Şimdi Ara

iPhone 6 satıp yurtdışından iPhone 6S almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Önümüzdeki ay Rusya'da olacağım, oradan bir iPhone 6S alıp dönüşünde iPhone 6'yı burada satmaya değer mi sizce?

    iPhone 6S çıkmadan kullandığım telefonu (Zorlu Apple Store'dan alınma, sıfırdan farksız iPhone 6, 16 GB) satabilsem daha iyi olurdu ama telefon Rusya'da lazım olacak... Fiyat konusunda kıyaslama yapmanız açısından, Ruble 4 kuruş seviyesindeyken iPhone 6, 16 GB 2000 TL altına geliyordu (Apple.com/Ru fiyatı 48990 Ruble), sonrasında Ruble 4,5 kuruş seviyesine gelince fiyat da 2200 TL civarına geldi (fakat iPhone 6S tanıtımıyla iPhone 6'nın fiyatı 44990 Ruble'ye düşmüş durumda Apple.com/Ru'da).

    iPhone 6S'in, iPhone 6'nın eski fiyatından (48990 Ruble) çıkacağını varsayarsak, telefonumdan gayet memnun olduğum halde, yurtdışına gidiyor olmanın fiyat olarak avantajını kullanarak iPhone 6S almalı mıyım sizce? 16 GB'tan 64 GB'a da geçmek istiyorum. 2013'te Rusya'dayken Ruble daha yüksek seviyedeydi ve burada iPhone fiyatı şimdiki gibi olmadığından pek avantaj sağlamıyordu, haliyle oradan iPhone almaya değmiyordu ama ülkemizdeki fiyatların yükselişi ve Ruble'nin 6 kuruştan 4,5 kuruş seviyesine düşmesi aklımı çelmiyor değil. Öte yandan da, memnun olduğum iPhone 6'yı kullanmaya devam edip seneye yurtdışına çıktığımda iPhone 7 mi alsam diye düşünüyorum ama bu sefer de, garantisi bitmiş ve çıkalı 2 sene olmuş bir iPhone 6'dan iPhone 7'ye geçerkenki fiyat farkı kafamı karıştırıyor... iPhone 6S alırsam da seneye iPhone 7 alıp pasaportuma kaydettiremeyeceğim ve başka bir pasaporta kaydettirmek de pek mümkün olmayabilir, malum, pasaport kayıt ücretlerinin de artırılacağı haberleri vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuNTeR_1907 -- 10 Eylül 2015; 21:30:08 >







  • Eskiden Rusya'dan almak daha karlıydı. Şimdi o fark kalmadı. Bana sorarsanız fiyatlar hemen hemen denk. Hiç uğraşmayın. Elinizdeki telefonla gidebildiği yere kadar gidin.

    Ben de iPhone 6 64 gb silver kullanıyorum. Götürdüğü yere kadar gideceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skydiver132

    Eskiden Rusya'dan almak daha karlıydı. Şimdi o fark kalmadı. Bana sorarsanız fiyatlar hemen hemen denk. Hiç uğraşmayın. Elinizdeki telefonla gidebildiği yere kadar gidin.

    Ben de iPhone 6 64 gb silver kullanıyorum. Götürdüğü yere kadar gideceğim.

    Kabaca bir hesap yaptım da, iPhone 6S'i Rusya'dan alıp 1 sene sonra burada satıp yine buradan iPhone 7 alacağım zaman üzerine epey para eklemem gerekecek. iPhone 6S'e geçiş pek zahmetli gözükmese de, 7'ye geçiş zahmetli olacak ve iPhone 6'dan iPhone 7'ye geçmeye benzeyecek. Artısı, 1 sene daha güncel telefon kullanmak olacak ama sonuçta iPhone 6 da gayet memnun olduğum bir telefon ve kullanmaya devam ettiğim takdirde iPhone 6S için pasaport kayıt hakkımı kullanmam gerekmeyecek. iPhone 7-7S'e kadar iPhone 6'yı kullanıp sonra bunlardan birine geçmeye daha yakınım ben de şu an. Hem, bu telefonlar çıktığında başka bir ülkeye de gidiyor olabilirim.

    Teşekkürler.

    Yine de, farklı yorumlara açığım tabii ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rusya çok karlı değil diye biliyorum bende,pasaport ücreti ile birlikte garantiyi arka plana atmaya değecek bir fark olacaksa alınır tabiki lakin ben bu hakkımı tasarımı güzelleştirilmiş iPhone 7 için kullanacağım galiba.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki aynı hesabı almanya için yaparsak ne dersiniz? :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.