Şimdi Ara

İPhone 5'in En Büyük 5 sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
9.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Acikca konusmak gerekirse aliminyum yumusak malzeme ve apple kasa kalitesi hic iyi yapamiyor iphone 4-4s kasa saglam ama ondada metalde patlama derdi oluyordu 2g 3g 3gs kasada catlama canuk cizilme ayni sekilde ipodlardada bu is icin biraz onem vermeleri lazim piyasanin en cok takip edilen telefonu ama en cabuk cizilen telefonu.beyaz iphone 5 de pek sorun yok ama siyahi cocukken oynadigimiz siyah mantar tabancalari vardi boyasi dokulen ayni onun gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu bir gerçek ki iPhone 5, iPhone 4 veya iPhone 4S kadar kalite hissi vermiyor. 4-4S'e oranla şikayet sayısı da çok daha yüksek. Garanti konusunda yurt içi ürün alanların çok problem yaşayacağını sanmıyorum. Mesela benim ölü piksel çıkan iPad'im 2 kere yeni sıfır cihaz ile değiştirildi. Ama yurt dışından alınan cihazlar için iş şansa kalıyor. Dışardan getirdiğimiz cihazda ölü piksel veya ezik çizik vs çıksa yapacak birşey yok. Sırf şu sebepten dolayı Apple Store Türkiye'nin bir an önce açılması lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses kalitesinin 4S e gore kotu olusundan,sesle alakali sorunlardan bahsedilmemis hic..oysa apple sayfalarinda en cok sikayet alan konulardan biri bu.ayrica bu boya atma sorunu ve yamulma hadisesi Apple a hic yakismayacak hatalar.uzun zamandir apple urunleri kullaniyorum,memnunum ama iPhone 5 ile ortaya cikan hatalarla oldukca sasirttilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilshire -- 22 Mart 2013; 7:21:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

Orijinalden alıntı: xf

wifi konusunda bende sorun yaşıyorum hala ...

modem şifrelemenizi WEP e geçirin.. otomatik bağlantı sorunları çözülüyor...

sorun çözülmüyor. modemde tüm şifreleme yöntemlerini denedim.
    üstelik wepe geçtiğinde bağlansa bile bu sorunun çözümü değil. ben başka bir wifiye bağlanamayacaksam neyleyim öyle çözümü, her gittiğim yerde wepe mi çevirecem modemleri
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

wifi konusunda bende sorun yaşıyorum hala ...

modem şifrelemenizi WEP e geçirin.. otomatik bağlantı sorunları çözülüyor...

sorun çözülmüyor. modemde tüm şifreleme yöntemlerini denedim.
    üstelik wepe geçtiğinde bağlansa bile bu sorunun çözümü değil. ben başka bir wifiye bağlanamayacaksam neyleyim öyle çözümü, her gittiğim yerde wepe mi çevirecem modemleri

haklısın bu sadece senin kontrolünde olan ev - iş gibi yerlere uygulanır..

ama benim evde işime yaradı , o sebeple paylaştım dostum....

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Şu bir gerçek ki iPhone 5, iPhone 4 veya iPhone 4S kadar kalite hissi vermiyor. 4-4S'e oranla şikayet sayısı da çok daha yüksek. Garanti konusunda yurt içi ürün alanların çok problem yaşayacağını sanmıyorum. Mesela benim ölü piksel çıkan iPad'im 2 kere yeni sıfır cihaz ile değiştirildi. Ama yurt dışından alınan cihazlar için iş şansa kalıyor. Dışardan getirdiğimiz cihazda ölü piksel veya ezik çizik vs çıksa yapacak birşey yok. Sırf şu sebepten dolayı Apple Store Türkiye'nin bir an önce açılması lazım.

çok enteresan yorumlar geliyor gerçekten de..i5 mi kullanıyorsunuz? ben 4, 4s, 5 hepsini kullandım, bahsettiğiniz kalite hissi nedir çözemedim. izah edermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 78erhan78

Acikca konusmak gerekirse aliminyum yumusak malzeme ve apple kasa kalitesi hic iyi yapamiyor iphone 4-4s kasa saglam ama ondada metalde patlama derdi oluyordu 2g 3g 3gs kasada catlama canuk cizilme ayni sekilde ipodlardada bu is icin biraz onem vermeleri lazim piyasanin en cok takip edilen telefonu ama en cabuk cizilen telefonu.beyaz iphone 5 de pek sorun yok ama siyahi cocukken oynadigimiz siyah mantar tabancalari vardi boyasi dokulen ayni onun gibi

bu da enteresan. s3 veya, sony veya htc aldınız mi hiç elinize, ben tüm iphone serileri, note 2, s3, ion, htc tamamını deneme ve kullanma imkanı buldum. gördüğüm en kaliteli malzeme tartışmasız uzak ara iphone a ait.
  • ben bu bahsettiğiniz sorunlarından hiçbirisine rastlamadım aman nazar değmesin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

Şu bir gerçek ki iPhone 5, iPhone 4 veya iPhone 4S kadar kalite hissi vermiyor. 4-4S'e oranla şikayet sayısı da çok daha yüksek. Garanti konusunda yurt içi ürün alanların çok problem yaşayacağını sanmıyorum. Mesela benim ölü piksel çıkan iPad'im 2 kere yeni sıfır cihaz ile değiştirildi. Ama yurt dışından alınan cihazlar için iş şansa kalıyor. Dışardan getirdiğimiz cihazda ölü piksel veya ezik çizik vs çıksa yapacak birşey yok. Sırf şu sebepten dolayı Apple Store Türkiye'nin bir an önce açılması lazım.

çok enteresan yorumlar geliyor gerçekten de..i5 mi kullanıyorsunuz? ben 4, 4s, 5 hepsini kullandım, bahsettiğiniz kalite hissi nedir çözemedim. izah edermisiniz?

iPhone 3GS, 4 ve 4S kullandım. Şu anda da yurt dışından gelmekte olan iPhone 5'i bekliyorum. Ek olarak iPod, iPad gibi diğer Apple ürünlerini de kullanmaktayım. iPhone 5 kullanan çok yakınım var. O sebeple cihazı uzun süre deneyimlemiş olarak yorum yapıyorum. Yazdığım yorum kullandığım diğer Apple ürünleri ile iPhone 5'i kıyaslayarak vardığım bir sonuç. Çok kolay çizilen, çok kolay boyası atan bir cihazı (özellikle 4 ve 4S'e göre) Apple'ın kalitesine yakıştıramıyorum. Bizzat kendim 4 ve 4S'i uzun süre kılıfsız şekilde kullandım. Cihazlarda ne tek bir çizik ne de bir boya atması oluşmadı. Bugün 2 gün kılıfsız kullanılan iPhone 5'e bakınca neler gördüğümü anlatmama gerek yok.

Kullanıcıların eksik gördükleri noktaları eleştirmesi/dile getirilmesi gayet normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 23 Mart 2013; 21:57:29 >

• quote:

quote:

quote:

iPhone 3GS, 4 ve 4S kullandım. Şu anda da yurt dışından gelmekte olan iPhone 5'i bekliyorum. Ek olarak iPod, iPad gibi diğer Apple ürünlerini de kullanmaktayım. iPhone 5 kullanan çok yakınım var. O sebeple cihazı uzun süre deneyimlemiş olarak yorum yapıyorum. Yazdığım yorum kullandığım diğer Apple ürünleri ile iPhone 5'i kıyaslayarak vardığım bir sonuç. Çok kolay çizilen, çok kolay boyası atan bir cihazı (özellikle 4 ve 4S'e göre) Apple'ın kalitesine yakıştıramıyorum. Bizzat kendim 4 ve 4S'i uzun süre kılıfsız şekilde kullandım. Cihazlarda ne tek bir çizik ne de bir boya atması oluşmadı. Bugün 2 gün kılıfsız kullanılan iPhone 5'e bakınca neler gördüğümü anlatmama gerek yok.

Kullanıcıların eksik gördükleri noktaları eleştirilmesi/dile getirilmesi gayet normal.

elbette ki kullananların yorum yapması normal sevgili dostum, yanlış anlama söylediklerimi, ama i5'in gelene kadar bekleyip kullandıktan sonra yorum yaparsan eğer daha doğru yönlendiririz insanları, ben sağımda ki solumda ki cihazlara bakarak yorum yaparsam bu ne kadar doğru olur?

ben de ilk iphone dan beri iphone kullanıyorum, aynı şekilde ipad new gene kadar tüm ipadleri de kullandım, siyah 5i alalı sanıyorum 2-3 ay oldum, ben almadan çok yazan gördüm boyası atıyor bilmemne diye, i5i aldığım gün şeffaf kaplattım, deri de bir kılıf aldım, pek özenli birisi olmadığım halde henüz çizemedim, 4 ve 4s imide böyle kullandım onlarıda 1 sene sonra çiziksiz sattım.

ama hani bunları geçiyorum kalite hissi tanımınıza takıldım, nedir bu kaliteden kastınız, evet 4te kaliteliydi 4s te, 5te öyle hissettiriyor, yani malzeme kalitesi ekranı olsun metali olsun hiç farklı değil. Hatta bana göre çok daha şık i5, kalite beklentiniz nedir ki i5ten tam olarak? bu arada yeni telefonunuz hayırlı olsun şimdiden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kullanıcıların eksik gördükleri noktaları eleştirilmesi/dile getirilmesi gayet normal.

elbette ki kullananların yorum yapması normal sevgili dostum, yanlış anlama söylediklerimi, ama i5'in gelene kadar bekleyip kullandıktan sonra yorum yaparsan eğer daha doğru yönlendiririz insanları, ben sağımda ki solumda ki cihazlara bakarak yorum yaparsam bu ne kadar doğru olur?

ben de ilk iphone dan beri iphone kullanıyorum, aynı şekilde ipad new gene kadar tüm ipadleri de kullandım, siyah 5i alalı sanıyorum 2-3 ay oldum, ben almadan çok yazan gördüm boyası atıyor bilmemne diye, i5i aldığım gün şeffaf kaplattım, deri de bir kılıf aldım, pek özenli birisi olmadığım halde henüz çizemedim, 4 ve 4s imide böyle kullandım onlarıda 1 sene sonra çiziksiz sattım.

ama hani bunları geçiyorum kalite hissi tanımınıza takıldım, nedir bu kaliteden kastınız, evet 4te kaliteliydi 4s te, 5te öyle hissettiriyor, yani malzeme kalitesi ekranı olsun metali olsun hiç farklı değil. Hatta bana göre çok daha şık i5, kalite beklentiniz nedir ki i5ten tam olarak? bu arada yeni telefonunuz hayırlı olsun şimdiden.

Teşekkürler hocam. Bahsettiğim cihazlardan birisi babamın kendi telefonu bir başkasıda ev arkadaşımın telefonu. Sağımdaki solumdaki herhangi cihazlar değil yani. Gün gün elime alıp incelediğim, kullandığım cihazlar. Kaliteden kastım genel olarak -yine de alanında en iyisi olduğunu düşünmeme rağmen- malzeme kalitesiyle ilgiliydi sizin de belirttiğiniz gibi.

Stabilite konusundaki iOS 6 sonrası eski sürümlerde olmayan ama şu anda sık sık yaşanan diğer problemler de genel kalite konusunda bir etken aslında (misal farklı cihazlarla uygulamalarda yaşanan crash problemleri). Gerçi bu birazda uygulama geliştiricileriyle alakalı ama genel olarak eskiden olmayan ama şu anda sık rastlanan ufak tefek problemler kalite ve stabilitesiyle meşhur Apple'a yakışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 23 Mart 2013; 22:32:58 >

• quote:

Teşekkürler hocam. Bahsettiğim cihazlardan birisi babamın kendi telefonu bir başkasıda ev arkadaşımın telefonu. Sağımdaki solumdaki herhangi cihazlar değil yani. Gün gün elime alıp incelediğim, kullandığım cihazlar. Kaliteden kastım genel olarak -yine de alanında en iyisi olduğunu düşünmeme rağmen- malzeme kalitesiyle ilgiliydi sizin de belirttiğiniz gibi.

Stabilite konusundaki iOS 6 sonrası eski sürümlerde olmayan ama şu anda sık sık yaşanan diğer problemler de genel kalite konusunda bir etken aslında (misal farklı cihazlarla uygulamalarda yaşanan crash problemleri). Gerçi bu birazda uygulama geliştiricileriyle alakalı ama genel olarak eskiden olmayan ama şu anda sık rastlanan ufak tefek problemler kalite ve stabilitesiyle meşhur Apple'a yakışmıyor.

hocam, telefonumda yaklaşık 100den fazla uygulama + tweak kurulu, pek jb kullanmam ama bu sefer kurdum ve kaldı çünkü bu jb çok stabil, i6 ile bende etraftan bir şeyler duyuyorum ama şu ana kadar tek bir sorun dışında başka bir soruna rastlamadım. tek bir crash, çökme, restart vs en udak bir sorun yaşamadım. Ha bazen açtığım uygulama kilitleniyor, o tarz bir uygulamayı da telefondan siliyorum gidiyor yazılımla alakalı olduğu için.

çizik meselesine gelirsek bu cihazlar pahalı cihazlari kılıfsız, korumasız kullanılmaz, ben şeffaf koruma ekranda pek sevmiyorum bir süre sonra çıkartıp atıyorum, bunda henüz atmadım, atsamda çizemiyorum cihazı o kadar sağlam ekranı vssi, kısacası bu telefonlar gayet sağlam, yere düşerse, veya bir darbe gelirse elbette çizilebiliyor, siyah metal kasa darbeleri daha görülür kılıyor gümüş renge göre, ama dayanıklılık konusunda canını sıkmasın, kalitesi konusunda da kimseye endişe vermesin. gayet bomba bir telefon i5 ;)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.