Şimdi Ara

iPhone gizlilik ayarları Facebook’a pahalıya patladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Boşluğu da whatsapp dolduruyor. Anahtar kelime toplamada üzerine yok.

  • 19yusuf05 kullanıcısına yanıt
    Android ücretsizdir ve açık kaynaktır. İsteyen herkes kullanabilir ve ücret ödemek zorunda değil. Üreticiler sadece arayüz için harcama yapıyor hepsi bu. Geriye kalan her şey için daya donanımı gitsin. Apple işletim sisteminden işlemcisine ekran kalibrasyonuna kendi tasarlıyor. Apple’ın yaptığı harcamayla bunları bir tutmak komik. Kodları kopyala yapıştır mı yapıyor? Hangi kodlarmış bunlar açıklar mısın bir zahmet? Neyi kopyalamış mesela?

    Daha kavramları bile bilmiyorsun. iPhone daha iyi yazılım üretiyor derse gülerim yazmışsın. Apple olmasın o? Apple zaten ürettiği yazılımı sana satmış oluyor. Apple yazılımcı değilmiş ahaha neremle gülsem acaba? Google yazılım yapmayı Apple’dan öğrendi haberiniz yok. Yıllarca kasan, donan, kitlenen reset atan Android vardı. Daha yeni yeni adam oldu. Komik ifadeler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Symbianist S kullanıcısına yanıt

    ya kardeş boş boş konuşup vaktimi çalma benim. androidin açık kaynak kodlu olduğunu bizde söyledik zaten şu devirde herşey patent sen diyorsun ki hiç bir ücret ödemiyor.

    https://www.thefastcode.com/tr-try/article/why-microsoft-makes-5-to-15-from-every-android-device-sold

    https://www.webtekno.com/ureticilerin-play-store-icin-google-a-odeyecegi-ucret-belli-oldu-olan-yine-tuketiciye-olacak-h55434.html

    https://www.cnet.com/tech/mobile/truce-time-apple-motorola-dismiss-patent-suits-against-each-other/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    burada patentler ile ilgili birkaç şey bulabilirsin ama şiddetle araştırma yapıp bu konudaki cehaletini gidermeni öneririm.

    apple yazılım üreticisi filan değildir senin dediğin mantığa göre playstation , xbox vs bunlarda yazılım üreticisi o zaman eğer ortaya bir donanım koyuyorsan o donanımı çalıştıracak bir yazılım vermek zorundasın bu seni yazılım üreticisi yapmaz. playstation ben donananımı yaptım diyip takoz niyetine mi veriyor playstation'ları. sony playstation yaptı diye, tv yapan samsung tizen işletim sistemi koydu diye. huwai androidi çatallayıp oradan harmony os çıkardı diye, xioami dünyanın en çok satan robot süpürgesini yaptı ve o süprüge bir yazılım ile çalışıyor diye, yazılım üreticisi mi oldu. o zaman benim çocuğa aldığım fisher price oyuncak da belli şeyleri yapıyor yazılımı var diye fisher price da yazılım üreticisi olsun o zaman!

    apple huawei ve diğerleri bir ürünü işlevsel ve çalışır hale getirdikleri için yazılım üreticisi olmaz. evet yazılım bölümleri vardır ama bir cihaza cihaz diyebilmek için onun bir cihaz gibi çalışması gerekir yoksa o cihazın bir kütükten farkı kalmaz. yazılım üreticisi demek yazılım üretip gelirini oradan sağlayan demek. microsoft, google, adoebe,oracle bunlar yazılım firmasıdır. apple ise am bir donanım üreticisi bile değildir apple temel olarak ürün tasarlar ve ürettirir. başarısı tıpkı playstationa benzer zamanında iyi bir ürün tasarladı ve onun getirdiği güç ile devam ediyor. gelirlerinin çok büyük bir çoğunluğu cihaz satışı ve appstoredaki uygulama mağzasından geliyor ki bu uygulamaları kendi de yapmıyor zaten.





  • 19yusuf05 kullanıcısına yanıt
    Kendi cehaletinden haberin yok. Daha ne okuduğunu bilmiyorsun. O ücret Google servisleri için ödeniyor Android için değil! Google hizmetlerinin bulunmadığı Android ücretsizdir ve dileyen herkes kurabilir. Eğer Google servisleri olmasını istersen o ücreti Android için değil Google’ın sağladığı hizmetler karşılığı Google’a ödüyorsun. Hala da Apple yazılım üretmiyor diyorsun. Bunu sakın yazılım mühendislerine söyleme sana bir taraflarıyla gülerler. iOS native sistemdir öyle Android gibi uygulamaları sanal makine üzerine inşa edilmiş bir sistem değildir. Tüm uygulamalar Objective C üzerine dilini kullanır. iOS her anlamda altyapısal kalite olarak Android’den üstündür. Android gibi dağınık baştan savma bir yapıda değildir. Tekrar söylüyorum Android’i Google hizmetleri olmadan da kullanabilirsin ve hiçbir ücret de ödemezsin. Daha hangi kodları kopyala-yapıştır yapmış söylemedin. Bir şey söylüyorsan ispat etmekle yükümlüsün.

    Bir de nerede büyük-küçük harf kullanman gerektiğini bilmiyorsun. Soru cümlesinin sonuna soru işareti koymak yerine nokta koyuyorsun. Özel isimleri küçük harfle yazıyorsun. Git önce Türkçe öğren gel. Sonra burada bana cevap yaz. Daha kendi diline saygın yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 19 Nisan 2022; 4:41:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Symbianist S kullanıcısına yanıt

    ya sen ne cahil birşey mişsin sana cevap yazacağım diye hayatım 1 saati gitti ramazan ramazan birde sana edebiyat mı yapacağım. işi dilbilgisine vurman zaten tartışmayı kaybettiğini gösterir yazdığın şeyler komik. birde yazılımdan anlarmış gibi cevap yazıyor cahil. medeni bir insan sandım 1 saat uğraştım, basit de olsa araştırma yapıp cevap yazdım, hayatımın bir saatini senin için ayırmışım adam bana Türkçe dersi veriyor. kardeşim cehaletinizi az ötede yaşayın ve cehaletinize ve aşağılık komplekslerinize başkasını alet etmeyin. 3 tane link atmışım temelde adam işine geleni cevaplıyor işine gelende asılında işine gelmiyor. apple google'a google hizmetleri var diye para mı ödüyor? adam gidip kaynağı detaylı okumamış boş boş konuşuyor. ayrıca orada motorolanın patentleri ile ilgili google, apple sürtüşmesi ve microsoftun telefon başına aldığı 5-15 dolar lisansın haberi var bu kendince seçip ücretsiz diyor. boş konuşma şampiyonu google servisi olmayan android telefon mu var sadece huawei var onlarda çatallayıp harmany os dedi zaten kimse de kullanmıyor. ayrıca o sadece hizmet ücreti patent ücreti de değil detaylı araştırırsan alınan lisans, telif, patent ücretlerini öğrenebilirsin, biliyor gibi davranmak cehaletin şanındanmış böyle devam et. bir özlü söz ile devam edelim. etme eşek ile muhabbet küstürürsün silme götünü cam kırığıyla kestirirsin. bu söz çok doğru bir sözdür herkes iyi okusun blimeyenler öğrensin. herneyse daha fazla boşa harcayacak vaktim yok hiç huyum değildir ama böyle bir dh teknoloji cehalet şampiyonunu blokluyorum. iphone kullanıyor diye kendini özel hisseden cehalet şampiyonu!





  • Kopyala-yapıştır dediğin şu kodları yazmadın hala palavracı seni. Bir de 2004’te üye olmuş. Yazık yani rezil ettin kendini zavallı şey seni. Böyle kuyruğunu kıstırıp kaçırtırlar adamı. Hadi abim ikile yavaş yavaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 19 Nisan 2022; 9:45:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Androidden iyi oldugu kesin iosun gizlilikte

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hemde çok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.