Şimdi Ara

(işe başlandı ev aranıyor)Bodrum yada Milas'ta yaşayan yada Yaşamış Olanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bodrumda yaşıyorum , milasın zaten havası berbat , kömür yakıyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twin Turbo -- 19 Ocak 2016; 16:00:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milasta yaşayacaksanız kesinlikle AKKENTTE ev tutmayın!! kesinlikle ama kesinlikle.. belki tepki çekeceğim ama malum ırkın kaynadığı bölge.. geceleri rahat dışarıda gezemezsin söyleyeyim mutlaka karşına 3-5 kişilik gruplar halinde gezen bela arayan tipler çıkar.. bu bölgede en az ayda 1 kere grup kavgası olur yani birbirine ters düşen 2 ergen grubu yada daha büyük yaşlarda ama ipe sapa yaramayan insanların grubu kavga ederler.. bıçaklı yaralama genellikle olur ama ölüm oranı düşüktür geçen sene yanlış hatırlamıyorsam hepi topu 2 kişi öldüydü.. arada bir cinnet geçirme vakaları olur hatta bir keresinde okuduğum okulun yurduna dönerken yolda herifin biri çekti silahı karısını vurdu. gazetelere felan çıktı tabi belki haberiniz olmuştur. onun dışında sodrakent civarlarıda belalı bi yerdir bulaşmayın derim.. merkezde bi ev alın oralarda yaşayın oralarda böyle olaylar pek yaşanmaz.. AYRICA kenti 6-7 aydır görmüyorum lakin ondan önceki 2 yıl boyunca resmen köy gibiydi.. 1 senede bitireceğiz diyip başladıkları altyapı çalışmaları hala daha bitmiş değil.. mezun oldum gittim kurtuldum allahtan.. inan araçlar topraktan gözükmüyordu her taraf çamurdu hele yağmur yağdığında yolda yürüyemezsin üstün başın kirlenmeden o derece.. şehiriçi dervisleri 1.75 tl idi lakin çok dolu oluyor çocuğunuz felanda varsa ve kendi aracında yoksa sıkıntı çekersin.. onun dışında park sıkıntısı da inanılmaz boyutlarda.. kaldırıma park eden arabalar hat safhada. gezecek dolaşacak yer arıyorum diyorsan tarihi yerler bol zaten 2 metre yeri kazsan hemen tarih çıkıyor mesela 2 sene önce iddaa bayiine giderken baktım yolsa su borusu patlamış kazıyorlar işte.. neyse gittim döndüm bi baktım osmanlı döneminden kalma garip işlemeli bi yol bulmuşlar felan yolu kapattılar işte 2-3 gün alttaki yol tabakasını çıkarmaya uğraştılar sonra aldılar götürdüler naptılar bilmiyorum.. kanaatimce ilerde o şehri komple taşıyacaklar çünkü altında yatan tarihi miras inanılmaz boyutlarda.. çatalhöyüğü 10 a katlayacak derecede bi şehir yatıyor o şehrin altında.. neyle havasına gelelim havası BERBAT.. geceleri kömür kokusu var hava kirli gündüzleri desen bafa gölü civarlarında bulunan KILIÇ yem fabrikasından rüzgarın durumuna göre gelen balık yemi kokusu buram buram kokuyor şehirde.. neyse artılarına gelirsek ilçe de hernekadar yeşillik bol olmasa da köylerinde ki zeytin ağacı oranı muazzam.. dağlarda çıntar yetişir yer yer çamlıktır yer yer zeytinliktir.. salı günleri şehirde pazar kurulur her türlü organik besin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz(et süt yumurta yeşillik zeytin vs vs ) senede bir defa tarım fuarı olur.. arada bir konsere gelirler hayko felan gelmişti hatta.. ilkbaharda liselerin düzenlediği tiyatrolar olur.. konserler olur amfi tiyatroda.. yaz olunca ören hemen 30 dk uzağınızda denizi temiz kumsalı güzel şirin bi kasaba.. marmaris bodrum fethiye gibi turizm cennetlerine de bayağı yakındasınız. artık seçim size kalmış.. bana kalırsa bodruma gidin derim cennet gibi şehir biraz pahalı ama rahat huzurlu yaşarsınız. başka sorularınız varsa cevaplayabilirim iyi forumlar.

ayrıca bu sayfalarıda inceleyebilirsin; https://eksisozluk.com/milas--143553?p=9
    http://www.milliyet.com.tr/kanalizasyon-kazisinda-roma-mezari-gundem-1905280/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John-Reese -- 19 Ocak 2016; 16:51:04 >

• Zaman ayırıp bu kadar detaylı yazdığınız için çok teşekürederim. Bodrum pahalı diyor herkes. Ev kirası ve minübüs ücretleri dışında başka neler pahalıdır acaba. sonuçta en çok para kira ve gıdaya gider ki market alışverişi milastada bodrumda da aynıdır.
  • Twin Turbo kullanıcısına yanıt
    Bodrumda ısınma genelde klima ilemi acaba. Bodrume tayin gelen öğretmen memur polis vs nereden ev tutar ne kadar kira öder acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir-ankara

Bodrumda ısınma genelde klima ilemi acaba. Bodrume tayin gelen öğretmen memur polis vs nereden ev tutar ne kadar kira öder acaba.

Isınma genellikle odun sobası yada klima , belli bi yeri yok istedikleri yerlerde ev tutuyolar , 700-800 liraya temiz bi yer bulabilirsiniz

• Bodruma gelceksen bodrum pahalıdır gelirinin iyi olması lazım bodrumda yaşıyorum merak ettiklerini sorabilirsin.

• Turgutreis,konacık bitez gibi yerler var illa bodrum sart degil kiralarda uygurdur gelip emlakcılara sor bir cok bos konut var kirada cok o yuzden yazın pisersin ama bodrumda diger yerler (iç kesimler) seni sıkar hele kısın cok sessiz olur karaya dogru gittikce (Milas vb), iklim sertlesir herkes komur yakar hava berbat olur.Eglence ve nezih ortam deniz kenarında vardır.
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    kışın dahi kalabalık olan yerleri tercih etmek işsterim.merkez mahalleler olacak o zaman değil mi.
  • Bu arada zaman ayırıp yardımcı olan herkese minnettarım. çok teşekürederim.sağolun
  • @izmir-ankara

hocam güllük'te yaşayın. Yazın hareketlidir.Kışın boştur. Havaalanına arabayla 10dakika mesafe. Sorunuz varsa alabilirim. Milasın tek avantajı hastane o kadar. Güllük her açıdan daha iyi.
  • izmir-ankara İ kullanıcısına yanıt
    en çok para kira gıda ve ulaşıma gider hocam.. tabi dışarıdan yemek yemeyi seviyorsanız bayağı artacaktır gider ayrıca kışın ısınma gideriniz de olacak ama yalıtımı güzel bir ev bulursanız ısınma masrafını minimum düzeye çekebilirsiniz. komşuluk olaylarına felan önem veriyorum demişsiniz o da biraz şansa bağlı bi olay. ama bodrum insanı genel olarak sıcakkanlıdır (benim görüşüm) market giderleri dediğiniz gibi heryerde aynı giyim ise lcw , mavi vs yerlerde yine bildğiniz gibi aynı. zannımca pek bi farklılık olmaz kira, ulaşım dışında .. hem zaten bodrum milasa göre deniz kıyısında olduğundan daha ılıman bi iklime sahip yükseltisi de düşük yani düşündüğünüz kadarda soğuk geçmez kışları. yazları bayağı sıcak olur hatta zaman zaman 40-45 dereceleri bulur ama milasta aynı şekilde sıcak olur orada deniz de yok millet kavruluyor yazın.. milasta hayat duruyor zaten yazın , millet yazlığı vs varsa oraya yoksa da günübirlikçi olarak bodrum ören gibi yerlere gidiyor. bodrumda yaşarsan rahatça denize girersin yazın keyfini çıkarırsın. eğlence mekanlarını es geçiyorum onlarla pek ilgilenmezsin gibi hocam lakin aile mekanlarıda bayağı pahalı yani dışarı çıkıp bi mekanda oturup çay kahve içelim yemek yiyelim diyorsan biraz tuzlu bi tutar ödersin şimdiden diyeyim

• Bodrum - Ortakent - Yahşi.

On numara yer yaşamak için. 89 dan beri giderim.
  • Bundan 10 sene öncesi üzerinden konuşacak olursak, evli ve çocuklu biri için Milas çok daha iyi bir tercih olacaktır. Bodrum kış aylarında sakin ve gezilesi bir yer olsa da, yaz aylarında sizi canınızdan bezdirebilir. Gürültü, kalabalık, kabalık, pahalılık gibi birçok etken yaz aylarında tam olarak Bodrum'u anlatır.

Bir arkadaşın dediği gibi, deniz istiyorsanız, aslında Milas bu yönden size daha uygun olacaktır. Güllük, Güvercinlik, Ören gibi yerler hem görece sakin hem de ucuzdur. Bodrum'da, denize yürüyerek gidebileceğiniz yerlerde ev tutmak hem masraflıdır hem de neredeyse her yer otelci mafyalar tarafından işgal edilmiştir.

Milas'ın benim açımdan olumsuz yönü ise, Muğla'nın en muhafazakar insanlarını barındırıyor olmasıdır. Ama sonuçta bir aileniz var ve bu durumda komşuluk ilişkileri, güvenlik ve fiyatlar sizi herşeyden fazla ilgilendireceği için, bence Milas Bodrum'dan çok daha uygun olacaktır.

• Hocam havaalanına yakın güllük diye bi belde var orayı da düşünün bence ama çok küçük bir yer. Havaalanına 10km değil mesafesi sanırım

• Rapid Step kullanıcısına yanıt
    kışın yalnızlık çekmek istemiyorum zaten eşim istemeye istemeye gidecek birde orada tek başına kışın bunalırsaa yandım demektir:)
  • quote:

kışın yalnızlık çekmek istemiyorum zaten eşim istemeye istemeye gidecek birde orada tek başına kışın bunalırsaa yandım demektir:)

güllükte dublex bahçeli siteli evler var komşular emekli vardır illa ki. haftasonu da bodrum 20dk mesafe arabayla. güllüğe bakmadan taşınmayın öyle söyliyim.
  • Bitezi öneririm sizi yada konacık ,bodrum dibidir bir cokda aveme var yakında hosunuza gider milası hic onermem koyden hallicedir :) bodrumdan cok uzaga gitmezseniz memnun kalırsınız ama yinede kısın kalabalık azdır gerci izmir araba ile 2 saat hafta sonu gider gelirsiniz hava limanıda 30 dakikadır bordumdan.
    Esiniz buyuk sehirden geliyor milas gibi yerlerdeki insanlar genelde hep yerlisi olur kafaca uyusamaz bodrum bitez daha aydın insanların oldugu yerdir o rahat etmezse sizde edemezsiniz ayrıca canı sıkılınca avmler birden cok gider gezer stres atar.Bodrumda belde kalmadı artık heryer mahalle oldu bitezde oyle konacıkda tum isler bodrumda bitiyor.
  • Rapid Step kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam bakacam güllüğede.peki bahsettiğiniz bu tarz evlerin kiraları ne kadardır.
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    valla çok yardımcı oldunuz sağolun. paki buralarda evler apartman mı müstakil midir. vekiralar nasıldır.
  • quote:

Tamam hocam bakacam güllüğede.peki bahsettiğiniz bu tarz evlerin kiraları ne kadardır.

dubleks bahçeli olanlar 700 falan daire bakarsanız 300-500 arasıdır heralde

edit: 3 ay sezonluk yazlıklar oluyor 6000-7000 lira civarında onları da senelik konuşabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapid Step -- 19 Ocak 2016; 20:00:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.