Şimdi Ara

iş analisti olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlarım 2 aydır bir jr. pozisyonundan gireyim diye bakınıyorum fakat yok anasını satayım. İşi öğrenmek istiyorum bu yüzden maaşı da çok düşünmüyorum ama arayan yok aga nasıl olacak bu iş?

Var mı aramızda analist?

• iş analistleri ne iş yapar hangi sektörde çalışırlar halen anlamış değilim

takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

iş analistleri ne iş yapar hangi sektörde çalışırlar halen anlamış değilim

takip
    ya kısa özeti şu;

(yazılım, teknoloji şirketleri için düşüncem böyle)

şirketin - sen - müşterin

Müşteriye gidiyorsun, iş ihtiyaçlarını net bir şekilde algılıyor, anlıyorsun. Bundan sonra yazılımcıların takip edeceği şekilde şematize edip analizini, iş ihtiyaçlarını onların anlayacağı dilde yazıp çiziyorsun. Sonra proje takibi kalıyor.
    Nizamiyeti sağlamak senin görevin oluyor. Bildiğim kadarı bu, ben de şahsen teknolojiye meraklı ve problem çözmeyi seven bir kişi olduğum için bana uygun olduğunu düşündüm.

Söylentiler de şöyle dezavantaj olarak; Müşteri yan çizebiliyormuş, yazılımcı öf püfleyebiliyormuş, bazı analistlerde yatıp toplantıda konuşulanları kağıda dökerek iş yapıyormuş falan filan. Ama 3 kol da işini iyi yaparsa tonla para tasarrufu sağlıyormuş firmalara.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

ya kısa özeti şu;

(yazılım, teknoloji şirketleri için düşüncem böyle)

şirketin - sen - müşterin

Müşteriye gidiyorsun, iş ihtiyaçlarını net bir şekilde algılıyor, anlıyorsun. Bundan sonra yazılımcıların takip edeceği şekilde şematize edip analizini, iş ihtiyaçlarını onların anlayacağı dilde yazıp çiziyorsun. Sonra proje takibi kalıyor.
    Nizamiyeti sağlamak senin görevin oluyor. Bildiğim kadarı bu, ben de şahsen teknolojiye meraklı ve problem çözmeyi seven bir kişi olduğum için bana uygun olduğunu düşündüm.

Söylentiler de şöyle dezavantaj olarak; Müşteri yan çizebiliyormuş, yazılımcı öf püfleyebiliyormuş, bazı analistlerde yatıp toplantıda konuşulanları kağıda dökerek iş yapıyormuş falan filan. Ama 3 kol da işini iyi yaparsa tonla para tasarrufu sağlıyormuş firmalara.

Alıntıları Göster
    Şöyle bir şey var.

Yazılımcının takip edeceği şemayı çizmen için teknik olarak (kodsal olarak) hem bilgili hemde süreç dizayn olarak yapıcağın projesi çok iyi tanımalısın diye düşünüyorum

Yazılımcıya teknik bilgi verebilecek misin. Şu methodla şunu şu şekilde yapıcak gibisinden. Veremiyeceksen müşterinin yazılımcı ile konuşmasınndan bi farkı kalmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

Şöyle bir şey var.

Yazılımcının takip edeceği şemayı çizmen için teknik olarak (kodsal olarak) hem bilgili hemde süreç dizayn olarak yapıcağın projesi çok iyi tanımalısın diye düşünüyorum

Yazılımcıya teknik bilgi verebilecek misin. Şu methodla şunu şu şekilde yapıcak gibisinden. Veremiyeceksen müşterinin yazılımcı ile konuşmasınndan bi farkı kalmıyor

Alıntıları Göster
    Yani şahsen java ile c programlama mantığı dersleri aldım, c# beginner seviyesindeyim ama yine de metodoloji öğrenmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avukat var mı iş ile ilgili
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.