yılbaşından önce dubaiye gidecek bir arkadaşıma 2 adet (beyaz ve siyah 16 GB- iphone 4S) alması için para vereceğim, şuan apple dubai store internet sitesinde iphone 4S, 16 GB = 2599 AED (dirhem) olarak görünüyor, ben ona direk 2599 x 2 = 5198 AED (dirhem) olarak vermeyi düşünüyorum, bundan başka vergi yada masraf olurmu, bu yeterli olurmu, Bir tanesi için 2599 AED = 1332,5 TL yapıyor yaklaşık. Bu fiyat 4S için iyi midir? İngiltereden daha ucuza geliyor..
zaten sim free olarak alacak, herhangi bi sorun çıkmaz diye düşünüyorum,
Onaylıyor musunuz ? Bi fikrinizi alayım dedim,
Yarın parayı verecem acil yazarsanız sevinirim,
Saygılar
Birde dolar olarak mı dirhem olarak mı versem parayı acaba ?
Fiyat bence güzel ancak yurt dışından alınan cihazlarda yok gevey yok güncelleme sorunu bilmiyorum sen bilirsin
Sim free olacağından dolayı sıkıntı olmaz sanıyorum, Jelatinide gelecek normalde sıfır açılmamış kutu açmadan önce biraz daha bilgi toplarım sonra açarım olmazsa,,
İngiltereden daha ucuz evet ama facetime sanırım dubai cihazlarında yok bilgin olsun. Jb ile açabiliyorsun.
peki bir şey soracam garanti ve güncelleme konusu nasıl
quote:
Orijinalden alıntı: bugracaz
peki bir şey soracam garanti ve güncelleme konusu nasıl
garantisi turkiyede yok cunku apple store daha gelmedi ulkemize ama guncellemede sıkıntı olmaz istediginiz gibi guncelleyebilirsiniz, dolayisiyle gevey'le flnda isiniz olmaz sim free olacagi icin.
anladım peki batarya sorunu var diyorlar eğer böyle bir şey söz konusu olursa batarya değişimine ne kadar ödeyeceksiniz yani bu cihazın fabrikasyon hataları yüzünden türkiyede yaptırmak isterseniz aldığınız fiyata değecekmi birde onu düşünelim derim ben.
quote:
Orijinalden alıntı: Offchu!
İngiltereden daha ucuz evet ama facetime sanırım dubai cihazlarında yok bilgin olsun. Jb ile açabiliyorsun.
Valla dubai iphone 4 ile ilgili bi arkadas facetime yoktu cihazımda felan demiş daha sonra halletmiş gerçi halledilebilir en kötü, ama ben iphone 4S dubai cihazlarında böyle bir sorun duymadım, Kaldıki çözülebilir bu arada facetime ı kullanan da varmı acaba o da ayrı bir durum, bu yeni çıkan "siri" özelliğini kimsenin kullanamadıgı gibi, sonucta facetime daha kullanılabilir durumda fakat yine de sorun olmamasını diliyorum,
aynen sim free oldugundan gevey le felanda işimiz olmayacak sonuçta fiyat cok uygun o bakımdan mantıklı geliyor almak,
anladım peki batarya sorunu var diyorlar eğer böyle bir şey söz konusu olursa batarya değişimine ne kadar ödeyeceksiniz yani bu cihazın fabrikasyon hataları yüzünden türkiyede yaptırmak isterseniz aldığınız fiyata değecekmi birde onu düşünelim derim ben.
garanti konusu zaten yurt dısıından alınan %99 u için turkiye de bir destek yok,
iPhone 4S ler de batarya ile ilgili ise net bir sorun duymadım açıkcası..Özellikle dubai için böyle bi durum varsa bilmiyorum.
Ozaman hayırlısı olsun demek düşer banada fiyat çok makul hatta çok çok çok makul sorun yaşamamanız dileğiyle :)
Eyvallah umarım,
sorun cıkmaz dediğim gibi fiyat baya avantajlı yukarıdaki a.f.y nin linkine de baktım, diyorum en azından 2 sıfır kutu gelsin olmazsa açmadan herşeyiyle değerlendiririm ondan sonra da bakarız, kalsın mi gitsin mi diye,,
2 hafta önce dubaiden aldırdım ben 16gb beyaz...vodafone hat ile kayıt yaptırdım,sorunsuz kullanıyorum, facetime var...şu an fiyatlar 700 usd ile 750 usd arası değişiyor bilginize...
quote:
Orijinalden alıntı: sevimlican
2 hafta önce dubaiden aldırdım ben 16gb beyaz...vodafone hat ile kayıt yaptırdım,sorunsuz kullanıyorum, facetime var...şu an fiyatlar 700 usd ile 750 usd arası değişiyor bilginize...
Ohh iyiymiş en azından bi sıkıntı olmadığını teyit ettiniz eyvallah, Şimdi daha da rahatladım, peki dubai apple store dan mı aldınız, yoksa nerden ?
Bir de dubai apple store dan gidip direk alırken sorun cıkmaz herhalde ve internette görününen fiyatın üzerine vergi vs. gibi birsey ekliyorlar mı? yoksa internette gördüğümüz rakam mı dır net rakam,
Şimdiden bilgiler için teşekkürler.
Suan için 2599 AED görünüyor, direk bizden cıkacak rakam budur değil mi ?
Bu arada Dubai apple store dan alınacak olan iphone 4S için internet sayfasında da sim free yazıyor herhalde sim kilitli felan çıkmaz değil mi ? Yine de bi sorayım bi arkadas baska bir sayfadan ingiltere apple store harici satılan her yerde simkilitli oluyor gibi anlamsız birsey yazmıs, örnekleri var kesinlikle biliyorum ama yine de Dubai için apple store dan sim free alıpda sorun yasayanlar varmı sanmıyıorum ama soralım tekrar,
Saygılar
2 gun once arkadasım dubaiden aradı.800$ burda 16 gb iphone dedi, Tam olarak resmi bi apple store yok dedi Virgin diye biyer var dedi, teknosa tarzı birsey.Alıyımmı dedi bende internettewww.apple.com/ae de 2599 dirhem yani 710 $ civarı birsey yazıyordu hatırlarsan dedim. Alla alla dedim yine de al dedim peki olsun bakaım dddim, bugun tekrar aradı, şimdi biz çarsıya geldik dedi tekrar virgine şimdi soruyorum ve adet 863 $ miş biz gecen gun yanlış anlamışız dedi, alıyımmı dedi,
bende bi baktım 1650 TL ye felan geliyor bende ucuz değil dedim alma dedim, cunku satmaya kalksam yine kar yok kullanıyım desem o kadar para direk vermem ya da dubaiden niye getirim demi yani abd den getirtirim yani, öyle dedim alma gel dedim, 2 tane sipariş vermiştim ama öyle sonuclandı tüh yaa, bekliyecez artık biraz daha