Şimdi Ara

ISF Kalibrasyonu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
4.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

arkadaşım zaten olay odur

bu sayede birçok kaynaktan ellde edebileceğin görüntü kalitesini bir arada topluyorsun.

Sadece TV'ye ISF kalibrasyon yapsan 1 bilemedin 2 ürün de kullanırsın.

• Beyler selamlar,bugün pazar bende biraz muhabbete gireyim konu hak.

-CaLMan bir USA işidir;ancak bunun yaptığı işlem panele UM den girilerek yapılan bir işlemdir(SM den değil)
    zaten bunun yaptığı işte Prof.ISF değildir!!

Bu sistem bir uyanığın geliştirdiği daha basit bir uygulama olup;Prof.ISF ile ISF-DVD arasında bir yerdedir!

Bana göre elinizdeki panelin vereceği cevaba+Avdanced Settings lerine göre çok güzel netice verir/verebilir;yani
    USA da değilsek burada BestBUY(İzmir ve sanırım Ankara)daki GeekSquad ekibi CaLMan uygulamasına geçmiş,ancak
    ücreti bana TR şartları için biraz yüksek geldi(350-390 gibi) ancak ben yinede bunlar Antalya da olsalar yaptırırım!!
    Ben her ne kadar tecrübemle ve bazı Testler ile oldukça iyi bir setting yapsamda CaLMan kadarda olamıyor!!çünkü
    Colour Management için bir kaç alet v.s lazım!

Sonuç olarak BestBUY-CaLMan bugün TR de var diyebiliriz ve tavsiye ediyorum!

ANCAK;her panelde aynı başarıyı yakalamk asla mümkün değildir;gelişmiş renk ve çeşitli set konumları olmalıdır!örneğin benim
    SV de vardır,zaten SM ye girmeye de gerek yoktur! yani bana güzel uyar CaLMan herifler USA daki gibi Tura çıksalar,Antalya
    yada gelseler ilk ben yaptırırım

++
    Bonsai DVDO ise USA da çok popülerdi!! ve bu işin en pratik ve ucuz yollu olanıda budur!!
    yoksa $ 10bin/40bine de böyle sistemler vardır

Bir ara sanırım 2 sene evvel bu konuda bir başlıkta bu işten anlayan bir arkadaşlar epeyi bir muhabbetimiz olmuştu DVDO konusunda
    ve getirelim filan diyede konuşmuştuk

ANCAK DVDO ve benzeri sistemleri 4/5 sene önce 1080p lerin tam olmadığı veya 1080i lerde bilr sorunlar varken(Panellerde)
    ve özellikle SD lerde+Audio için kullanılan ve basit,ucuz sistem olarak cihazlardır!!

Günümüzde fazla popülerliği de kalmamıştır!!! kaldıki SD ler içinde artık istenmiyor!
    HD ler ise gerek yayın gerek panel bazında çok iyi yere geldiler!
    Kısaca olmazsa olmaz bir cihaz artık değildir,ancak USA da iseniz ve 2.elden bunları çok ucuza bulup kullanmak güzel olabilir,
    ama bunu alıpta kimse mucize filan beklemesin günümüz panellerinden!!

Bu cihazın çıkış maksadı o zaman farklıydı! örneğin panellerde 2/3HDMIport varken bunun 8 portlusu işe yarıyordu+SD leri daha iyi işleyip
    panele veriyordu,Audio bağlantıları v.s derken o zaman için çok popülerdi!

+

• Albanez usta saygılar

yaff siz diğer bir başlıkta da az önce belirttiniz adamlar 6 ayda bir panel üretince heralde bizde ister istemez gereğinde fazlasını bekliyoruz.

bunlarda dediğiniz gibi gerçek tam ISF değilse o zaman hakikattten meziyet dolu

bu demek oluyor ki ben birazdaha araştırayım bakayım bir.

işte usta buda benim problemim birşeyi kafaya taktım mı iyicene araştırmak istiyorum yoksa yapacağımzıdan değil.

En azınsa birşeyler öğrenmiş oluruz diyorum.

--------

350-390 fena bir rakam değil ancak bunu yapmak içince elimizdeki panel de iyi bir panel olması gerekir

ne kadar etrafımdaki vatandaşlara sv685 aldırtıp sl733 tavsiye edip onları şaşırttıysam da

ben her zaman ki gibi CRT ye devam ediyorum gerçi calman CRT lerede oluyor ancak benim crt nin gözü seyrimeye başlıyor şu işler bir yoluna girsin

benim adres belli etrafta fazla gezinmeye gerek yok

----------
    DVDO olayını sadece bir alternatif tabikide çok iyidir ancak bunu alıp tv ye bağlayacaksın nekadar doğru___?????

değer mi deymez mi olayı etrafımızda çok dolanmaktadır
    -----------
    hala bu ISF olayını enteresan bulmakatayım

araştırmaya devam

• evet albanez usta

sizinde dediğiniz gibi

Image Science Research Lab sitesinde bayi aradığınız zaman

BestBuy(Balçova İzmir) çıkıyor

tabi dediğiniz gibi Calman de kullanıyorlardır.

edit:

http://www.bestbuy.com/site/Geek+Squad%26%23174%3B+-+TV+Calibration/8586559.p?id=1190677437119&skuId=8586559&DCMP=rdr0002143

verdiğim linketeki "Geek Squad Installation Videos©" yazan yere tıklayınca bir video çikiyor javascrip olduğu için tam linkini veremedim

elemanın orada kullandığı makine farklı tam bir Prof.ISF değil
    quote:

Orijinalden alıntı: albani
    Bu sistem bir uyanığın geliştirdiği daha basit bir uygulama olup;Prof.ISF ile ISF-DVD arasında bir yerdedir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 13 Haziran 2010; 16:29:37 >

• Benim panele CaLMan uyar çünkü gelişmiş ayaları süper ve tabiki netice alınır doğal olarak ama her panelde aynı netice olmaz!

Herifleri bulsam Antalya ya getirteceğim ve dedikleri parayıda veririm gari
    Ancak bu işler USA da Turla oluyor;Uzman alıyor eline çantasını ve takım-taklavatı senin evine geliyor;Eyalet-Eyalet te dolaşıyor adam
    Bazıları zaten USA daki belirli Sitelerde üyedirler ve oradan takip ediyorsun artık George Ustamı olur yoksa John Ustamı olur birisini
    çağırıyorsun geliyor ve paneli adam ediyor!!

++

• tahminime göre

Bestbuy Türkiye de şubelerini açtıkça bu iş de yayılacak

İstanbul

Bursa felan derken

Birde kesin Antalya'ya açar

Türkiye'deki rekabet ortamında bu hızlı olacaktır.
  • Şu anda Best Buy mağazalarında Televizyon Kurulumu ve Kalibrasyon hizmetimiz 99 TL olarak işlem görmektedir. Bilginize..
  • Siz BestBUY elemanımısınız??

350 kağıttan fiyat 99 kağıdamı düştü bu arada!

Ben TR de 300/350 kağıdın olmayacağını aylar önce yazmıştım,çeşitli başlıklarda!

CaLLMan tarzı bir işlemde zaten rakam böyle yüksek olamazdı!

99 kağıt bana göre güzel,aslında ben işlemi görmediğim için ilk istedikleri rakam olan
    350 kağıt içinde verebilirim demiştim,ama referance görmem lazımdı,şimdi ise 99 rakamı
    güzel oldu+
  • 99TL verdik, Panelimiz super kalibre edildi. Eger ki kaynak goruntu kalibreli degilse ne olacak? Zaten renkten anliyorsa insan duzeltmenin yolunu da biliyordur bence butun bunlar para tuzagi.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Televizyon kalibrasyonu hakkında konu paylaşımları yaptığınızı gördüm, bu konu hakkında eksik ve yanlış bilgileri gidermek adına açıklama yapıyorum ve ayrıca bu hizmetin artık Türkiye'de yapıldığının müjdesinide vermekten gurur duyuyorum. Reklam şeklinde düşünülmesin diye site adresini vermiyorum ilgilenen arkadaşlarım bana özelden ulaşırlarsa bilgilendirebilirim.
    Ayrıca TV-Ekran Kalibrasyonu hakkında tüm sorularınızda bana ulaşabilirsiniz.

TV Kalibrasyonu – Ekran Kalibrasyonu Nedir?
    TV’nizden en gerçekçi ve en net görüntüyü elde edebilmek için, profesyonel cihazlar, yazılımlar ve bilimsel veriler kullanılarak yapılan uygulama sürecine verilen isimdir.

Renk tonu, renk sıcaklığı, renk balansı, kontrast, parlaklık, keskinlik, gölgelendirme, gama vb. bir çok özelliğin en doğru ve en hassas ayarlarının yapılmasıyla gerçekleştirilir. Bu özellikler her TV tipi için farklıdır. Çünkü her TV’nin kendisine özgü ekran yapısı ve menü özellikleri vardır.

Kalibrasyon sayesinde TV’den en doğru değerleri almış oluruz ve izlediğimiz yayınlarda ( film, belgesel, maç, haberler vb.) yada oynadığımız oyunlarda ( playstation, xbox, kinect vb.) bize verilmek istenilen görüntüyü olması gerektiği gibi alırız.

Üretici firmalar fabrikalarında, kullanıcıya özel ve her ortama uygun tipte TV üretemeyecekleri için ayarları belirli bir standartta tutmak zorundadırlar. Kalibrasyon kişinin yaşadığı ortamdaki faktörlere göre, ortama özel bir işlemdir. Dolayısıyla TV üreticileri sizlerin yaşam ortamını bilemeyeceği için, TV’leri belirli bir standartta üretmek zorundadırlar. Standart ayarlarla satın aldığınız TV’nizden en iyi performansı sağlayabilmeniz için kalibrasyon işlemi gerekmektedir.

Üretici firmalar mağazalarında dikkatinizi çekebilmek ve sizi etkileyebilmek için TV’leri çok daha parlak ve renkli hale getirirler. Bu aslında yanlış bir satış stratejisidir ve oldukça aldatıcıdır. Pazar araştırmaları göstermiştir ki müşteriler en parlak ayarlı olan TV’lerden etkilenirler. TV’nin parlak ve aşırı renkli olması kaliteli olduğu anlamına gelmez ve kesinlikle bir tercih sebebi olmamalıdır. TV seçimi yapılırken bir çok özellik göz önünde bulundurulmalıdır.

NOT: Kalibrasyon DVD’leri de bu işlemi yapmak için alternatif olabilir, fakat televizyonda bulunan tüm ayarları yapmanıza olanak sağlamaz. Kalibrasyon DVD’ler sadece televizyon DVD girişi için video ayarlarının yapılmasını sağlar. Ama başka kaynaklardan görüntü alıyorsanız, bu kaynaklar kalibre olmayacaktır. Profesyonel bir kalibrasyon tüm kaynak girişleri için geçerlidir.

Bu hizmet yalnızca

• Ekran kalibrasyonu eğitimi almış
    • Renk bilimi, elektronik ve bilgisayar konularında bilgili
    • Profesyonel ekipmanlar ve yazılımlar kullanabilen
    • Sertifika sahibi uzmanlar (iSF-THX)
    tarafından yapılabilen bir işlemdir.

• Mehmet beyle iletişime geçtim..

Bu işler bizim sandığımız gibi programla vs olacak şeyler değil.. Baya profesyonellik ve cihaz gerektiren uygulamalar.. Kendisine Türkiyede bu hizmeti uyguladığı için çok teşekkür ediyorum..

Merak edenler aklında soru işareti kalanlar mutlaka kendisi ile iletişime geçsin bence.. Çünkü o kadar detaylı bilgi veriyorki işin ne denli ciddi birşey olduğunu anlıyorsunuz...
  • çok teşekkürler hakan bey...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.