Şimdi Ara

Işık Hızıyla Ilgili Aklıma Gelen Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dünyamızın a noktasından b noktasına doğru saniyede 150.000km hızla ilerlediğini varsayalım.

Dünyadan b noktasına doğru tutulan ışık saniyede 300.000km mi yoksa 450.000 km hızla hareket eder?

Eğer 450.000km ise demekki ışık hızı sandığımız gibi saniyede 300.000 ilerlemiyor

Eğer 300.000km ise dünya zaten 150.000 ile ilerlediği için ısık hızına ulaşmak için b noktasına doğru 150.000 km daha hızlanmamız gerekir.

150.000km hızla giderken bye gitmekten vazgeçip bir roket vasıtasıyla a ya doğru geri dönmek istersek saniyede 450.000km hızla dünyadan uzaklaşmamız mümkün olur. Işık hızı 300.000 olduğuna göre dünyadan bakan biri kendisinden saniyede 450.000km hızla uzaklaşan roketi görebilir mi göremez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 14 Şubat 2014; 20:05:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 300 le gider diye biliyorum ki isim hizindan daha büyük bi biz henüz bulunamadi

• ben o hıza ulaşınca size söylerim sonuçları
  • "Işık hızı sabittir. Gözlemcilerin birbirlerine göre hızları ne olursa olsun, ışık hızı bütün gözlemciler için aynıdır."
  • isik hizini o lisede ogrettikleri arabali kamyonlu bağıl hiz sorulari gibi yorumlayamazsin. isik hizi ortamdan bagimsizdir

• Bir üstteki arkadaşta söylemiş, bağıl hıza bakmayın, gözleyen kişi dünyadaysa ve ışık hızı dünyada oluyorsa dünyanın hızı +ışık hızı.
    Arabanın icindeyken duruyor gibi hissetmek gibi birsey.

• Dh ışık uzmanları konuya bekleniyor tatmin edici bir cevap alamadık henüz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Göz Renkleriyle İlgili Bir Soru?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler bizim odanın ışığına basıyorum ben girene kadar açılmıyo ışıktan hızlı mıyım?

• Şu videoyu 7. dkdan başlayarak 11. dkya kadar falan izleyin hocam. Tam sizin sorunuzun cevabını veriyor

http://www.youtube.com/watch?v=NwAjeoqNfME

Kısaca ışık hızını hiçbir kuvvet itmez, hızı her zaman aynıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gin and tonic -- 14 Şubat 2014; 20:19:30 >
  • Cait kullanıcısına yanıt
    Einstein'ın kuramı bile tatmin etmediyse kusura bakma reyiz daha iyisini bulamazsın bence :D

Şöyle düşün, 100 km/h hızla giden bir trenin içinde 1 km/h hızla yürüyorsun diyelim. Lisede öğretilenlere göre hızın aslında 101 km/h değil mi? Aslında değil. v=(v1+v2)/(1+v1v2/c^2)=100.999990642...

Aynı formülü ışık için de uygulayabilirsin, v2 yerine ışık hızını koyalım mesela. v=(v1+c)/(1+v1*c/c^2)=c, yani ışık hızı sabit.
  • Son soruma cevap alamıyorum

• Karanlık ışıktan hızlıdır. Çünkü ışık nereye giderse gitsin karanlığın ondan önce varmış olduğunu görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.