Şimdi Ara

## Iphone da Şarj Bitmeden Şarja Takılırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iphone 3gs sahibiyim iphonumun bataryasına bişey olmaması için tüm özeni gösteriyorum ve bunun için iphonun sarjı bitmeden sarja taksam bişey olurmu yada sarjın bitmesinimi beklemeliyim sarjı tam dolana kadarmı sarjda tutmalıyım ? bununla ilgili üstadlardan ve bilgi sahiplerinden yardım istiyorum teşekkürler

• Li-Ion pillerde şarjı tam bitirmek yararı bırak zararlıdır bile ama zaten cihazda bunun için önlem bulunur,sen tamamen bitmiş görsen de pili koruyacak kadar akım bırakır içinde.Tam şarj olmadan çekmenin de zararı olacağını zannetmiyorum,eğer öyle olsaydı PC ile senkronize ederken yazılım bir yandan şarj olmasını engellerdi.
  • Bildiğim kadarı ile iphone modellerinde ayda 1 defa batarya %5 in altına düştüğünde telefonu kapatın açmaya çalışın. Doğal olarak açılmayacak :=) Direk elektirikden şarj edin. Bu uygulama yeterli bataryanın ömrü için.
  • bobita binbaşımında dediği gibi pc ile senkronizasyon yaptığın zaman zaten otomatik olarak şarj edecektir , zararlı olsaydı onu şarj ettirmezlerdi.
  • Lityum pilleri istediğiniz zaman şarj edebilirsiniz. Lityum pillerde "memory effect" yoktur.
  • arkadaşlar bende önceden usb uzantısı vardı ona takıyodum sarj etmiyodu :S nese bilgisyarın önüne taktım bölece sarj etmeye başladı
  • Takilir tabikide sarj omrunede hic bit zarari dokunmz
  • Tesekkurler arkadaslar hersey icin simdi icim rahat ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Li-Ion pillerde şarjı tam bitirmek yararı bırak zararlıdır bile ama zaten cihazda bunun için önlem bulunur,sen tamamen bitmiş görsen de pili koruyacak kadar akım bırakır içinde.Tam şarj olmadan çekmenin de zararı olacağını zannetmiyorum,eğer öyle olsaydı PC ile senkronize ederken yazılım bir yandan şarj olmasını engellerdi.

Apple'ın önerdiği üzere ayda en az 2 kez(belki daha fazla) bataryayı sonuna kadar harcayıp, %100 dolana kadar şarj etmek gerekir. Sonuna kadar harcama telefon kendi kendini kapayana kadar manasına gelmektedir. Bu olayda şarj %100 bitior mu yoksa içinde bir miktar kalıyor mu bilmiyorum.
  • Çok korktum çünkü kırmızıya gelince direk şarj ederim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustBeCooL

quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Li-Ion pillerde şarjı tam bitirmek yararı bırak zararlıdır bile ama zaten cihazda bunun için önlem bulunur,sen tamamen bitmiş görsen de pili koruyacak kadar akım bırakır içinde.Tam şarj olmadan çekmenin de zararı olacağını zannetmiyorum,eğer öyle olsaydı PC ile senkronize ederken yazılım bir yandan şarj olmasını engellerdi.

Apple'ın önerdiği üzere ayda en az 2 kez(belki daha fazla) bataryayı sonuna kadar harcayıp, %100 dolana kadar şarj etmek gerekir. Sonuna kadar harcama telefon kendi kendini kapayana kadar manasına gelmektedir. Bu olayda şarj %100 bitior mu yoksa içinde bir miktar kalıyor mu bilmiyorum.

O iki ayda bir diye biliyorum ben..

• Telefona bu kadar nazik davranmayın arkadaşlar, zarar vermeyim derken bi gün çok fena hale getirirsiniz. bu kadar üstüne titremeyin. normal kullanın gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: G-HuN

Telefona bu kadar nazik davranmayın arkadaşlar, zarar vermeyim derken bi gün çok fena hale getirirsiniz. bu kadar üstüne titremeyin. normal kullanın gitsin

sen istedigini yap, dikkat etmek isteyen de dikkat etsin..
  • bir malın üstüne ne kadar tirerseniz o kadar fazla sorunla karşılaşırsınız bu genel-geçer bi olaydır.Konuya gelince % kaça geldiği önemli değil bence eğer ertesi gün seni götüremeyecek gibiyse bağla pcye olsun bitsin.Pratik.Hic bir zararı oldugunu da dusunmuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin9103
    bir malın üstüne ne kadar tirerseniz o kadar fazla sorunla karşılaşırsınız bu genel-geçer bi olaydır.Konuya gelince % kaça geldiği önemli değil bence eğer ertesi gün seni götüremeyecek gibiyse bağla pcye olsun bitsin.Pratik.Hic bir zararı oldugunu da dusunmuyorum.

bilimsel aciklayalim o zaman, lityum pillerin hucreleri kapasite uzeri sarj olursa, ya da sarjlari tamamen biterse geri donusu olmayan zarara ugrarlar. Bunun icin kapasiteyi, sarj miktarini, suresini takip eden kontrol devreleri bulunur. Her ay bir kere pili tamamen bitirip sarj etmek bu devrenin pilin kapasitesini vb. degerleri kalibre etmesini saglar, bu sekilde dogru akim, sure ve miktarda sarj ederek hucrelerin zarar gormesini engeller.
  • Kişisel tecrübemden bahsedeyim.Yaklaşık bir senedir telefonu dock a koyup nighttime açık bir şekilde geceleri bırakıyorum.Yani her gece sabaha kadar şarjda duruyor.Şarj süreside aynı.Herhangi bir değişim hissetmedim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

quote:

Orijinalden alıntı: engin9103
    bir malın üstüne ne kadar tirerseniz o kadar fazla sorunla karşılaşırsınız bu genel-geçer bi olaydır.Konuya gelince % kaça geldiği önemli değil bence eğer ertesi gün seni götüremeyecek gibiyse bağla pcye olsun bitsin.Pratik.Hic bir zararı oldugunu da dusunmuyorum.

bilimsel aciklayalim o zaman, lityum pillerin hucreleri kapasite uzeri sarj olursa, ya da sarjlari tamamen biterse geri donusu olmayan zarara ugrarlar. Bunun icin kapasiteyi, sarj miktarini, suresini takip eden kontrol devreleri bulunur. Her ay bir kere pili tamamen bitirip sarj etmek bu devrenin pilin kapasitesini vb. degerleri kalibre etmesini saglar, bu sekilde dogru akim, sure ve miktarda sarj ederek hucrelerin zarar gormesini engeller.

Tam olarak böyle bir cevap aramaktaydım. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: G-HuN
    Telefona bu kadar nazik davranmayın arkadaşlar, zarar vermeyim derken bi gün çok fena hale getirirsiniz. bu kadar üstüne titremeyin. normal kullanın gitsin

Katılıyorum, sakınan göze çöp batar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.