Şimdi Ara

iPhone hakkında bilinmeyenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cidden bu kadar özellik eksik bırakılmış mı ?
  • kimse eline almadan yorumlar yapmis
    ben kullaniyorum cok memnunun yukaridaki ozellikleri hicbirisi sadec internet ozelliginin yanina yaklasamaz.bu kadar guzel internnete surf yapabileceginiz baska bir telefon yok.
  • arkadaşlar, konuştuğunuz ürün dünyanın en büyük şirketlerinden APPLE'a ait. bu adamların bilgisayar sektöründeki payı, konumu herkes tarafından çok iyi biliniyordur herhalde.
    Bu adamlar piyasada örnek şirket konumunda olma yolunda çok kararlılar ve bu yüzden yaptıkları işlere çok güveniyorlar. Özellikle kapalı sistem uygulamaları bu kararlılılarının göstergesi.
    :::ABSOLUT®::: arkadaşıma 100% katılıyorum. Hangimiz elimizdeki telefonların özelliklerini tamamen kullanabiliyoruz? hiç düşündünüz mü?
    iPhone dediğiniz telefon sıradan herkesin alabileceği yada tercih edebileceği bir telefon değildir. işte bu yüzden yüzlerce insanın kafası karışmıştır. Bu üründen, markadan memnun olanlar zaten tereddüt etmeden bu telefonu alacaklardır. Ancak Apple markasının nasıl bir değere sahip olduğunu yada seçkin bir marka olduğunun bilincinde olmadan ve ağızlarının suyu aktığı halde gereksiz yere bu ürünü eleştiren kişiler aslında bu ürüne sahip olamadıkları, olamıyacakları için bu yorumları yapıyor olmalılar.
    Tabiki herkesin fikrini söylemeye hakkı var. bende sizler gibi özgürce fikrimi burada paylaşıyorum.
    ne demişler, yiğidi öldür ama hakkını yeme.

ben telefonu henüz alamadım. şuan param eksik tamamlamaya çalışıyorum. param biriktiği anda tereddüt etmeden sipariş vereceğim.

fikrini paylaşan herkese saygılarımı sunuyorum.

saygılar,

• quote:

Orjinalden alıntı: darendeli

- Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor, Bluetooth sadece ve sadece kulaklık için kullanılabiliyor.

- A2DP, yani stereo Bluetooth kulaklık desteği yok.

telefonda ki bluetooth süs herhalde

haha az kalsın bluetooth u da unutcaklarmış. ama bluetooh varmı yokmu belli değil telde
  • şimdiye kadar nokia 3650, 7610, 6630; se p800, p900, p910, motorolla mpx200 kullandım işletim sistemli kategoride. buradan çıkardığım sonuçlardan birisi eğer bu telefonlarda neti kullanacaksanız dokunmatik ekranlı olması önemli bir kolaylık, hız ve avantaj. bu yüzden son zamanlarda se p serisi tercih sebebim olmuştur. iphone bu açıdan baktığımda kullanılabilirliği oldukça yukarı taşımış. neredeyse evde pc yi açmaz oldum. ekrana dokunarak istediğiniz yeri büyültüp küçültebiliyorsunuz. sayfalar arası geçişi çok hızlı gerçekleştiriyorsunuz. ekran her yaptığınız işlemde mükemmel netlik sunuyor. web üzerinden messenger gibi uygulamaları çok hızlı kullanıyorsunuz. wifi ile dışarıda bir çok noktada nete bağlanma imkanını yakalıyorsunuz. müzik ve video özelliklerini anlatmaya gerek yok zaten. pil ömrü olarakta bir çok smartphonedan çok daha başarılı. bluetooth ile dosya paylaşmak gerçekten ne kadar önemli. çoğumuzun evinde dosya yüklemek için bir pc si mevcut. eleştiri yapan arkadaşlar imkan bulurlarsa bu telefonu bir ellerine alırlarsa ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. ayrıca apple firmasını kutulama konusunda tebrik etmek isterim. küçük bir kutu aksesuarlar, dökümanlar ve telefon ile ancak bu kadar güzel paketlenebilir.eleştirilecek bir konu, apple firması at&t firması ile nasıl bir bütçede anlaştı bilmiyorum ama bu makineyi doğrudan sim kilit olmadan dünya çapında piyasaya sürseydi de bu kadar uğraşmak zorunda kalmasaydık.

• yildiray35 arkadaş, anlatmak istediklerime tercüman olmuşsunuz valla.

Saygılar,

quote:

Orjinalden alıntı: yildiray35

şimdiye kadar nokia 3650, 7610, 6630; se p800, p900, p910, motorolla mpx200 kullandım işletim sistemli kategoride. buradan çıkardığım sonuçlardan birisi eğer bu telefonlarda neti kullanacaksanız dokunmatik ekranlı olması önemli bir kolaylık, hız ve avantaj. bu yüzden son zamanlarda se p serisi tercih sebebim olmuştur. iphone bu açıdan baktığımda kullanılabilirliği oldukça yukarı taşımış. neredeyse evde pc yi açmaz oldum. ekrana dokunarak istediğiniz yeri büyültüp küçültebiliyorsunuz. sayfalar arası geçişi çok hızlı gerçekleştiriyorsunuz. ekran her yaptığınız işlemde mükemmel netlik sunuyor. web üzerinden messenger gibi uygulamaları çok hızlı kullanıyorsunuz. wifi ile dışarıda bir çok noktada nete bağlanma imkanını yakalıyorsunuz. müzik ve video özelliklerini anlatmaya gerek yok zaten. pil ömrü olarakta bir çok smartphonedan çok daha başarılı. bluetooth ile dosya paylaşmak gerçekten ne kadar önemli. çoğumuzun evinde dosya yüklemek için bir pc si mevcut. eleştiri yapan arkadaşlar imkan bulurlarsa bu telefonu bir ellerine alırlarsa ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. ayrıca apple firmasını kutulama konusunda tebrik etmek isterim. küçük bir kutu aksesuarlar, dökümanlar ve telefon ile ancak bu kadar güzel paketlenebilir.eleştirilecek bir konu, apple firması at&t firması ile nasıl bir bütçede anlaştı bilmiyorum ama bu makineyi doğrudan sim kilit olmadan dünya çapında piyasaya sürseydi de bu kadar uğraşmak zorunda kalmasaydık.

• quote:

Orjinalden alıntı: Metalli Head

Bu da `olmayanlar` listesi
    - 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda.
    - 3. parti yazılım desteği yok, kapalı sisteme sahip.
    - Oyun yok.
    - Java ve Flash desteği yok.
    - YouTube desteği sadece 10.000 video ile sınırlı.
    - Çıkarılabilir pili yok. 300-400 şarjdan sonra (1 yıl), fahiş paralar ödenerek değiştirilmek zorunda.
    - MMS desteği yok.
    - Tuşsuz yapısı ve dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılamıyor.
    Fiziksel klavyesi yok.
    - İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom
    yok, flaş yok.
    - GPS yok.
    - Anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok.
    - Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor, Bluetooth sadece ve sadece kulaklık için kullanılabiliyor.
    - Hafıza kartı yuvası yok.
    - FM radyosu yok.
    - iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor.
    - Bilgisayar sahibi olmadan, iPhone kullanmak mümkün değil. iTunes ile etkinleştirmek zorunlu.
    - Excel, Word ve PDF desteği görüntülemeden ibaret. Belge düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor.
    - Safari tarayıcısı var. Fakat Flash olmadığından, pek çok sitede görüntüleme sorunu yaşanıyor.
    - Sesli arama, sesli komut ve kayıt yok.
    - Kablosuz eşitleme (senkronizasyon) ya da internetten doğrudan içerik satın alma desteği yok.
    - Tarayıcısı var ama internetteki resim, müzik vb. dosyaları hafızaya kaydedemiyorsunuz.
    - AT&T dışı SIM kartların çalışmaması bir yana, her AT&T SIM kartı çıkarıp takışta bile aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor. Yani iPhone, cep telefonu tarihinin en karmaşık SIM kilitli telefonu.
    (Olanları da apple.com/iphone/ adresinden inceleyebilirsiniz.)

3G TR ye gelene kadar IPONE un 2-3 yeni versiyonu çıkar
    3. parti yazılımlar genel telefonu bozmaktan başka bir işe yaramıyor
    Telefonda oyun oynamam
    Java ve Flashla işim olmaz
    Youtube den banane
    Bu güne kadar bir telefonu 1 yıldan fazla kullanmadım
    MMS le işim olmaz. Para tuzağı
    Alıştıktan sonra tek elle de kullanılır.
    Kameralı telefonlarla çekilen resim ve video kalitesi ortada. Olmasa da olur.
    Cepte Messenger kullanmam boşuna TCELL e para yedirmem
    Bunutut ile işim olmaz
    Hafıza kartıyla işim olmaz
    Cepte radyon dinlemem
    Farklı olmak adına garip sesleri telefona yükletip melodilerle uğraşmam
    4 bilgisayar sahibiyim
    Office dosyalarını asla cepten düzenlemem
    Cepten web ile işim olmaz
    Sesle telefona iş yaptırmam
    Cepten müzik dinlemediğim için stereo olmuş olmamış umursamam
    Genelde internetten cepe program indirmem
    Cepten internet yapmadığım için kaydetmiş etmemiş umursamam
    O problemi de hallederler

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orjinalden alıntı: Metalli Head

Bu da `olmayanlar` listesi
    - 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda.
    - 3. parti yazılım desteği yok, kapalı sisteme sahip.
    - Oyun yok.
    - Java ve Flash desteği yok.
    - YouTube desteği sadece 10.000 video ile sınırlı.
    - Çıkarılabilir pili yok. 300-400 şarjdan sonra (1 yıl), fahiş paralar ödenerek değiştirilmek zorunda.
    - MMS desteği yok.
    - Tuşsuz yapısı ve dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılamıyor.
    Fiziksel klavyesi yok.
    - İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom
    yok, flaş yok.
    - GPS yok.
    - Anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok.
    - Hafıza kartı yuvası yok.
    - FM radyosu yok.
    - iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor.
    - Bilgisayar sahibi olmadan, iPhone kullanmak mümkün değil. iTunes ile etkinleştirmek zorunlu.
    - Excel, Word ve PDF desteği görüntülemeden ibaret. Belge düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor.
    - Safari tarayıcısı var. Fakat Flash olmadığından, pek çok sitede görüntüleme sorunu yaşanıyor.
    - Sesli arama, sesli komut ve kayıt yok.
    - Kablosuz eşitleme (senkronizasyon) ya da internetten doğrudan içerik satın alma desteği yok.
    - Tarayıcısı var ama internetteki resim, müzik vb. dosyaları hafızaya kaydedemiyorsunuz.
    - AT&T dışı SIM kartların çalışmaması bir yana, her AT&T SIM kartı çıkarıp takışta bile aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor. Yani iPhone, cep telefonu tarihinin en karmaşık SIM kilitli telefonu.
    (Olanları da apple.com/iphone/ adresinden inceleyebilirsiniz.)

Telefonda oyun oynamam
    Youtube den banane
    Bunutut ile işim olmaz
    Cepte radyon dinlemem
    4 bilgisayar sahibiyim

Bence bunları yazacagına telefonu sadece konuşmak icin kullanırım deseydin cok daha az yorucu olurdu.

• quote:

Telefonda oyun oynamam
    Youtube den banane
    Bunutut ile işim olmaz
    Cepte radyon dinlemem
    4 bilgisayar sahibiyim

Tuvnera sen ne kullanıyosun merak ettim
    Sadece Alo diyenlerdensin galiba...

• quote:

Orjinalden alıntı: oktaycem

quote:

Telefonda oyun oynamam
    Youtube den banane
    Bunutut ile işim olmaz
    Cepte radyon dinlemem
    4 bilgisayar sahibiyim

Sirocco
    SE P990i
    Samsung D900

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: oktaycem

quote:

Telefonda oyun oynamam
    Youtube den banane
    Bunutut ile işim olmaz
    Cepte radyon dinlemem
    4 bilgisayar sahibiyim

Sirocco
    SE P990i
    Samsung D900

Okkalı bir cevap

• Bende bir Iphone kullanıcısı olarak elimdeki teknoloji harikasından cok memnunum.

Arama yaptıgınızda elinizi ekrana iki santim kalacak şekilde yanaştırın telefonun ekranı sanırsam sensör sayesinde kapanıyor. Böyle bir teknoloji varmı ya?

quote:

Orjinalden alıntı: peyder35

yildiray35 arkadaş, anlatmak istediklerime tercüman olmuşsunuz valla.

Saygılar,

quote:

şimdiye kadar nokia 3650, 7610, 6630; se p800, p900, p910, motorolla mpx200 kullandım işletim sistemli kategoride. buradan çıkardığım sonuçlardan birisi eğer bu telefonlarda neti kullanacaksanız dokunmatik ekranlı olması önemli bir kolaylık, hız ve avantaj. bu yüzden son zamanlarda se p serisi tercih sebebim olmuştur. iphone bu açıdan baktığımda kullanılabilirliği oldukça yukarı taşımış. neredeyse evde pc yi açmaz oldum. ekrana dokunarak istediğiniz yeri büyültüp küçültebiliyorsunuz. sayfalar arası geçişi çok hızlı gerçekleştiriyorsunuz. ekran her yaptığınız işlemde mükemmel netlik sunuyor. web üzerinden messenger gibi uygulamaları çok hızlı kullanıyorsunuz. wifi ile dışarıda bir çok noktada nete bağlanma imkanını yakalıyorsunuz. müzik ve video özelliklerini anlatmaya gerek yok zaten. pil ömrü olarakta bir çok smartphonedan çok daha başarılı. bluetooth ile dosya paylaşmak gerçekten ne kadar önemli. çoğumuzun evinde dosya yüklemek için bir pc si mevcut. eleştiri yapan arkadaşlar imkan bulurlarsa bu telefonu bir ellerine alırlarsa ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. ayrıca apple firmasını kutulama konusunda tebrik etmek isterim. küçük bir kutu aksesuarlar, dökümanlar ve telefon ile ancak bu kadar güzel paketlenebilir.eleştirilecek bir konu, apple firması at&t firması ile nasıl bir bütçede anlaştı bilmiyorum ama bu makineyi doğrudan sim kilit olmadan dünya çapında piyasaya sürseydi de bu kadar uğraşmak zorunda kalmasaydık.

• quote:

Orjinalden alıntı: benbenor

Bende bir Iphone kullanıcısı olarak elimdeki teknoloji harikasından cok memnunum.

Arama yaptıgınızda elinizi ekrana iki santim kalacak şekilde yanaştırın telefonun ekranı sanırsam sensör sayesinde kapanıyor. Böyle bir teknoloji varmı ya?

quote:

Orjinalden alıntı: peyder35

yildiray35 arkadaş, anlatmak istediklerime tercüman olmuşsunuz valla.

Saygılar,

quote:

Evet aynen öyle...Sensör sayesinde telefon arama moduna geçtip kulağa yaklaştırıldığın ekran otomatik kitleniyor...

• "proximity sensor" sayesinde oluyor, elektronik mühendisleri çok severler bunu. çok karmaşık , çok komplike bir aparat değil ama bir telefonda kullanılmış olması çok güzel.

(sensor ekranda değil -zaten olamaz- kulağınıza ses gelen boşluğun hemen üzerinde, light sensor ile yanyanalar.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave5213 -- 20 Ekim 2007; 18:49:19 >
  • Bu cihaza gyro sensor filan koyabilirler ise (hayal etmek bedava nasıl olsa) yapabileceklerini hayal edemiyorum.Yuzey uygun olursa cihazın her tarafından ayrı bir harekete ayri bir tepki verebilir.
  • aynı şekil bi telefon istiyorsanızz dokanmatik karizma vs...Prada derim takarım 2 gb kartımıda babalar gibi videomu çekerim pil ölünce 20 liraya değişirim kim bilir nezaman :) radyomuda dinlerim..çatır çatır mms de gönderirim. çok önemli eksikleri var
  • Evet prada'da cok guzel bir telefon ancak iphone'u denemeden erken konusma derim :)

iphone yazilimi ve multitouch destegi ile on planda fakat prada zaten bildigimiz kriterlerde ozelliklere sahip oldugundan kiyaslama adina en buyuk benzerlik gorunumdur diye dusunuyorum, o da her iki cihazdada fazlasi ile guzel..
  • arkadasımda prada var.
    denemiştim.
    mesaj yazmak ölüm
    mesajlasmayı bırakıyor insan
    ama iphone da tam tersi
    yazdıkca yazası geliyo insanın
  • 2 gundur İphone kullanıyorum daha oncede 15 e yakıntelefon kullandım fakat su bir gercek ki İphone ile digerleri arasında daglar kadar fark var...Bir kere elinize aldıgınızda cok farklı bir alet oldugun daha kurcalamaya baslamadan anlıyorsunuz
    İphone için saydıgınız eksi yonlerin
    -Bataryanın cıkarlıabilir olmaması
    -Ve dıs ortama verdiği speaker sesinin biraz az olması.

Benim için önemli bir eksiklik diger saydıgınız tüm eksi yonler gelistirilen programlar ile düzeltilecegi gibi düzeltilemese bile benim hiçin bir onem tasımıyor...

Kameranın zoom yapamaması ve video cekemesi tamamen yazılımla alakalı cunku cogu normal telefon optic zoom yapmıyor sadece dijital zoom yapıyor.Bunu da sisteminde mevcut olan programlarla basarıyor.İphone unda bunu basarabilecegine inanıyorum basarmasa bile cok onemli değil zoom ve video kayıt.MMS hiç yollamadım simdiye kadar ihtiyacda duymadım.Dokunmatik klavye ile mesaj yazmak gercekten cok eglenceli....3.parti yazılımlar yakında iPhone da......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guneyonur -- 28 Ekim 2007; 9:13:31 >

• kac mp bu ve N95 mi iphone mi?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.