Şimdi Ara

Isıklı Anahtar sorunu(Viko icerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
19.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nötr bağlantı bu sorunları çözer diye söyleniyor ama hiç bir şeyi çözdüğü yok.

    Elimde 4 adet ışıklı vavien, 2 adet tekli ışıklı anahtar var. Ve çeşitli markalarda ve güçlerde ledli lambalar ve tasarruflu ampuller var. Philips, osram,tekfen ampuller. anahtarlar her bir ampulde ayrı davranış gösteriyor. Marka ile ilgisi yok. lambanın direnci ile ilgisi var. dimlenebilir (kısılııp açılabilir) lambalarda lamba yanıp sönme yerine kısık yanıyor.

    Tüm bu sorunların çözümü için en kestirme yol;

    1) ferdişanlı arkadaşın dediği gibi lambaya paralel bir direnç bağlamak (aydınlatma lambası)
    2) anahtarın içindeki led lambaya seri bir direnç eklemek. ben birine 1n4007 diyot taktım oldu. ama aynı bağlantıda başka bir ampulü takınca olmadı. lambadan lambaya değişiyor.


    Viko bu anahtarların içine bu nötr bağlantıyı ne için koydu bilmiyorum. Bu nötr bağlantı düzeneği sadece anahtar üzerindeki ışığın devamlı yanmasını istediğiniz durumda işe yarıyor. bunun haricinde hiç bir fonksiyonu yok.




  • bu sorun benim makel anahtarlarda da var daha önce kaliteli tasarruflu ampul işe yarıyordu fakat onlar bitti şimdi ne denediysem pırpır yapıyor hatta led ampullerde anahtarı kapatmama ragmen hafif yanık kalıyor. ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz...
  • Ben de çözüm arıyorum, nötr bağlantı çektim, lamba sürekli yanıyor, direnç bağlamaktan bahsetmiş bir arkadaş, direnç nasıl birşeydir örneğini görürsem onun bağlantısını yapıp deneyeceğim. Alternatif kolay bir çözüm olsa keşke..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direnç değerini hatırlamıyorum 75 - 100w lambanın eşdeğeri kadar direnci led lambaya paralel bağlayın, ama direnç de bir miktar ısınma olacaktır. Bu konu Kontrolkalem.com/forum 'da da tartışmıştık.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.