Şimdi Ara

İran Uzaya Uydu Gönderdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İran Savunma Bakanlığı, 'Fecr' adlı uydunun 'Sefir-i Fecr' (Fecr Elçisi) adlı uydu taşıyıcısıyla uzaya gönderildiği ve başarılı bir şekilde yer yörüngesine yerleştirildiğini açıkladı.

Yeryüzünden 450 kilometre kadar yüksekliğe yerleştirilen uydunun, yer küresi yüzeyinden net görüntü çekebildiği kaydedildi.

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, söz konusu uydunun tüm tasarım ve üretim aşamasının yerli mühendislerce yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani söz konusu uydunun bugüne kadar İran'ın uzaya gönderdiği 4. uydusu olduğunu kaydederek, ülkesinin İslam dünyasında uzaya uydu gönderebilen ilk ülke olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Hürriyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 4 Şubat 2015; 15:47:34 >

• Biz hala ... muhendise saygi olmazsa 50 sene sonra belki atariz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizinde uzaya uydu gönderdiği günleri görürüz inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

Ülkemizinde uzaya uydu gönderdiği günleri görürüz inşallah

• İsrail sandım, iran mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: GTFO

quote:

komik

• quote:

Zaten var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pgamer

quote:

Zaten var

Evet karıştırdım malesef ama herkes ne demek istediğimi anlamıştır herhalde
  • quote:

Te allam ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sichern kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgiler yanlış yorumlar olmamış. :) Kulaktan duyma sözlerle yorum yapmayın Allah'tan merhamet dileyin.
  • En azından çabalıyorlar be .
  • ugurcankorkmaz kullanıcısına yanıt
    Hocam bildigim kadarıyla mezhepleri şia yanlış mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Yanlış bilgiler yanlış yorumlar olmamış. :) Kulaktan duyma sözlerle yorum yapmayın Allah'tan merhamet dileyin.

Hee doğru. Görüyoruz İran'da insanların ne kadar refah içinde ve mutlu yaşadıklarını. Kadınların köpek yavrusu gibi sahibinin peşinden geldiğini. Geçiniz bunları.
  • delikanlı ülke lan iran, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor iyi kötü, suudi arabistan ve türkiye gibi batının köpekliğini yapmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Struggle To Survive

delikanlı ülke lan iran, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor iyi kötü, suudi arabistan ve türkiye gibi batının köpekliğini yapmıyor.

Suudi Arabistan'ı anladım da, Türkiyenin ne batıya karşı neyini gördün anlat bakalım dostum öyle laf atıp kaçma hele.
    12 Eylül'den bahsediyorsun heralde ; ''12 Eylül Darbesi sırasında dönemin ABD Merkezi Haberalma Ajansı CIA Türkiye Masası İstasyon Şefi Paul Henze askerî müdahaleyi haber alırken, haberi ulaştıran diplomatın "your boys have done it" (seninkiler yaptı/bizim çocuklar işi bitirdi) şeklindeki konuşması, 12 Eylül Darbesi içinde ABD'nin rolü konusunda tartışmalara neden olmuştur.
  • Şu ülke için bir şeyler yapmak yerine sürekli ağlarsak ülkesini kötüleyen ergenlerden bi farkımız kalmaz. Atatürk sizin gibi "bizden bişey olmaz" deseydi şu anda Anadolu'da g.t kadar bi yerde 15 milyon nüfusumuzla yaşamaya çalışıyor olurduk. O çok sevdiğiniz Atatürk'ün bir kere olsun yolundan gidin, bir kere olsun şu ülke için bir şey yapın en azından çabalayın şu vatana hizmet için uğraşın yada oturun bi kenarda ülkeyi kötüleyin zaten en kolayı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

delikanlı ülke lan iran, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor iyi kötü, suudi arabistan ve türkiye gibi batının köpekliğini yapmıyor.

Suudi Arabistan'ı anladım da, Türkiyenin ne batıya karşı neyini gördün anlat bakalım dostum öyle laf atıp kaçma hele.
    12 Eylül'den bahsediyorsun heralde ; ''12 Eylül Darbesi sırasında dönemin ABD Merkezi Haberalma Ajansı CIA Türkiye Masası İstasyon Şefi Paul Henze askerî müdahaleyi haber alırken, haberi ulaştıran diplomatın "your boys have done it" (seninkiler yaptı/bizim çocuklar işi bitirdi) şeklindeki konuşması, 12 Eylül Darbesi içinde ABD'nin rolü konusunda tartışmalara neden olmuştur.

12 Eylüle kadar geri gitmeye gerek yok, son 10 yıla bak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

12 Eylüle kadar geri gitmeye gerek yok, son 10 yıla bak.

Sen çok ararsın o son 10 yılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisinasyon -- 4 Şubat 2015; 16:35:55 >

• iran türkiye gibi değil bu tür çalışmaları zaten mevcut

• Helal olsun İran'a, O kadar ambargoya ve izolasyona rağmen doğru tarafta (Çin-Rusya) yer almanın ekmeğini yiyorlar. Özellikle Rusyanın aleni/örtülü çok büyük desteği var İranın teknolojik atılımlarında.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.