Şimdi Ara

Irlanda'da Dil Okulu (Work and Study)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
7.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Irlanda dil okuluna kayıt olanlara aynı zamanda çalışma izni de veriyormus. Aslında work and travel yapmak istiyordum ve wat hakkında araştırma yaparken bu Programdan haberdar oldum ve kafama wattan daha çok yattı açıkçası. Daha önce bu program ile irlandada bulunmus olan veya çevresinde bu programa gitmiş olan varsa ondan bilgi almak isterim

    Kafamda bazı sorular var ama bilgisi olan birisi önce Genel hatlariyla bilgilendirme yaparsa daha iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 28 Ağustos 2017; 16:44:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba Forumda dolaşırken yazını gördüm ben yeni geldim irlanda dan dublinde 2 aylık eğitim aldım. Fakat çalışma izni istiyorsan minimum 25 hafta kayıt yaptırdığında çalışma hakkın oluyor. Tavsiyem firmaları iyi araştır. Ben de danışmanlık firmasıyla gittim.
    Bilmiyorum firmanın adını paylaşabiliyor muyum ama Kalamışta Ceylan Hanım var. Vize dosyası herşeyle harika ilgilendi. Zaten çok profesyonel. Hiç bir sürprizle karşılaşmıyorsun.Malta ile dublin arasında kaldım. Ama maltada çok türk var diye cesaret edemedim. Dublinde gittiğim okulda gayet iyiydi. Dediğim gibi benimki 2 aylık bir kurs idi. Uzun dönem kalmak süper olur. Malum okul olunca daha fazla zaman ayıramadım.
  • kayrabaydemir K kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba



    Ben internetten yaptığım araştırmalar sonucu bi şirket buldum ve hiç bir olumsuz yoruma rastlamadim ve kafama yattı. Sirket Beşiktaşta. Kalamis bana uzak. Ama yine de şirketin ismini özelden yazar misin?



    Bunun dışında ben de dubline gitmek istiyorum.



    2 Ay için ne kadar ödediniz?

    Gittiğiniz dil okulunun adı neydi?

    Irlandali dışında hangi milletler var?

    Nerede kaldıniz? Ne kadar ödediniz?

    Yeme içme işi nasıl oluyor? Yemek fiyatları aşağı yukarı nasıl ve türk damak tadına hitap ediyor mu?

    Ve ordaki aylık yaşam masraflari ne kadar?

    Ayda kaç euro ile gecinirim?



    Kusura bakmayın soru yağmuruna tuttum ama pek giden yok bulmuşken sorayım dedim😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer orta seviye ingilizceniz varsa "work and holiday" öneririm. avustralya ve yeni zelanda ülkelerinde geçerli. hem çalışma hem eğitim var. 12 aylık oturma ve çalışma vizeesi veriyorlar. ben katılmayı düşünüyorum
  • DetectiveFusco kullanıcısına yanıt
    Yeni Zelandada hayat şartları pahalı diye duydum hocam haftada 20 saat çalışma izni ile aylık masraflar cikarilamiyormus doğru mu acaba?



    Avustralyada ise 100 kişilik kontenjan var diye biliyorum.



    O yüzden irlanda daha çok yattı aklıma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok ya gidenleri takip ettim herkes memnun para yetiyor. zaten ona göre kazanıyorsun..evet avustralya 100 kişilik kontenjan biraz masraflı ama 12 ay boyunca sana çok şey katar. yeni zelanda da biraz daha uygun diye söylüyorlar hatta.. irlanda da olabilir. kendime arakdas arıyorum ben de gidecek :D
  • DetectiveFusco kullanıcısına yanıt
    Yeni Zelandaya gidenler arkadaşlariniz mi yoksa blog sitelerinden vs mi takip ettiniz eğer öyleyse link alabilir miyim?



    Ve de çalışırken aylık giderleri çıkaracak kadar kazaniyorsak yeni Zelanda uzak olması haricinde irlandaya daha iyi bir alternatif çünkü dil okuluna parayı yeni Zelanda doları üzerinden oduyorsun ve bu da euroya göre daha az masraf demek



    Arkadaş çok önemIi değil hocam ya ben tek başına interrail yaptım bunu da tek yaparım emin ol dilin daha çok gelişir yeni arkadaşlar edinirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 14 Eylül 2017; 0:37:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada Irlanda ilgili biraz daha detay bulabilirsiniz https://forum.donanimhaber.com/irlanda-da-ingilizce-okullari-ve-yasam--128735259 .
  • DetectiveFusco kullanıcısına yanıt
    Hocam work and holiday yaptınız mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İrlanda Cork şehrine dil okulu ile geldim ve şu anda bir dil okulunda çalışıyorum. Soruların güncel ise yardımcı olmak isterim.
  • alevcork A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar, mesaj kutusunda sorun olduğu için özelden gelen mesajları cevaplayamıyorum.

    İrlanda'da work and study programı düşünenler, merak ettikleir soruları bana direkt olarak mail atabilirler.

    mail adresim; alevcork@icot.ie

    Mümkün olduğunca kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağım.
  • yeni zelanda nın working holiday programına kabul edildim ielts de ( speaking:6, reading:5, writng: 5.5, listening: 5.5) 5.5 overall aldım. Yeni zelandaya gidip gitmemek arasında kararsızım
  • hakeen kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim,
    Konu hakkında biraz detay verebilir misin? Kabul edilmek nasıl oluyor acaba? ordaki süreci merak ettim. çünkü irlanda için sadece 18 yaş üstü olman ve okul ücretinin tamamını ödemiş olman, work and study vizesi için yeterli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alevcork

    Tebrik ederim,
    Konu hakkında biraz detay verebilir misin? Kabul edilmek nasıl oluyor acaba? ordaki süreci merak ettim. çünkü irlanda için sadece 18 yaş üstü olman ve okul ücretinin tamamını ödemiş olman, work and study vizesi için yeterli.
    Yeni Zelanda her yıl türkiye den 100 kişi alıyor bu program ile ve bazı şartları var temel olarak 4 yıllık mezun olman, hesabında 7000 yeni zelanda doları, ielts den overall 4.5 alman, 18-30 yaş arasında olman gerekiyorhttps://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/criteria/turkey-working-holiday-visa?nationality=nationality-TUR&country=residence-TUR&applying=no

    çalışma şartları olarak full time çalışabilirsin ama 3 aydan fazla bir iş verenin yanında çalışamazsın, gezmek ve masraflarını çıkarmak için iyi bir fırsat gibi aslında




  • hakeen kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum bilgiler için,

    şartları baya kısıtlayıcı, İrlanda daha cazip bu durumda.
  • alevcork A kullanıcısına yanıt
    Bilgi verebilir misiniz? Maliyet hesabı dahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazyslamdunker kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bu program 25 hafta dil kursu(aynı zamanda part time çalışma hakkı) ve 8 hafta tatil (veya tam zamanlı çalışma hakkı) olmak üzere İrlanda'da çalışma ve eğitim alma imkanı sunmaktadır. Bu program ile İrlanda'ya gelenler dilerse 2 kere daha kayıt yenileyerek toplamda 2 yıla kadar eğitim ve çalışma hakkı sağlayabilmektedir.

    Bu programda haftalık 15 saat kurs alabilir, tercihen sabah veya öğleden sonra sınıflarına katılabilirsiniz. Sabah programlarımız 9:00-12:15, 13:00-16:15 arasındadır.

    Okulumuz ayrıca tercih etmeniz durumunda konaklama ve transfer hizmeti de vermektedir.

    Program her pazartesi başlamaktadır. Ancak yoğun ilgi olduğu ve vize için kayıt evraklarının süresinde yetişmesi bakımından gelmeyi düşündüğünüz tarihten en az 3 ay öncesinde okulumuz ile iletişime geçmenizde fayda vardır.

    Fiyat teklifi almak isterseniz bana "alevcork@icot.ie" adresine mail atarak ulaşabilirsiniz.

    Cork şehrinde yaşam maliyetleri bakımından en büyük kalem konaklamadır. Kendinize ait bir oda için fiyatlar aylık 350-400€ civarından başlamaktadır.

    Bu programla İrlanda'ya gelmek için gereken vize hakkında gerekli diğer şart ve evrakları aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz;http://www.vfsglobal.com/ireland/turkey/pdf/Checklist_LongStayStudent_Visa.pdf




  • Arkadaşlar türklerin parası çok değerli bilirim. Sakın ama sakın International school of english ireland okulu seçmeyin kısa adıyla ISE IRELAND. Sınıflar küçük öğretmenler öğretmen bile değil yarı zamanlı çalışan kargo elemanı bile vardi. Ben keyif yapıcam okul umrumda değil diyorsaniz siz bilirsiniz. Eğitim için giderseniz paraniz güme gider.
  • İrlanda da çalışma izni hakk.

    İrlanda’da 25 hafta ve üzerinde dil eğitimi alan öğrenciler ile lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrencilere resmi olarak haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir.

    Bu süreç tatil dönemlerinde 40 saatte kadar çıkmaktadır.

    25 hafta ve üzeri eğitimlerde, çalışmak isteyen öğrencilerin yasal olarak saatlik çalışma ücreti yaklaşık 10 €’dur ve genellikle B1 seviyede İngilizceye sahip olmaları beklenmektedir. İş sahası olarak özellikle hizmet sektörü çok popülerdir.

    Bunun yanında İrlanda'da bir yüksek lisans programını tamamladığınızda iki sene çalışma izni elde edersiniz. Bu şekilde İrlanda'da iş bulabilir ve Türkiye'ye dönmeden önce yabancı bir şirkette iş tecrübesi kazanabilirsiniz.

    Türk öğrencilerin İrlanda'da;

    • Lisans eğitimlerini honours undergraduate degrees (Level 8) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 1 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.

    • Lisans eğitimlerini ordinary undergraduate degrees (Level 7) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 6 ay çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.

    • Master yada Post-graduate eğitimlerini (Level 9) tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 2 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    mehmet@bunguo.com




  • NEDEN İRLANDA’DA EĞİTİM?

    Yakın Mesafe
    Türkiye’den İrlanda’ya ortalama 4- 5 saatlik bir uçak yolculuğu ile ulaşılabilmek mümkündür.

    Avrupa’nın Teknoloji Merkezi Dublin
    Business, Science, Engineering, IT gibi popüler alanlarda eğitim sunulmaktadır. Ülkenin başkenti Dublin, yüksek teknolojiye dayalı endüstri bölgeleri, iş platformları ve finans merkezleriyle Avrupa’nın Silikon Vadisi olarak tanır. Google, Facebook, Yahoo, Microsoft, Intel, Pay-Pal, eBay, Linkedin gibi dünyanın en prestijli teknoloji firmalarının Avrupa merkezleri Dublin’de bulunmaktadır.

    Kaliteli Eğitim Sistemi
    İrlanda’nın yükseköğretim sistemi dünyadaki en iyi yükseköğretim sistemlerine sahip ülkeler sıralamasında ilk 25 ülkeden biri olma başarısını göstermiştir. Yurt dışı üniversite eğitiminde İrlanda'yı tercih ederek dünya sıralamasında ilk 100'de yer alan İrlanda üniversitelerinde lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim görebilirsiniz. İrlanda aynı zamanda 2015 Uluslararası Öğrenci Memnuniyeti Ödülleri'nde dünyada birinci sırada yer alarak bu alanda ne kadar iddialı olduğunu göstermiştir.

    Tarihten Dolayı Duyulan Sempati
    İrlanda’da 1845 - 1849 yılları arasında yaşanan ve yaklaşık bir milyon kişinin öldüğü büyük kıtlıkta zor durumda kalan İrlanda’ya üç gemi yardım gönderen Osmanlı İmparatorluğuna, dolayısıyla da Türk halkına büyük bir sempati duyulmaktadır. Bu olay dolayısıyla İrlanda’da Drogheda futbol kulübünün armasında ay ve yıldız bulunmaktadır.

    Muhteşem Doğası ve Çok Zengin Kültürel ve Sosyal Yapı
    Sanat , edebiyat, müzik, festivaller, kültür ve tarih zenginlikleri ile İrlanda, son yıllarda öğrencilerin vazgeçilmezi olmuştur. Bunun yanında İrlanda bir çok doğa harikasına da ev sahipliği yapmaktadır. Saymakla bitmeyecekmiş gibi gelen kartpostal tadında güzellikler, sanırım bu fantastik ülkeye gitmek için en büyük nedeniniz olabilir.
    mehmet@bunguo.com




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.