Sizce hangisi? Şıkları biraz daha açayım: 1) İzmir seçilirse: + Aile yanı kalacağım yani fatura kira masrafım yok. Maaşım direk bana kalacak, hobilerime para ayırabilirim. + Muhtemelen burada gireceğim firma daha köklü ve büyük (dünya çapında iş yapan) bir firma olacak (TPI & Schenker Arkas & JTI tarzı) + Kötü de olsa arabam var. Kredi çekip araba almama gerek yok yalnızca yakıt masrafı çıkacak cebimden (merak edenler için 2010 fiesta var) 2) Yurtdışı seçilirse: + Kiradır, faturadır masraftır her şeyi kendim karşılayacağım. + Ülke muhtemelen Romanya, Letonya gibi 2. sınıf ülkelerden biri olacak. + Her ne kadar maaşım ve alım gücüm buraya göre daha yüksek olsa da çalışacağım yer daha küçük çapta bir şirket olacak. Tahmini maaş İzmir = 3500 TL, yurtdışı 1.500-2.000 € arası (araştırdığım kadarıyla) Not = Yeni mezun < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Temmuz 2021; 14:35:14 > |
İş Tercihi olarak sizce hangisi?

İş Tercihi olarak sizce hangisi?
(En Son Oy Tarihi: 13.7.2021)
-
-
Yurt dışına gidip tecrübe kazanınca geri dönmek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DA05E952 -- 12 Temmuz 2021; 14:13:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-9DA05E952
Yurt dışına gidip tecrübe kazanınca geri dönmek.İleride dönmek istersem buradaki köklü firmalar daha önce çalıştığım firmalara bakmaz mı? Yani Romanya'da ufak çapta bir firmada çalışmam çok da çekici görünmez sanırım.
Fakat burada TPI, EY, JTI gibi firmalarda çalışıp yurtdısına çıkmak istersem tam tersine şansım açılır diye tahmin ediyorum.
İki işte alanımla ilgili olacak tabi ama bilemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Temmuz 2021; 14:14:21 > -
Ben daha üniversiteyi bile bitirmedim hocam söylediğim çok da önemli değil aslında...
Ben olsam öyle yapardım ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DA05E952 -- 12 Temmuz 2021; 14:16:31 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Work permit olayı yüzünden büyük ihtimal alınmayacaksın. Sormaya gerek var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: benimkucukbebegimWork permit olayı yüzünden büyük ihtimal alınmayacaksın. Sormaya gerek var mı?
Biliyorum hocam vize için sponsora ihtiyacın olacak mı diye soruyorlar zaten. Ona rağmen birkaç firma görüşme saati ayarladı benimle. Bilmiyorum açıkçası napsam kararsızım. Biraz teknik isteyen bir iş olduğundan burada remote olarak başlasam da oluyor. Sonrasında sponsor bile olabiliyorlar.
Aiesec gibi firmalar ile uzun dönem (18 ay) staj da yapabilirim. Bu programlar ile İsveç gibi ülkelere gitmem daha kolay olur. Fakat 18 ay sonra buraya dönüp sil baştan iş aramak da sıkıntı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Temmuz 2021; 14:23:14 > -
dişini sıkıp biraz daha burada okuyup o sırada kendini geliştirmek maaş sana kalacak zaten,
gideceğin ülkenin şartları kötüyse, buradan iyidir tabii. burada iyice birikim falan da yapıp ileride yurtdışında güzel bir iş bulup temelli taşınmak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gavuroglan -- 12 Temmuz 2021; 14:24:52 > -
romanyada 1200 euro alacaksan beni de karın olarak götür hocam.
izmir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-9DA05E952
Ben daha üniversiteyi bile bitirmedim hocam söylediğim çok da önemli değil aslında...
Ben olsam öyle yapardım ama.Anladım hocam sağolasın yorumun için
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3081D0615romanyada 1200 euro alacaksan beni de karın olarak götür hocam.
izmir.
Valla o maaşlar beni de şaşırttı. Quora gibi yerlerde soruyorum millet 700-800 euroya çalışıyor herkes diyor ama benim araştırdığım iş alanlarıyla ilgili ilanlar 1200 ile 1600 arası yazıyorlar. Letonya Estonya gibi ülkelerde 2000-2200 ' e kadar bile çıkıyor. Tabi brüt maaş mı bilmiyorum
-
1500 eurolik teklif hazır mı
adamlar her şeyi hallediyor mu vize ,sponsorluk vs.? Yoksa sen kendin araştırıp böyle bir iş bulabileceğini düşünerek mi konuyu açtın
-
quote:
Orijinalden alıntı: The ManagementValla o maaşlar beni de şaşırttı. Quora gibi yerlerde soruyorum millet 700-800 euroya çalışıyor herkes diyor ama benim araştırdığım iş alanlarıyla ilgili ilanlar 1200 ile 1600 arası yazıyorlar. Letonya Estonya gibi ülkelerde 2000-2200 ' e kadar bile çıkıyor. Tabi brüt maaş mı bilmiyorum
Alıntıları GösterImkanı yok alamazsın.
Aiesec ile isveçe falan gitmeyi dene.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gavuroglandişini sıkıp biraz daha burada okuyup o sırada kendini geliştirmek maaş sana kalacak zaten,
gideceğin ülkenin şartları kötüyse, buradan iyidir tabii. burada iyice birikim falan da yapıp ileride yurtdışında güzel bir iş bulup temelli taşınmak
Sağolasın hocam yorumun için.
Açıkcası bu ay mezun oluyorum ve artık evde oturmaktan sıkıldım. Daha fazla üniversite ile zaman harcamak istemiyorum. Ondan dolayı iş bulma moduna geçtim.
Aslında geçen yaz Romanya'da staj bulmuştum fakat koronadan dolayı gidemedim. Kısmet değilmiş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-89183934B1500 eurolik teklif hazır mı
adamlar her şeyi hallediyor mu vize ,sponsorluk vs.? Yoksa sen kendin araştırıp böyle bir iş bulabileceğini düşünerek mi konuyu açtın
Hazır gibi düşünürsek cevabınız ne olurdu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3081D0615Imkanı yok alamazsın.
Aiesec ile isveçe falan gitmeyi dene.
Alıntıları GösterNiye hocam LinkedIn'de buldum ilanı ve açıklamaya 1200-1600 (beceriye göre değişir) yazmışlar. Bana mail ile döndüler görüşme saati için. Mülakatta maaşı sorsam mı acaba
İsveç için başvurduğum ilanda maaş 23.500 SEK. İsveç'e göre biraz az kalıyor sanırım ama tek odalı evde geçinirim gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Temmuz 2021; 14:30:21 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: The ManagementBiliyorum hocam vize için sponsora ihtiyacın olacak mı diye soruyorlar zaten. Ona rağmen birkaç firma görüşme saati ayarladı benimle. Bilmiyorum açıkçası napsam kararsızım. Biraz teknik isteyen bir iş olduğundan burada remote olarak başlasam da oluyor. Sonrasında sponsor bile olabiliyorlar.
Aiesec gibi firmalar ile uzun dönem (18 ay) staj da yapabilirim. Bu programlar ile İsveç gibi ülkelere gitmem daha kolay olur. Fakat 18 ay sonra buraya dönüp sil baştan iş aramak da sıkıntı.
Alıntıları GösterVize problemin yoksa seni işe alırlar. Ama vize problemin varsa kimse kontenjanını yeni mezun biri için harcamaz. Tecrübeli adamların bile gelemediği oluyor. Ama eğer bir şekilde vize alabilirsen işte o zaman senin işe alınman baya rahat oluyor. Dil kursu falan bir şekilde vize almaya çalış.
-
Sağolasın hocam bir bakayım ama başvururken zaten vize sponsoruna ihtiyacın olacak mı? diye bir soruyu cevaplıyoruz. Vizeyi dert edecekler zaten direk reddediyor sanırım. Eh olmazsa yapacak bir şey yok zaten ille de yurtdışı istemiyorum sadece sormak istedim.
Daha önce Letonya'da bulunmuşluğum var orada da işe başvurmuştum fakat haftalık 20 saat çalışma iznim varmış. Yetersiz olduğundan mülakattan çevrilmiştim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Temmuz 2021; 14:39:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: The ManagementSağolasın hocam bir bakayım ama başvururken zaten vize sponsoruna ihtiyacın olacak mı? diye bir soruyu cevaplıyoruz. Vizeyi dert edecekler zaten direk reddediyor sanırım. Eh olmazsa yapacak bir şey yok zaten ille de yurtdışı istemiyorum sadece sormak istedim.
Daha önce Letonya'da bulunmuşluğum var orada da işe başvurmuştum fakat haftalık 20 saat çalışma iznim varmış. Yetersiz olduğundan mülakattan çevrilmiştim
Sorma sebepleri o zaten. Hep başka sebepler yüzünden elendiğini söylerler, bazıları direk açık açık vizen yok uğraşmak istemiyoruz diye elerler. 5-10 yıllık kişilerin vizelerini bile çıkacağı tam garanti değilken bir firma neden yeni mezuna kontenjan harcasın ki?
ABD'de şöyle bir olay vardı sen oraya yüksek lisans gibi nedenlerden gidersen ve sonra iş bulursan vizeni 3 yıla kadar uzatıyorlardı. Firmalar tam o sırada peşinden koşuyorlar çünkü 3 yılda sana H1B1 vize çıkmaması imkansıza yakın bir olay.
-
quote:
Orijinalden alıntı: benimkucukbebegimSorma sebepleri o zaten. Hep başka sebepler yüzünden elendiğini söylerler, bazıları direk açık açık vizen yok uğraşmak istemiyoruz diye elerler. 5-10 yıllık kişilerin vizelerini bile çıkacağı tam garanti değilken bir firma neden yeni mezuna kontenjan harcasın ki?
ABD'de şöyle bir olay vardı sen oraya yüksek lisans gibi nedenlerden gidersen ve sonra iş bulursan vizeni 3 yıla kadar uzatıyorlardı. Firmalar tam o sırada peşinden koşuyorlar çünkü 3 yılda sana H1B1 vize çıkmaması imkansıza yakın bir olay.
Alıntıları GösterBilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim hocam. O şekilde bir yol araştırmaya başlayacağım.
-
Burada tecrübe ve para kas sonra 2. sınıf ülkelerde daha yetkili ol sonra bütün tecrübe ve paranla iyi ülkelere
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X