Yurt dışı kayıtlı Iphone 5 sahibiyim. Yurt dışında yaşıyorum. Bir süreliğine Türkiyeye geldim. Telefonumda bu yüzden yabancı hattım takılı. Türkiyeye geldiğimde yabancı hattım takılıyken Türkiyede avea ve full çekiyor.
Iphone 5 imin üst tuşu bozulmuştu. Bir telefoncuda üst tuşunu yaptırttım. Bu sefer tuşlar çok iyi çalışmaya başladı ama şebeke arıyor ve servis yok diyor. Yani telefon çekmiyor artık. Tamiri yapan kişi Iphonelarda pili çıkartıp takınca bu sorunun olduğunu söyledi.
Ben internetten biraz araştırdım. Uçak modunu aktifleştirip kaldırma, saat dilimi ayarları nı yaptım. Sistem geri yükleme yaptım itunesdan wifi ye bağlayıp saati otomatik ayarlattım ama hiç biri sorunu çözmedi.
İçinde yabancı hat takılı olduğu için mi acaba şebekeyi bulamıyorum? Yalnız tamirden önce yabancı hat avea full çekiyordu.
Daha önce bu problem başına gelen var mı acaba?
Büyük geçmiş olsun. Benzer problem ben de de var. Bence 1. telin üzerine bir bardak soğuk su iç (Bana tamir için 1500 TL dendi yetkili serviste) 2. ipod olarak kullan 3. Hala garantisi sürüyorsa apple stor'a götürerek şansını dene (belki değişim olur) (TR'de veya yurt dışında) 4. iphone 5 out of warranty ile yaklaşık 700 TL veya 229 dolar gibi bi fiyata telefonu yenile 5. İphone anakart tamiri yapan yerler var kadıköyiphone (donanimhaber nicki: kenbu) ile iletişime geç. Tekrar geçmiş olsun: Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.
NOT: Aynı konuyu tekrar tekrar açmamanız önerilir.
efege
kullanıcısına yanıt
anteni kırmış olabilir tuşu altındaki dalgayı değiştirirken internette çok gördüm öyle olay ama önce telefonu yaptırdıgın adama git yedir telefonu öylece bırakma onu şu işi anlayanlar yapsın bu ne böyle yazık değil mi insanlara.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme