da ikisi birlikte, hem müzik hem original videonun sesi.

    Amatörler, yani benim gibiler için en uygun programın Corel VideoStudio(eski adıyla Ulead VideoStudio) olduğunu okudum. Programı yükledim, videoyu hazırlamaya başladım. Yalnız bazı sorunlar çıktı, mesela 40 dakikalık bir videonun 1,5-2 dakikasını kestim, share video file(ya da öyle bir şey) kısmından kaydetmek isteyince Audio hatası verdi. Bir başka 40 dakikalık videonun bir kısmını kestim, kaydettim, dosya boyutu çok büyük oldu. Sebebini internette aradım, compress falan yapmak gerekiyormuş, bunu seçince de video düşük boyutlu oldu ama görüntünun kalitesi çok bozuldu. Farklı compress seçenekleriyle tekrar deneyecektim ama bu sefer de kestiğim videonun başı tutuk başladı, birkaç saniye yavaş ilerliyor sonra düzeliyor. Neyse, yani kısaca Corel gerçekten işe yarayan bir program mı? Yoksa herkes benim gibi hatalar görüyor mu? Yoksa benim videolarda mı bozukluk var. Link vermek yasak değilse bölümlerin yüklemesini verebilirim.

    Kaldığım yerden devam edeyim... İnternetten biraz diğer programları araştırdım, Pinnacle, Adobe Premiere gibi programlar gördüm yalnız bu ay kotanın büyük bir kısmını kullandığım için kardeşlerime iyilik yaparak bunları yüklemekten vazgeçtim. VirtualDub diye bir program gördüm, çok düşük boyutluymuş ve öve öve bitiremiyorlardı, kullanımı da kolaymış, onu yükledim. Yine 40 dakikalık bir bölümden kısa bir yeri kesmeye çalıştım. Güzelce kesebildi sorun olmadı. İlkinde video çok yüksek boyutlu oldu ama sonra Compression'dan Divx codec falan filanı seçince yaklaşık 4 dakikalık bir videoyu 25 MB olarak kesti(önceden 800 MB olmuştu). Görüntüde de gözle görülür bir kalite düşmesi olmadı :) . Yalnız bunu ilk olarak VirtualDubMod ile yaptım. Senkronda(doğru yazdım mı emin değilim) bozukluk oldu, ses birkaç saniye sonra geliyordu. VirtualDub ile yapınca böyle bir sorun çıkmadı. Ses/Görüntü uyumluydu. Madem sorun çıkmadı niye bunu yazıyorsun derseniz, belki başka sorun yaşayan da vardır hani görsün bilgisi olsun diye söylüyorum :) . Zaten VirtualDub ile sesi düzeltebiliyorsunuz onu da söyleyeyim aradan çıksın.

    Kısaca videoyu kesmek artık sorun değil, onu hallettim. Yalnız yapmak istediğim videoyu hangi programla hazırlayacağım emin değilim... İnternette gördüğümüz fanvideoları nasıl yapılıyor peki? Çok kaliteli oluyorlar, görüntüde bir yavaşlama falan olmuyor. Siz de görmüşsünüzdür Prison Break, Lost videosu falan, hiç olmadı Aylin-Soner, neyse artık... Hangi programı kullanıyorlar acaba. VirtualDub ile yapılabilir mi bu videolar? VDub olmazsa başka ne önerirsiniz?







  • Camtasia Studio 7. Kolay bir arayüzü var.
  • Teşekkür ederim. Camtasia bende yüklüymüş. Version 7 yazıyor. İşime görür umarım. Görmezse tekrar yazarım. Görürse de yazarım tabi :) .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.