Şimdi Ara

Iphone'a mı, Android'e mi Uygulama Geliştirmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
3.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 hafta önce iphone kullanmaya başladım, ve uygulamaları görünce iPhone'da applciation yazmanın zevkli olabilceğini gördüm. Hali hazırda C++ ve Java biliyorum, bu yüzden daha kolay ilerleyebilceğimi düşünüyorum ve okuduklarım da bu yönde. Ancak Android dünyasıda çok hızlı gelişiyor ve açıkcası o kısım hakkında pek bir bilgim yok. Bilg. Müh. okuduğumdan bu tarz yazılım geliştirmeler bana ilerde de fayda sağlıyacaktır, ve ben iPhone mu Android mi benim için daha faydalı olur bilemiyorum.

Kesinlikle bir noktada mobile yazılım geliştirmeye başlamak istiyorum, neler tavsiye edersiniz, herkes bildiklerini paylaşırsa faydalı bir konu olcağını düşünüyorum.

• ios ortamında yazılım geliştirmek için apple marka bilgisayarın olacak ve objective c bileceksin.(diye biliyorum)
  • android zaten javayla yazılıyor. biliosan uygulama yazması senin için zor olmayabilir.
  • Tabiki android Apple kapansa napıcaksın :) bir yere bağlı kalmaktansa her yerde kullanılanı öğren derim.
  • mobil pazar payşarında apple %29 ile brinci. android ise %11 .gerisi tahminine kalmış. ben bu oranın andrid lehine yakın zamanda değişeceğine inanırım. ama hiçbir zaman yazılımcı aç kalmaz. isterden 20 sene onceki programlama dilini bil , bir işe girebilirsin.
  • java biliyorsan android'de hiç zorlanmazsın.

iphone için mac bilgisayarın olması gerekiyor. sanal mac filan deme hiç de geliştirilmez onla. adam gibi mac bilgisayarın olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

mobil pazar payşarında apple %29 ile brinci. android ise %11 .gerisi tahminine kalmış. ben bu oranın andrid lehine yakın zamanda değişeceğine inanırım. ama hiçbir zaman yazılımcı aç kalmaz. isterden 20 sene onceki programlama dilini bil , bir işe girebilirsin.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. İlerde Apple'ın popüleritesi düşerse ne olacak diye sormadan edemedim.

Mac bilgisayar işi şu an için sıkıntı, windowsda bazı araçlar aracılığıyla yapılabilceği söyleniyor, ama sanırım aynı verimi alamam. Objective c öğrenirim diye düşündüm C++ bilen biri için zor olmadığı söyleniyor zaten.

Şu şartlar altında Androide yönelmek daha mantıklı gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Androide program yazmak için platform sorunu yok javada biliyorsun daha ne olsun ? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seçkin ALAN

Androide program yazmak için platform sorunu yok javada biliyorsun daha ne olsun ? :)

Haklısın ama iPhone bana daha heyecan verici görünüyor, o yüzden kararsızlığa düşmüştüm ama bu durumda android
  • merhabalar Bence Android üzerine geliştirmeler yap biz yazılım firmasıyız butun çalışmalarımızı android üzerinde geliştirmeye başladık çünkü çok kısa sürede pazardaki yerini % 20 cıkarmış durumda gelecek zamanda nasıl olabileceğini sen düşün artık ıphone için bence zaman harcama tabi bunlar benim görüşüm yinede sen bilirsin

----------------------------------------------
    www.sanalbarkod.com -www.mirasoft.com.tr

• Gençler gidin derslerinize çalışın..

Iphone/Android uygulaması geliştirip de nolacak...

Iphone'a mı, Android'e mi Uygulama Geliştirmeliyim?

Şaka bir yana, C++/Java biliyorsan Objective-C 'de rahat öğrenirsin.

Her iki işletim sisteminde(IOS/ANDROID) de uygulama geliştirebilirsin.

Şu an için ikisi birden ağır gelir diyorsan,Android ile başlayabilirsin.

Java'yı iyi bilen biri için fazla zor olmayacaktır.

• android apple ı zor geçer, daha arkadan sessiz sessiz wp7 geliyor, dengeler bir süre sonra yeniden değişecek ama apple ürünleri kullanmanın prestij olduğunu düşününen beyinsizler olduğu sürece apple ayakta kalır merak etme

öncelikle ios için mac almana falan gerek yok, herkes bilip bilmeden konuşur geç yani o kısmı, sürekli olarak objective c ile çalışmak istiyorsan gerekli yalnızca, hackintosh falan da lazım değil çünkü mac vps sunan firmalar var, ama asıl dalga şu, kendi uygulamanı kendi cihazında denemek için bile ios developer program kaydın olması gerekli, burada google 25 dolar bir kerelik istiyor apple ise senelik 99 dolar istiyor, bunları da göz önünde bulundur senelik 100 dolar kazanabilecek mi uygulamaların mesela, masraf edeceksin çünkü, diğer bir seçenek jailbreak cihazda çalıştırmak, onun için de xcode üzerinde uğraşman gerek çalıştırabilmek için bir iki ayarı var yine uğraşacaksın yani, ama android için apk dosyasını alıp attın mıydı cihazına her türlü çalıştırırsın

illa ki ios diyorsan eğer 2 adet nimet sunulmuş sana objective c ile uğraşmaman için, birisi adobe air, diğeri de delphi xe2, gerçi delphi xe2 son aşamada ios için compile edilirken mac istiyor, onu da mac vps ile çözersin dediğim gibi ama en azından platform bağımsız uygulamalar olur elinde, gerçi iş ciddileşince ihalelerde falan bilenler direk native istiyor özellikle objective c kodu istiyoruz diye ekliyorlar madde olarak sırf onun için şu an nefret etmeme rağmen objective c kullanıyoruz öyle java bilen hop halleder diye düşünme yani, sıfırdan java öğrenmeye kalksan daha kolay cidden çok gereksiz bir dil objective c, ama işte platform olarak sunduğu en büyük avantaj xcode da emülatörün güzelliği, anında çalıştırıyor programını, android emülatörü iki saat boot oluyor açılıyor senin programı kuruyor kendine falan o kadar yavaş ki ben direk telefonu bağlarım beklemekten bıktığım zaman, herkesin bir kusuru var yani, o yüzden android tarafın daha ağır basarsa elindeki iphone ile sensation xe veya sgs2 değişimini düşünmeni tavsiye ederim

http://www.hostmyapple.com/macvps.html

• bende böyle bir konu arıyordum, herkese teşekkürler..
  • Dostum Açık ve Net Bir Cevap:

Yatıracak Paran Varsa Apple'a

Yoksa Android'e. Bitti Gitti =)

Çünkü Ciddi Bir Donanım ve İzin Ücreti Gidiyor, Zamanında Araştırıpta Android'e Karar Vermiştim =)
    Ayrıca Arkadaşlar JAVA Madem Platform Bağımsızlığı Özelliği Taşıyor JAVA yla Iphone Uygulama Yazılamaz mı ?
  • Ben android uygulama yaziyorum, hobi amacli.

Amacin hobi icinse;
    - Java biliyorum dedin, Android
    - Developer Console uyelik $25, bir kere odeme
    - OOP den yararlanmak iyi birsey
    - XML bilgisine ihtiyac var
    - Android SDK yi iyi ogrenmek lazim (3-4 hafta aliyor ogrenmek)

Para kazanmak icinse;
    - Iphone uygulamalari daha agir basiyor
    - Iphone kullanicilari daha zengin kesim
    - Androdteki ayni uygulama, Iphone da 4 kati satiyor
    - Iphone Developer uyelik saniyorum $99 yillik
    - Obj-C nasildir pek bilmiyorum
  • android pazarında uygulamalar kolyca internette bulunabildigi için apple pazarını öneririm çevremde de bildigim için ne ugraşacam şuna 1 tl 2tl veririm rahtca kullanırım deyip de app store dan alınıyor ama android öyle degil bi apk vs ile hertürlü yüklenebiliyor ( ama bu dedigim basit tutmayacak uygulamar için geçerli degildir. )

:)
  • Eğer hakkini verebileceksen iOS fakat Android cok daha rahat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple tarafında ücretli uygulama yapıp sıkıntısız bir şekilde para kazanılabiliyor,Android platformu Google'a bağlı ve sanırım Google hala Türkiye'den uygulama satışına izin vermiyor(değişiklik olmuş ise bilgilendirirseniz sevinirim.),Android platformu bana cihaz fazlalığı yüzünden karışık gibi geldiği için Apple tarafında geliştirme yapmaya karar verdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.