Şimdi Ara

Işıldak devresi yanan elemanlar... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
58.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır kendi ışıldaklarımı kendim yapıp kullanıyorum. Bir kez olsun yanma çatlama patlama olmadı. Üstelik resimdeki gibi seri bağlı kondansatör (trafosuz adaptör) prensibine dayanıyor hepsi. Ama bugün sıfır satın alınıp 6 ay dayananı görmedim. Benimkiler ise 5yıldır falan dimdik ayakta ve hayattadır.

    Fırsat bulursam vşdeo falan da paylaşırım. yapımı 5-10TL tutmuyor. Şarjlı pil kullanmak mecburiyetinde olduğunuz için tabiki işin o tarafı pahalı.
  • japon_japon kullanıcısına yanıt
    Üstad bu tarz devrelerin dediğiniz gibi tranformatörsüz olarak kullanılması ciddi anlamda sorun yaratıyor.Benimde elimde goldmaster marka ışıldak var ve devre trafosuz. Zamanla kondansatörleri patlatıyor.Elimde bir tane farklı bir marka ışıldak var ve bunun devresinde trafo bulunmakta.Bunun üzerine yoğunlaşmak istiyorum.Ancak devreyi okumakta zorlanıyorum.Devreye ait resimler EK'te bulunmaktadır.Konu hakkında bilginiz ve yorumunuz varsa memnun olurum. Işıldak devresi yanan elemanlar... Işıldak devresi yanan elemanlar... Işıldak devresi yanan elemanlar... Işıldak devresi yanan elemanlar... Işıldak devresi yanan elemanlar... Işıldak devresi yanan elemanlar... Işıldak devresi yanan elemanlar...




  • Üstad vakit bulursanız sizin bilginizden faydalanmak isterim.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    kondsansatör ile AKÜ doldurmaya çalışan devrelerde bu kaçınılmaz bir sondur. 220'ye seri bağlanan kondansatörle yüksek akım çekmemelisiniz. çekmeye çalıştığınızda devrenin ömrü doğal olarak kısa olacaktır. Firmalar ya bunu bilmiyor ya da işlerine gelmiyor bilemiyorum. O elinizdeki devreler konusunda yardımcı olamam ama benim kullandığım teknik garantilidir.

    Seri kondansatör, verebileceği akımın tamamından faslasını isteyen bir şeye bağlanmamalıdır.
    Arada transistör gibi yüksek gerilime dayanıksız elemanlar konamaz.
    Bir ışıldağın amacı, yüksek ışık kalitesi olmamalıdır. Bu nedenle biraz daha kör, ama sizi karanlıkta idare edebilecek ışık miktarı yeterlidir. Bu nedenle hem led adetleri, hem bu ledlerin bağlantı şekilleri, hemi de pilleri besleyen kaynak çok önemlidir.

    Yıllarca yaptığım deneme yanılmalarda haklı olduğumu, firmaların şarjlı pil maliyetinden kaçmak için akü kullandıklarını, devre kısmında yanlış varsayımlar nedeniyle arızalara neden olduklarını anladım.

    Daha evvel şahsen yaptığım devre, son derece dayanıklı çıktı. Bu devreyi bir elektronik forumunda sundum, geliştirmek için yardım istedim ama son derece saygısızca davranışlarla karşılaştım. Elekronikten minimum seviyede de olsa anlıyorsanız delikli plakete yapabileceğiniz bir devre size sunabilirim. Devrede en pahalı eleman şarjlı pildir. Onu bir hallederseniz gerisi kolay. 4 adet AA şarjlı kalem pil gerekiyor.

    Şu anda kullanmakta olduğunuz ışıldağın içine sorunsuz konabilir diye tahmin ediyorum.




  • Öncelikle geri dönüşünüz ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Ben siz ve sizin gibi yetenekli ,araştıran ve bilgisini paylaşan insanları tanıdıkça çok mutlu oluyorum.Malesef yasadigimiz toplumda ön yargılı ve saygısız bireyler bulunmakta.Lutfen bu tarz hastalıklı kişilere takilmayin. Bence Önemli olan üretmek ve bu bilgiyi fayda sağlaması için paylasmaktir. Ben sizden bu konuda tavsiye ve bilgi paylaşımı bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Yarın bir video ve devresi ile dönmeye çalışacağım. Umarım hayatımdaki bir sürü karmaşa yüzünden unutmam.
  • Umarım kötü bir şey değildir yaşadıklarıniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Ya yok önemli değil hocam ya takma. Devre aşırı basit sana şimdi de çizer veririm ama yoğunum. Haa bu muydu dersin ama esasen mantık derin. O yüzden yıllarca dayanıyor zaten işin püf noktası burada.

    Devre basit ve ihtiyaç dışı olunca ilgilenmek istemiyor pek profesyonel elektronikçi beyler. Diyorum ki şunu şöyle yapalım, yanıt yok. Böyle olsa nasıl olur diyorum, yanıt yok. gelen en iyi yanıt hacı ne uğraşıyon çinden alibabadan getirtsene beyaağğ! iyi de sen niye elektronikçi oldun? Bunun gibi insanla dalga geçer gibi gereksiz gereksiz davranışlar falan. Bıktım bıraktım bende.
  • Üstadım geçen gün YouTube da EVDE ELEKTRONİK isimli kanalda devre elemanlarını tanıtan video izlerken bir taraftan da direnç ölçümleri yapıyordum.O sırada ofisime 2 arkadaş geldi. Hayirdir abi ne uğraşıyorsun bunlarla Çin'den hazır devreler var alsana deyip birde üstüne kahkaha attılar.icgudusel olarak tepki verme gereği duydum. Ancak karşı tarafın anlayışsız ve boş yaklaşımına onun gibi davranarak prim vermek istemedim.Sadece kendim üretip işin mantığını anlamak istediğimi söyledim.Yani kısaca toplumda yaşanan birçok sıkıntılar insanların kafasını o kadar meşgul ediyor ki saygı denen kavram maalesef kalmadı.O sebepten ben artık bu tarz kişi ve olaylara takilmiyor ve kendim ne uretebilirim ve de insanlığa nasıl faydalı olabilirim diye ugrasiyorum.Sonuc olarak biz kendi işimize bakalım derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam. Yarın görüşmek üzere. Devrenin nasıl kurulacağını da getireyim yapabilirseniz yapın.
  • Memnun olurum. Bu kadar yoğunlukta vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Hocam af buyrun. Önceki mesajlarınızı dikkatli okumamışım. Ben şu anda ayrıca yapabileceğiniz bir ışıldak devresini rahat anlaşılabilecek şekilde bilgisayarda çizim yapıyorum. Ama durumu yanlış anlamışım iyi okumadığımdan. Sizin resimde paylaştığınız devrede trafo kullanılmış. Dolayısıyla arıza yoksa ve sorun çıkarmıyorsa devreye yoğunlaşmanıza falan gerek yoktur. Çünkü SUNCA markası taa eskilerden beridir acil durum ışıldakları üreten bir firma. Yani işleri ışıldak yapmak. Dolayısıyla ürünlerinde yamuk çıkmaz pek. Tek sıkıntısı akülerin çabuk ölmesi hele ki minyatür akülerin.

    Ben yine de sizin için paylaşma üzere şu an çalışıyorum. Benim bu devreyi yapmamın nedeni şu:

    Trafo fiyatları yerli imalat bile olsa biraz yüksek olduğu için, birim başına ürün maliyetini arttırmakta. Bu da bize eksi olarak dönüyor. Bu nedenle seri kapasitör (kapasitif reaktans) prensibiyle çalışan ışıldaklar tasarlıyorum. Çinlilerin de yaptığı tam olarak bu. Ülkemizde ışıldağa uygun olacak şekilde adedi 30-40TLden satılıyor trafo. SMPS cihazlar ise devamlı fişte kalmaya hem uygun değil hem de iyi elektrik yakıyorlar o yüzden ya trafo kullanıcaz ya da ucuza getirip seri kondansatör takıcaz.

    Ben de bu olumsuzluktan hareketle, çinlilerin yaptığı gibi adi ve dayanıksız değil de, nasıl daha dayanıklı olur, bu durumun üzerinde duraraktan kendi devrelerimi tasarladım. İşte olay bu. Sizin devrenizde şayet arıza yoksa aynen kullanabilrisiniz. fakat onunda sıkıntısı şurada: aküler çabuk ölüyorlar. Eğer isterseniz onu da şarjlı pille çalışcak şekilde modifiye etmeye çalışabiliriz.

    Şu an ben sizin devreleri ayarlıyorum. Bitince yükleyeceğim.




  • Valla hocam bu kadar açıklama ve ugrasmaniz karşısında mahcup oluyorum. Resimlerde görülen sunca marka isildakta trafo mevcut ve bu şekilde kullanmaya devam etmek isterim. Ancak bu isildagi fise taktigimda üzerinde akü olmamasina rağmen şarj ledi 1 , 2 ve off konumunda yanmaktadır.Bu normal bir durum mu bilemedim. Yeni batarya geldiği zaman üzerine takarak şarjı kesiyor durumunu gözetleyecegim bu birinci husus .İkinci husus ise sunca marka ışıldak dışında trafosuz olarak kullanılan , sizin bahsettiğiniz devre şeklinde ve kısa sürede kondansatör patlatmış 4-5 adet ışıldak bulunmaktadır.Amacim en başta bu devrelerin calisma prensibini öğrenmek, şöyle ki şebeke geriliminden itibaren LED lambalarının DC giriş voltajina kadar devre elemanlarının yapmış olduğu görevleri bilmek, izlemek ve şemayı okuyabilmek. 3. Husus ise sizin uğraş ve zahmetle hazırlamış olduğunuz devreyi oluşturup , hiç olmazsa kondansatör patlatan devrelerin yerine adapte etmektir. Kusura bakmayın başınızı agritmis olabilirim. Amacim bu tarz devreleri sizin gibi emek ve uğraş vermiş arkadaşların bilgisinden faydalanarak ortaya bir şeyler çıkarmak ve üretmektir.Sizin bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Ancak vaktinizi ve emeginizi çalmakta istemem. Malum sizde çalışıyorsunuz.

    Tekrardan teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Hocam estağfirullah rahatsızlık yok. Üstelik de çalışmıyorum işsizim. ben size devreyi nasıl çalıştığına kadar adım adım anlatıcam isterseniz seri üretime geçin para kazanın yani. Çektiğim fotoları windows sorun çıkardı blutootla atamadım linuxa geçtim ordan attım şimdi devam ediyorum çalışma yarıya geldi. Biraz sabırlı olun ben gün sonuna kadar hepsini atıcam. Daha sonra anlamadığınız yerlere kadar soru cevap şeklinde de yardımcı olucam sıkıntı yok yeter ki öğrenmek isteyin. benim imkanım olsa yapıp göndere de bilirdim ama istanbulda değilim kargo size pahalıya gelir. Devreyi en ufak ayrıntısına kadar anlatıcam ben size cahil insan bile yapar o derece. Biraz daha süre verin max 1-2 saate bitiyor...
  • Amacim kesinlikle para kazanmak değil tam tersine bilgi sahibi olmak , sorun çözüp , az bir bilgimin üstüne bilgi katmaktır.Bu tarz forumlar bilgi paylaşımlı , çözüm odaklı ve de güzel dostluklar kazandiriyor. Umarım ben de sizin bu uğraşlarınız karşısında bir şeyler öğrenebilir ve bilgimi ihtiyaç duyanlara aktarabilirim. Biz karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde üreten bir toplum olduğumuz vakit birçok engeli aşıp istenen kültür ve teknoloji seviyesine mutlaka geleceğiz.Ancak Önemli olan önce saygı ve dürüstlük.

    Sağolun varolun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takipteyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği ve doğruluğu kesin olmadığı için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Ekim 2020; 1:52:3 >
  • Üstadım bu çalışma ve emek karşında saygı ile eğiliyorum.Bu yaptığınız kayda değer bir çalışma ve azim göstergesidir. Benim bu devreyi yapmam gerekiyor.Ancak belirli zamanlarda yardıma ihtiyacım olacağı kesin.Siz zaten detaylı bir şekilde devre elemanlarını ve devredeki çalışma görevlerini anlatmissiniz.Ancak benim tecrubem olmadığı için size sorular sormak isterim. Öncelikle malzeme listesini kağıda dökmek gerekiyor.Elimde bir takım devre elemanları var .Ancak sizin devrede kullandığınız değerleri karşılıyor mu bakmam gerekiyor. karşılıklı teyit amaçlı kullandığınız devre elemanlarının listesini değerleri ile birlikte yazabilirmisiniz.Bu listeye göre internet üzerinden sipariş vereceğim.Ayrica sizin bu emeğinizin boşuna gitmemesi amacıyla nacizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Eger imkânınız olursa bu devreyi burada anllattiginiz şekliyle YouTube üzerinde paylaşın ki emeğiniz hakkettigi değeri görsün.Bu tarz bir anlatım ve devre yapım videosu ben göremedim.Eminim ki yorumlar ve geri beslemelerle emek hakkını bulacaktır.Kaldi ki bu paylaşım hiç yok denecek kadar elektronik bilgisi olmayıp ancak öğrenmeye meraklı ve azimli benim gibi bircok insana fayda sağlarken , size de maddi olmasa bile manevi bir destek sağlayacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Anlatımın sonunda yer alan soruların haricinde ben size baya bir soru yoneltecegim.☺️.Bu anlamda biraz başınızı agritabilir ve sorular ve cevaplar benim için değerli bir bilgi niteliğinde olsa da size çok basit ve anlamsız gelebilir. Öncelikle bunu belirteyim.Siz çalışmanizi hazırlar iken bende nette seri kondansatör tekniği ile transformatör kullanmadan AC- DC akım tekniği hakkında biraz araştırma yaptığımda bu devrenin çalışma prensibi , çıkışta istenen DC akım ve voltaj seviyesi hesaplamaları hakkında birkaç bilgiye ulaştım.  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar... .bu tarz devrelere ulaştım.Ayrica bu linktehttps://elektronikhobi.net/trafosuz-ac-dc-donusturucu/ yer alan site üzerinde hesaplama yöntemleri mevcuttur.Demekki bu tarz devrelere ihtiyaç duyuluyor. şu anda çok heyecanlıyım.Sizin sayenizde birşeyler öğrenilir ve ortaya bir ürün çıkartarak kendim yapabilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sizinle bu devre hakkında konuşurken birkaç ay önce arıza yapıp içini söktügüm ve bir türlü anlam veremedigim devreyi buldum.Bu konuda birkaç forumdan yardım istemiştim ancak gerekli desteği alamamistim.Simdi ise aşağıda resmini verdiğim devrenin sizin anlatiminiz sayesinde çalışma prensibini yaklaşık olarak anlamış durumdayım.Bu devrelerde ac 220 v giriş noktasına seri bağlanan , (((fakat benim aşağıda gönderdiğim resimde paralel bağlı olan😁))) ac akıma özel imal edilmiş kondansatorden sonra 220 ACV , kaç volta düşüyor.Benim devreden anlayabildiğim en can alıcı nokta bu kondansatör ün görevi. Diğer devre elemanları bir şekilde ac -dc akım dönüşümünü ve dusumunude sağlıyor.Ancak devrenin başında bu kondansatör asıl işi yapıyor sanırım.i .  Işıldak devresi yanan elemanlar....  Işıldak devresi yanan elemanlar... .Bu arada diğer isildaklara ait ve devamlı kondansatör patlatan devre resimlerini de ekliyorum.  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.