Şimdi Ara

İran’da Faaliyet Gösteren Tüm Enerji Santrallerine Bitcoin Madencilik Yetkisi Verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İran’daki enerji santrallerinin, enerji üretimi ve dağıtımından sorumlu şirketin (Tavanir) başkan yardımcısı yaptığı açıklamada, enerji santrallerine Bitcoin (BTC) madenciliği için izin verildiğini açıkladı.

    Tavanir Başkan Yardımcısı Mostafa Rajabi Mashhadi, Bitcoin madenciliği yapmak isteyen kuruluşların, Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli lisansları aldıktan sonra kripto para madenciliği yapabileceklerini belirtti.

    Madenciler, ülkenin sübvansiyonlu elektrik oranlarından yararlanmak için İran’da operasyonlar kuruyorlar. Sağlanan verilere göre, İran’da madencilik faaliyetlerini yürüten kişiler bir kilowatt saat (kWh) elektrik için 0.01 ila 0.05 dolar kadar daha az ödeme gerçekleştiriyorlar.

    Rajabi Mashhadi, her biri 300 megawatt kapasiteli 14 kripto para madenciliği çiftliğine izin verildiğini belirtti. Buna ek olarak, Türkiye merkezli dev Bitcoin madencilik şirketi Iminer’de dahil olmak üzere 1000’in üzerinde Bitcoin madenciliği şirketi için lisans çıkarıldı.

    Ayrıca, yasadışı kripto para madenciliği yapan kişileri bildirenlere ödüller verileceğini belirten Rajabi Mashhadi, “Elektrik arzı halk için büyük önem taşıyor, tarım ve sanayi sektörlerine verilen tarifeler ile Bitcoin üretimine izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

    İran Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani, geçtiğimiz Aralık ayında Türkiye ve Malezya işbirliği ile müslüman kripto para projesi oluşturulması çağrısında bulunmuştu. Son zamanlarda, özellikle ABD tarafından uygulanan yaptırımlardan dolayı, İran kripto para madenciliği stratejisine hız verdi.

    Kaynak: Bitcoin Haberleri







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.