Şimdi Ara

İPHONE 5 KAPANMA (PANİC.İPS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 02/04/2013 tarihinde ABD'den bir arkadaşıma aldırdığım İphone 5 16gb cihazım yaklaşık 2 aydır günde 1-2 kere ekranı garip renkler alarak kapanıyor ve kendini yeniden başlatarak sorunsuz çalışmaya devam ediyordu. Son 1 haftadır ise tuş kilidi yapıp bıraktığım yerden aldığımda telefon kapanmış oluyor, resetleyerek açtığımda sürekli kendini garip renklere bürünerek kapatıyor ancak formatlayarak eski haline getirebiliyorum. Bu da çok uzun sürmüyor. Bazen 10 dk bazen 4 saat sonra aynı sorunlar yine başlıyor.
    hata raporlarında PANİC.İPS hatası olarak belirtiliyor.

Sanırım donanımsal bir hata .

Garantinin bitmesine 1 hafta var ama yurt dışına çıkma imkanım yok.
    Onartacağım veya bu şekilde satacağım. Size sormak istediğim onarım masrafı tahmini ne kadar çıkar. Veya cihazı bu şekilde satmaya kalksam ne kadar istemeliyim fiyat olarak.

Not : Başka bir sitede bir kişi ile tanıştım. 400 TL karşılığında cihazı ABD'DEN yenisi ile değiştireceğini söylüyor. Ödemeyi de cihaz tesliminde alacağını belirtiyor.

Sizce ne yapmalıyım.

Teşekkürler.

• Hemen AppleCare Türkiye'yi arayıp, garantiniz bitmeden servis kaydınızı oluşturun, böylelikle verdikleri servis kaydı numarasını Genius Bar'daki görevliye verirseniz, garantiniz bittiğinde dahi Apple Store'da ücretsiz değişim yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 400TL çok kardeşim, gerek yok yani o kadar ücret vermeye.

• mahmudf2 M kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Türkiye'den kayıt oluşturunca ABD'DEN o kaydı tespit edebilirler mi ?

Arkadaşım 27 Mayıs'ta ABD'de olacak. 2 Nisan'da garanti bitiyor. Yine de dediğiniz şekilde yaparlar mı ?
  • Eğer verirseniz o size oluşturdukları kayıt numarasını, değişim yapıyorlarmış bizzat bana AppleCare söyledi :)

• apple da 1 yillik garantiyi uzata bilirsin 50$-di galiba fiyati applin sitesinde var
  • KRML_KNN kullanıcısına yanıt
    garanti uzatma, garantinin bitmesine 1 hafta kala alınabilir mi peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudf2

Eğer verirseniz o size oluşturdukları kayıt numarasını, değişim yapıyorlarmış bizzat bana AppleCare söyledi :)

Tamam birazdan arıyorum. Neticeyi bildiririm burdan.

Teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pashamurat -- 26 Mart 2014; 13:44:19 >
    Numara milletler arası olduğu için arayamadım. İnternet sitesinden servis kaydı oluşturma adımından kayıt oluştursam da aynı şey olur mu sizce ?
  • 0216 282 15 11 numarasını arayıp AppleCare destek bölümüne bağlanabilirsiniz

Az önce chat ortamında bayağı bir konuştuk. Çok ilgilendiler ve kayıt açtılar. Geldiğinizde yardımcı olacağız dediler. Chatte yazıştıklarımızı da case numbera logladı. Gidildiğinde kayıtları görebilecekler. İnşallah bir aksilik çıkmaz.

Çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim, bu yüzden Apple kullanıyoruz zaten :) Siz kesin olsun diye numarayı arayıp, işlem numaranızı verip notu aldıklarından emin olun da sonra garanti bittiğinde bir problem çıkmasın

2 tane ayrı numara aldım. Biri chat ile diğeri çağrı merkezinden mail ile. Mail elimde zaten. Chat kayıtlarıda mevcut

bakalım inş. o gün bir problem çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pashamurat

2 tane ayrı numara aldım. Biri chat ile diğeri çağrı merkezinden mail ile. Mail elimde zaten. Chat kayıtlarıda mevcut

bakalım inş. o gün bir problem çıkmaz.

Merhaba problemi çözebildiniz mi bu yöntemlerle , bende de aynı problemler mevcut. Teknik servise mi versem , sizin metodu mu uygulasam.
  • Evet hocam halloldu. Kısaca özetleyeyim konuyu.

Nisan 2013 de ABD den alınan cihazım Ocak 2014 de arızalandı. Türkiye Apple Store açılacak diye bayağı bekledim ama açıldıktan sonra ABD cihazlarına bakmayacaklarını öğrenince çözüm için başka yollar aradım. 28 Mayıs'ta ABD ye gidecek bir arkadaşım vardı ama o tarihte cihazın garantisi bitmiş olacaktı. Bende buradan arkadaşlarında tavsiyesi ile garanti bitimine 10 gün kala Apple ABD ile iletişime geçtim. 2 kez canlı chat ile görüştüm. Sorunları anlattım ve Arkadaşımın Mayıs 28 de orada olabileceğini belirttim. Chati yetkili bir kişiye falan aktardılar ve sonra "tamam efendim herşey ayarlandı. Randevu alarak geldiğinizde yardımcı olunacak" dendi.

Beklenen gün geldi ve arkadaşım 28 mayıs sabahı cihazı ABD NEW YORK SOHO mağazasına götürdü. Cihazı sıfırı ile değiştirdiler. Birde değişim belgesi verdiler.

Şimdi ise BTK belası ile uğraşıyorum. İmei kaydının yeni cihaza aktarılması için. Daha sim kart bile takmadım cihaza. Sıfır cihaz kuzu gibi yatıyor. İmei kaydını halledemez isem sıfır olarak satacağım.

Umarım yardımcı olur yazdıklarım. Geçmiş olsun

• pashamurat kullanıcısına yanıt
    Cihaz ne renk acaba hocam? Kayıtsız cihazı uygun bir fiyata verebilirseniz almayı düşünebilirim belki.
  • quote:

Evet hocam halloldu. Kısaca özetleyeyim konuyu.

Nisan 2013 de ABD den alınan cihazım Ocak 2014 de arızalandı. Türkiye Apple Store açılacak diye bayağı bekledim ama açıldıktan sonra ABD cihazlarına bakmayacaklarını öğrenince çözüm için başka yollar aradım. 28 Mayıs'ta ABD ye gidecek bir arkadaşım vardı ama o tarihte cihazın garantisi bitmiş olacaktı. Bende buradan arkadaşlarında tavsiyesi ile garanti bitimine 10 gün kala Apple ABD ile iletişime geçtim. 2 kez canlı chat ile görüştüm. Sorunları anlattım ve Arkadaşımın Mayıs 28 de orada olabileceğini belirttim. Chati yetkili bir kişiye falan aktardılar ve sonra "tamam efendim herşey ayarlandı. Randevu alarak geldiğinizde yardımcı olunacak" dendi.

Beklenen gün geldi ve arkadaşım 28 mayıs sabahı cihazı ABD NEW YORK SOHO mağazasına götürdü. Cihazı sıfırı ile değiştirdiler. Birde değişim belgesi verdiler.

Şimdi ise BTK belası ile uğraşıyorum. İmei kaydının yeni cihaza aktarılması için. Daha sim kart bile takmadım cihaza. Sıfır cihaz kuzu gibi yatıyor. İmei kaydını halledemez isem sıfır olarak satacağım.

Umarım yardımcı olur yazdıklarım. Geçmiş olsun

Eyvallah, teşekkürler.

• mebrar kullanıcısına yanıt
    Hocam cihaz beyaz 16 gb. Siyah iphone 5 ler de soyulma problemi var diye beyaz almıştım o zaman.

Fiyat 1.150-TL düşünüyorum. Kayıt olursa da satmayı düşünüyorum gerçi ama önce bir halletmek lazım.

Hallolmazsa da ben elimdeki tüm belgeleri (dekont, appledan alınan belge vs.) alan arkadaşa vereceğim kendi halledebilirse ne mutlu ona
  • quote:

Hocam cihaz beyaz 16 gb. Siyah iphone 5 ler de soyulma problemi var diye beyaz almıştım o zaman.

Fiyat 1.150-TL düşünüyorum. Kayıt olursa da satmayı düşünüyorum gerçi ama önce bir halletmek lazım.

Hallolmazsa da ben elimdeki tüm belgeleri (dekont, appledan alınan belge vs.) alan arkadaşa vereceğim kendi halledebilirse ne mutlu ona

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Ben siyah düşünüyordum her hâlükarda. Beyaza pek sıcak bakamıyorum. Yine de size hayırlı satışlar, fiyatınız bence gayet uygun. Bence kayıt olayını halletmeniz alıcı açısından da sizin açınızdan sonradan sorun yaşamamanız açısından da daha iyi olur. Kolay gelsin.

• mebrar kullanıcısına yanıt
    Sağolun , çok teşekkürler.

Kayıt işini halletmek üzereyim BTK yine bir kıllık yapmaz ise. 15 aydır kayıtlı olan telefonun 15 ay önce ödenen vergi dekontunu istediler. Bende diyorum ki siz zaten kesin kayıt yaparken bunu kontrol ediyorsunuz, ödeme olmamış olsaydı kayıt kesin kayıda dönmezdi.

Vergiyi internetten ödemiştim. Gittim şubeden dekontu aldım ama açıklamada imei numarası yok. Dün BTK ya yolladım. Bu sabah ellerine ulaşmış. Umarım o detaya takılmazlar.

Bu arada ben de bir şey sorayım bilgisi olan arkadaşlara ;

Şayet dekontta imei yazmıyor diye kabul etmezler ise bir kez daha imei yazdırarak 115 tl vergi ödersem sorun hallolabilir mi ?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pashamurat -- 18 Haziran 2014; 16:10:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.