Şimdi Ara

IPTV Deneme Testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
11.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capyco

    zenex şans işi bunlar, ama siz hiz almada sıkıntı yaşamazsınız.

    iptv için adsl müşterisi olmanız yeterli, 1mb kotalı da olabilir hızınız, iptv alınca hızınız direkt 5mb e çekilecektir,



    1 mbs limitsiz aboneleri ip tv alınca internete de 5 mbs hızla mı girecek demek istiyorsunuz?
  • we're waitin'
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engunaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: capyco

    zenex şans işi bunlar, ama siz hiz almada sıkıntı yaşamazsınız.

    iptv için adsl müşterisi olmanız yeterli, 1mb kotalı da olabilir hızınız, iptv alınca hızınız direkt 5mb e çekilecektir,



    1 mbs limitsiz aboneleri ip tv alınca internete de 5 mbs hızla mı girecek demek istiyorsunuz?



    ewet
  • Herseyden once Turkiye'de IPTV yi ilk kurup calistiran Digiturk tur.Ozellikle yurt disinda bulunan turkler tarafindan halen yogun bicimde kullanilmaktadir.Ilk zamanlar teknik yetersizliklerinden kaynaklanan epeyce sorunlar olmasina ragmen su an hersey iyi gidiyor.Abone olanlara Celrun TD 130 IPTV receiver veriyorlar.Bu kutu windows CE 5 isletim sistemine sahip.
    Ikinci sozum IPTV nin geleceginin olmadigini soyleyenlere.Her zamanki gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasi durumu.Ozellikle ABD de 2004 den beri bu ise milyarlarca dolar yatirildi ve halada devam ediyor.IPTV tv nin gelecegidir.Cisco IPTV urunlerini cok onceden piyasaya surdu bile.LCD tv ler yakinda piyasaya ethernet baglantilari ile cikacak (IPTV ready) ve IPTV kutularina ihtiyac kalmayacak.Bu konudaki yayinlari okursaniz IPTV nin TV yayinciligindaki gelecegini cok rahat gorursunuz.
    Ucuncusude Turkiyedeki internet erisimindeki sorunlar.ABD de bir T1 hatti kiraladiginizda,T1 standarti geregi firma size 1,5 Mbit upload ve 1,5 Mbit download garantisi verir.Ayni hatti tr de kiraladiginizda 750-750 verirler.Yani tr de T1 standarti yeniden belirlenmis.Sark kurnazligi denen sey bu olsa gerek.Ayni sey DSL aboneleri icinde gecerli.Ben sadece tr de duydum DSL limitlerini.Telefon,data lisanlarini bilerek oyle yukselttilerki tr de,rekabet ortami birakmadilar.Boyle olunca birkac firma anlasip fiyat ve hizmetleri kolaylikla belirliyorlar.Ayni sey cep telefonu ihalesinde de oldu.Su an sadece lisans almak 3 milyar dolar.Bu ulasilamayacak bir fiyattir.Telekom sektorunde maalesef rekabetin onu kapanmis,tekel olusturulmustur.Dolayisi ile tr de yasayanlar telekom sirketlerinin verdikleri ile yetinmek durumundalar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeneX

    Benim santral ile aramda 500 metre var. Binadaki altyapıdan santralin kendisine kadar herşey 2 senelik yani yepyeni.. Yeni kurulan bir bölgede ikamet ediyorum (Batı Ataşehir). Bize test kullanıcısı olur musunuz demedi kimse maalesef..



    batı ataşehir desin ttnet i neden bekliyorsun ki :D:D geç superonline onda da var IPTV gibi birşey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capyco

    iptv hayal değil eğer ki telekom santraline 2km ye kadar bir mesafede oturuyorsanız, hepiniz bu servisten yararlanabilirsiniz, fakat 2km üzeri sorun teşkil edebiliyor.

    ücreti ne olacak bilemiyorum ama kablo tv kadar ucuz olacağını bende düşünmüyorum ancak süper lig yayın hakkını alma durumuda olabilir.

    bağlantı hızınız farketmez, kotalı müşteri dahi olabilirsiniz, iptv yayını hiçbir türlü kotanızı etkilemiyor, çünkü internet ve iptv için farklı serverları kullanıyor olacaksınız, yeterki telekom santraline 2km ye kadar temiz şebekesi olan bir yerde ikamet edin.

    yeterince soru cevapladım galiba :) başka varsa gelsin :)



    santrale 2 km'den daha uzakta olan insanlar üvey evlat mı? Artık saatılık ya da kiralık ev ilanlarının bir kriteri olacak telekom santraline olan uzaklık. Aynı şey 8 megabite kadar olan net paketlerde de söz konusu...

    ikincisi Turkcell Super Lig adından da anlaşıldığı gibi Turkcell ile başlıyor. Superonline bir Turkcell şirketi. Turkcell 3g ve superonline TTNET in rakibi. Lig maçları için ipler Turkcell in elinde. TTNET in büyük fedakarlıklar yapması lazım lig maçlarını gösterebilmesi için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobita

    Gönül ister ki şahane çalışsın yani muhalefet için yazmıyorum ama bu internetle iptv gerçekten hayal.
    Devreye girse bile ayda 7 liraya kablo tvnin (teledünyayı saymıyorum bile) cam gibi görüntüsü varken aklı olan insan evladı bunu kullanmaz.


    Pardon ama kablotv nerelerde var? Bana göre hiçbir yerde yok!
  • Santrale olan uzaklık altyapının elverişli olup olmaması bizim değil türk telekomun sorunudur.Saha dolapların her sokak cadde başına dikip oralara fiber çekmek telekomun görevidir. Bunu yaparsa daha çok aboneye ulaşır zaten. Ayrıca iptv için 8mbit yeterli bir hız zaten. HD yayınlar 20mbit üstü ister. Burda bahsedilen hd değil normal SD yayın anladığım kadarıyla.
  • Yazilari tekrar okuyunca bir kavram karmasasi oldugunu fark ettim.Sunun bilinmesi gerekir.IPTV mantigi ve yapisi su an digiturkwebtv nin yaptigi gibide degildir ama bu bir baslangictir.IPTV sistemi,tv yi actiginizda size ne izlemek istediginizle ilgili secenekler cikar.Ornegin hava durumunu merak ediyorsunuz.Tiklayip hava durumunu seyrediyorsunuz.Haberler,film secenekleri,maclar hangisini istiyor iseniz uzaktan kumandanizla onu seciyorsunuz.Hepsinin yanindada guncellemezamanlari bulunur (20:45 haberleri gibi)
    Bu acidanda bakildiginda alisagelmis TV yayinciligindan cok farklidir ve diger yayinlarla kiyaslanmamasi gerekir.Bir TV kanalini actiginizda size ne verirlerse onu seyrediyorsunuz ancak IPTV mantigi size o an ne seyretmek isterseniz onu verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teacher

    memnunmusunuz diyince herkez susuyor

    teknik sorunlar yaşamamın dışında(evim santrale 6.5km uzaklıkta) yayınlar gayet net. iptv deyince birçok arkadaşın aklına youtubedaki videoların kaliteleri gelebilir fakat uydudan izlediğim yayının aynısını izliyorum
  • arkadaşlar ; 5 aydır ttnet iptv test kullanıcısıyım , şu an 8 mbit internet kullanıcısıyım , iptv için 4 mbite ihtiyacınız var , görüntü kaltesi çok güzel , en güzel yanı ise kaçırdığınız birdiziyi yada filimi istediğiniz anda izleyeiliyorsunuz , süper bişi yani , yada film havuzundan istediğiniz filmi izlyebiliyor , durdurabiliyor , ileri geri sarabiliyorsunuz , şimdilik menü fazla zengin değil ama ilerde daha farklı katma değerli hizmetler çıkacak diye düşünüyorum , artık tv sizin emrinizde :) , iyi akşamalr diliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FLL

    Ayni sey DSL aboneleri icinde gecerli.Ben sadece tr de duydum DSL limitlerini.Telefon,data lisanlarini bilerek oyle yukselttilerki tr de,rekabet ortami birakmadilar.Boyle olunca birkac firma anlasip fiyat ve hizmetleri kolaylikla belirliyorlar.Ayni sey cep telefonu ihalesinde de oldu.Su an sadece lisans almak 3 milyar dolar.Bu ulasilamayacak bir fiyattir.Telekom sektorunde maalesef rekabetin onu kapanmis,tekel olusturulmustur.Dolayisi ile tr de yasayanlar telekom sirketlerinin verdikleri ile yetinmek durumundalar.



    3 milyar dolar ???

    tt özelleşirken 6,5 milyar a özelleşti, sizin yanlışınız var yada bilginiz eksik. milenicom (1045) tarzı şehirler arası görüşme yaptıran bir şirket lisansı için 90bin lira ödeme yapıyorsunuz ve hiçbir şebeke yatırımı yapmadan telekomun şebekesini kiralayabiliyorsunuz, şehiriçi görüşme ve internet servis sağlayıcısı olmak içinde aynı civarda bir lisans bedeli gerekli, bunlar devasa yatırım gerektiren bu sistemler için çok küçük meblağlar hemde çooook küçük.

    bi de bir arkadas 2km uzaklık ile ilgili telekomu sorumlu tutmuş. burdaki çoğu insanın kapısından quiknetin fiberi geçtiği halde hizmet alma hakkı yok büyük sitede oturmadığından, bende aynen öyle oldu mesela :) . oysa ikiside özel şirket telekomu suçlamayın hem telekom mümkün olan her noktayı 2km mesafeden aşağı düşürmeye çalışıyor ancak bu da biraz zaman alan bi iş.

    başka bi arkadasda ligin turkcell süper lig oldugunu demiş ancak bu ihale işi. süresi dolunca ligimizin adı xxx süper lig olacaktır. ve evet bu konuda ttnet bastıracak çünkü çok büyük yatırım maliyetleri yapılmakta, 5-6 aya ihale yapılacaktır yakında görürüz sanırım.




  • IP TV gelince bu hizmeti sadece ttnet mi verecek yoksa diğer ISP ler de bu hizmeti verecek mi? (superonline,smileadsl vb.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mce07

    IP TV gelince bu hizmeti sadece ttnet mi verecek yoksa diğer ISP ler de bu hizmeti verecek mi? (superonline,smileadsl vb.)



    güzel soru

    eğer isterse ki isteyecektir, diğer isp lerde bu hizmeti verecektir, ama şöyleki şu andaki türk telekomun sağladığı adsl in %95 i ttnet müşterisi, bu da böyle bişey olacaktır.
  • santrale en az 2 km uzakta olan kisi saysı da zaten azdır tt nin sacmalıkları iste iptv vdsl bunların hepsi turkiyede foss
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exerion

    santrale en az 2 km uzakta olan kisi saysı da zaten azdır tt nin sacmalıkları iste iptv vdsl bunların hepsi turkiyede foss


    yanlış.

    büyük şehirlerde en fazla 4km taş çatlasa 5 km mesafede adsl müşterisi oluyorhadi bilemedin olmaz ama oldu diyelim 6km, daha fazlasında zaten adamın adsl i hiç mi hiç çalışmaz, belki 256k ile çalışır :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc_fosil


    quote:

    Orijinalden alıntı: capyco

    iptv hayal değil eğer ki telekom santraline 2km ye kadar bir mesafede oturuyorsanız, hepiniz bu servisten yararlanabilirsiniz, fakat 2km üzeri sorun teşkil edebiliyor.

    ücreti ne olacak bilemiyorum ama kablo tv kadar ucuz olacağını bende düşünmüyorum ancak süper lig yayın hakkını alma durumuda olabilir.

    bağlantı hızınız farketmez, kotalı müşteri dahi olabilirsiniz, iptv yayını hiçbir türlü kotanızı etkilemiyor, çünkü internet ve iptv için farklı serverları kullanıyor olacaksınız, yeterki telekom santraline 2km ye kadar temiz şebekesi olan bir yerde ikamet edin.

    yeterince soru cevapladım galiba :) başka varsa gelsin :)



    santrale 2 km'den daha uzakta olan insanlar üvey evlat mı? Artık saatılık ya da kiralık ev ilanlarının bir kriteri olacak telekom santraline olan uzaklık. Aynı şey 8 megabite kadar olan net paketlerde de söz konusu...

    ikincisi Turkcell Super Lig adından da anlaşıldığı gibi Turkcell ile başlıyor. Superonline bir Turkcell şirketi. Turkcell 3g ve superonline TTNET in rakibi. Lig maçları için ipler Turkcell in elinde. TTNET in büyük fedakarlıklar yapması lazım lig maçlarını gösterebilmesi için.


    Turkcell Süper Lig sadece bir reklam süperlig turkcellin falan değil superonline ile ttyi kıyaslamayın
    Seneye TRT ve TT futbol ihalesini beraber alacaklar (başbakan talimatı vermiş) bir çok maç TRT'den ücretsiz verilecek (futbol halkların morfinidir) TT iptv altyapısına yaptığı yatırımın parasını çıkaracak maçlarla
    quote:

    Orijinalden alıntı: capyco


    quote:

    Orijinalden alıntı: exerion

    santrale en az 2 km uzakta olan kisi saysı da zaten azdır tt nin sacmalıkları iste iptv vdsl bunların hepsi turkiyede foss


    yanlış.

    büyük şehirlerde en fazla 4km taş çatlasa 5 km mesafede adsl müşterisi oluyorhadi bilemedin olmaz ama oldu diyelim 6km, daha fazlasında zaten adamın adsl i hiç mi hiç çalışmaz, belki 256k ile çalışır :)



    Artık DSL'de km kavramı kalktı mini santraller kuruyorlar iptv için ve evinize en uzak 1-2km içinde mutlaka bunlardan olacaktır
    Yani ttnin olduğu binalar değil artık santral mesafenizi baz alacağınız yerler




  • abi onu ben de duydum da eğer maçlar paralı olursa kimse stada gitmez diye düşünüyorlar. Hem ihalee olacak. Başbakan talimati verse de TURKCELL yine bastı mı parayı alır yani. Zor bir şey değil. Devlet tüm hazineyi Turkcell super lig e akktaraacak değil ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc_fosil

    abi onu ben de duydum da eğer maçlar paralı olursa kimse stada gitmez diye düşünüyorlar. Hem ihalee olacak. Başbakan talimati verse de TURKCELL yine bastı mı parayı alır yani. Zor bir şey değil. Devlet tüm hazineyi Turkcell super lig e akktaraacak değil ya

    digiturk bitik durumda
    devlet bu bi cebinden verir diğer cebine koyar sen merak etme
  • olabilir aslında doğru diyorsun katılıyorum sana da. Bunu klupler de istemiyor. Eğer maçlar ücretsiz olursa tiribünler dolmuyacak klupler para kazanamıyacak düşüncesi de var. Klupler de karşı çıkıyor ama ben de TT nin almasını maçların TRT de yayınlanması taraftarıyım umarım ihaleyi kazanırda. İnsanlar kahvede maç izliyeceklerine giderleer evlerinde izlerler
    quote:

    Orijinalden alıntı: FATlH


    quote:

    Orijinalden alıntı: mc_fosil

    abi onu ben de duydum da eğer maçlar paralı olursa kimse stada gitmez diye düşünüyorlar. Hem ihalee olacak. Başbakan talimati verse de TURKCELL yine bastı mı parayı alır yani. Zor bir şey değil. Devlet tüm hazineyi Turkcell super lig e akktaraacak değil ya

    digiturk bitik durumda
    devlet bu bi cebinden verir diğer cebine koyar sen merak etme




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.