Şimdi Ara

iPhone'dan fotograf acmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bir arkadasim iPhone'uyla bir fotograf cekip bunu Twitter'a koymus. Ben de fotografi merak edil uzerine tikladim ve acildi tam ekran olarak. Simdi merak ettigim sey su: fotograf sistemi iPhone'larda nasil isliyor? Yani simdi onun iPhone'undan cekilmis bir fotografi actigimda, telefonlarimiz arasi data transferi olacak mi? Yani iPhone'da cekilmis bir fotograf ne tasiyabilir ve baska bir iPhone'a nasil bir etki yapabilir? Arkadasimin telefonundaki bazi ozel kodlar, fotografin kodu, ve bu tarz seyler artik benim telefonuma da mi depolandi resmi actigim icin? Aramizda dosya transferi (kodlar gibi) bir sey olabilir mi? Kisacasi iPhone'da fotograf acmak ne demek, neleri depolar, neleri gonderir upload edilmis bir fotografla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşın twitter a yüklemiş iste olay bundan ibaret. Twitter ın serverlarında fotograf, arkadaşının telefonundan açmıyorsun yani. Açtığın içinde senin telefonunda falan depolanmadı. o foto artık internette ve sende onu internette açtın gördün olay bitti.
  • Olayları akışına bırak çok takma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • soruya gel :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 21 Ocak 2013; 18:33:56 >
  • Cantar: Hocam soruyu sen sormuşsun ama bizi bilgilendirecek olan sensin sanırım...Konu çok farklı geldi herkese :)
  • hacı bu soruyu sormak için mi üye oldun.. bu nasıl bi soru allahaşkına.. alt tarafı bir foto açıyosun yaw.. sen gerçek hattada mesela içtiğin suyun ne gibi aşamalardan geçtiğini falan düşünüyomusun

adam resmi internete koymuş, sende internet üzerinden görmüşsün olay bu.. onun telefonuyla hiç bi alakan yok senin..
  • Ya uye olma nedenim bu degil tabi ki, uzun suredir forumu takip ediyordum ve uye olma fikri uzun suredir aklimdaydi. Soruya gelirsek, merak ettim sadece, biraz fazla detayci bir soru olmus evet . Internete koydugu icin onun telefonuyla bir alakam yok yani? Peki fotograf nasil bir sey, yani kodlardan falan mi olusuyor? Kendinden baska bir sey gizlenebilir mi icine?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTar -- 28 Ocak 2013; 20:15:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3G ve 3Gs iPhone ANA KONU
    17 yıl önce açıldı
    Dubai’den Iphone almak..
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanTar

Ya uye olma nedenim bu degil tabi ki, uzun suredir forumu takip ediyordum ve uye olma fikri uzun suredir aklimdaydi. Soruya gelirsek, merak ettim sadece, biraz fazla detayci bir soru olmus evet . Internete koydugu icin onun telefonuyla bir alakam yok yani? Peki fotograf nasil bir sey, yani kodlardan falan mi olusuyor? Kendinden baska bir sey gizlenebilir mi icine?

Hocam kusura bakma ama teknoloji ile yeni mi tanışıyorsun anlamıyorum :)
  • Sorduğun soru biraz garip ama bildiğim birşey söyleyim belki merakin gider.Kameranın konum servisi ayari aciksa cekilen fotografa cekildiği andaki konum işleniyor.Yani iphone ile çekilen bir fotoğrafin nerede çekildiğini görülebiliyor. Bunun için fotoğrafin öz niteliklerini görüntüleyen programlar mevcut.Bu durumdan nasil faydalanacağin ise senin hayal gücüne kalmiş. ben faydasini görüyorum :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.