Şimdi Ara

IPhone 4S 16GB Beyaz Almanya'dan Aldım Simfree Birkaç şey sorucam bakar mısınız? Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya'da Iphone 4S beyaz aldım, yaklaşık 1-2 haftaya kadar elime geçicek hayırlısıyla, birkaç merak ettiğim şeyi sormak istiyorum.

1 : IPhone 4S Beyaz Almanya'dan gelme bir telefonu kullandıktan sonra 2. el fiyatıyla kaça gider? Yani yurtdışından gelme olması fiyatta büyük bir oranda oynamaya neden olur mu? Ortalama tahmini bir şey söylerseniz sevinirim, bu arada telefonu 500 Euro'ya aldım.

2 : İlk defa IPhone kullandığım için pek bilgim yok affınıza sığınarak başka bir soru daha sorucağım, telefona jailbreak yaptıktan sonra, performansta değişiklikler meydana gelicek mi? Anladığım kadarıyla her sürüm için farklı 2 tane Jail Break çıkabiliyormuş, her hacker kendi Jail Break'ini hazırlıyormuş, bu jailbreakler sadece benim telefonu özgür kullanmamı sağlamayacak mı, onun dışındaki şeylere etki edecekmi ki?

3 : Belki kızıcaksınız ama çok merak ediyorum Iphone 4S (İos 5) ve Galaxy S2 (Android 4) benchmark karşılaştırması var mı acaba? Yani her baktığım karşılaştırmalarda IPhone galip fakat bazı Fandroid'çiler ICS ile her şey değişecek falan gibisinden yorum yapmış, bende merak ettim fakat hep 2.3.3 sürümlü benchmark testleri var, ics li karşılaştırma görmedim, test sonuçlarını gören, bulan vs. eklerse sevinirim.

4 : Turkcell hat kullanmaktayım, her ay 20 tl kontör almaktaydım, fakat sadece sms ve konuşma paketi satın alabiliyordum, evdeki interneti de yakında kapatacaklar bu yüzden yeni telefonum geldikten sonra bir paket falan almak istiyorum ve her ihtiyacımı karşılamalı.

Mesela :
    Net Paketi : Sınırsız internet olmalı yada yüksek bir kotasıda olabilir 4GB gibi ama belirtmek isterim ki çok video izleyen biriyim, her zaman youtube'den müzik dinler, Donanımhaber'deki 1e1 videolarını falan izlerim vs. O yüzden çok gb harcayan biriyim sınırsız olması daha uygun gibime geliyor.

Sms Paketi : Aylık 1,000 sms oranında bir sms paketimin olması önemli benim için, şuan için pek smsleşmesemde, yazın baya ihtiyacım oluyor, o yüzden en az 1,000 sms veya 2,000 sms uygun olacağını düşünüyorum.

Konuşma Paketi : Ailemizdeki hemen hemen çoğunun faturalı hattı olduğu için çoğunlukla kimseyi aramamaktayım ama yaz geliyor tatil olduğu için öyle herkese işin düşebiliyor ve ödemeli atmakta pek uygun olmuyor, o yüzden sanırım 100 dk veya 500 dk süremde olsa yeterli olacaktır.

Araştırdığım kadarıyla "Her yöne 500 dk + 2,000 sms + Sınırsız İnternet -> 30 TL - Avea" paketi mevcut fakat çevremdeki herkesin Turkcell kullandığını düşünürsem Avea'ya geçmem ne kadar mantıklı bilemiyorum, tavsiye ettiğiniz daha uygun paketler varsa önerirseniz sevinirim.

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim, bir yanlışım varsa acemiliğime verin lütfen, tekrardan teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çikizen -- 2 Nisan 2012; 23:46:15 >

• -Burada ki fiyatını düşünürsen elbette senin aldığın fiyattan aşağıya olacak şimdilerde bakarsan 1200-1300 tl arası satarsın rahat ama kullandıkca düşecek.
    -jailbreak meselesini bence geç ben yapmadım ihtiyaçta duymadım çevremde de yapana rastlamadım
    -etrafındakilerin Turkcell kullanması artık eskide kalmış basit bir düşünce yapısı adamlar her yone dakika verirken kimin nerde olduğu seni neden bağlasın
    30tl lik sınırsız netli paket en iyisi zaten net yoksa iphonenu almaninda bir anlamı yok düz telefon al daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artemis215 -- 2 Nisan 2012; 23:59:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: artemis215

-Burada ki fiyatını düşünürsen elbette senin aldığın fiyattan aşağıya olacak şimdilerde bakarsan 1200-1300 tl arası satarsın rahat ama kullandıkca düşecek.
    -jailbreak meselesini bence geç ben yapmadım ihtiyaçta duymadım çevremde de yapana rastlamadım
    -etrafındakilerin Turkcell kullanması artık eskide kalmış basit bir düşünce yapısı adamlar her yone dakika verirken kimin nerde olduğu seni neden bağlasın
    30tl lik sınırsız netli paket en iyisi zaten net yoksa iphonenu almaninda bir anlamı yok düz telefon al daha iyi

Öncelikle cevap verdiğiniz ve uzun yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

1 : Benim fiyattaki kastım, mesela 500 Euro ya aldım telefonu getirip 2 ay kullandım ve sattım, ortalama ne kadara gider? Yani yurtdışından getirdiğim için fiyatta (Yurt dışından gelmiş olduğu için) fiyatta düşüş yaşarmıydı. :)

2 : Jailbreak benim için önemli çünkü ben telefonu aldıysam sonuna kadar kullanmalıyım, özellikle oyun oynamayı seven biriyim, en az 3-5 oyun atmadan duramam, atıcağım oyunlarda kaliteli olmalı ve o fiyatın hakkını vermeli ki bu tür oyunlar ücretli oluyor, Jailbreak yapmam şart oluyor.

3 : Etrafımdakilerin Turkcell kullanması beni etkliyor çünkü karşımda ki kişiler sadece Turkcell'e sms yapıyor (Mesajlaştığım kişiler, zaten onların dışındakilerde I4 vs. olduğu için whatsapp'tan falan mesajlaşabilirim ama onun dışındakiler malesef Turkcell) benim açımdan sorun olmayacakta onların açısından olacak işin o kısmını düşünüyorum ben :(

• dostum operatörler konusunda bilgili değilim ama iPhone konusunda yardımcı olmak istiyorum.
    1. Dostum pasaport kaydı olan yurtdışı sim free iPhone lar kondusyon olarak temiz ise ortalama 1000 liraya gidiyor ikinci el piyasasında.
    2. Jailbreak yaptıktan sonra şarj sürenin hissedilir seviyede azalacagini tahmin ediyorum çünkü tecrübelerim o yönde. Her zaman zarardir jb çünkü yeni süper bir sürüm çıkarır apple ondan mahrum kalırsın. Avantajları da çok tabi ama bir müddet sonra insan normal kullanmak istiyor kafa rahat çünkü.
    3. İstediği kadar teknik detaylarla sgs2 i4'ü geçsin i4 performans ve akicilik olarak sgs2 den çok ondeydi zaten. I4S le gelen donanım Güncellemesi zaten sgs2 yi bitirdi internette karsilastirmasi var.
    Umarım yardımcı olmuşumdur dostum saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BKR-C

dostum operatörler konusunda bilgili değilim ama iPhone konusunda yardımcı olmak istiyorum.
    1. Dostum pasaport kaydı olan yurtdışı sim free iPhone lar kondusyon olarak temiz ise ortalama 1000 liraya gidiyor ikinci el piyasasında.
    2. Jailbreak yaptıktan sonra şarj sürenin hissedilir seviyede azalacagini tahmin ediyorum çünkü tecrübelerim o yönde. Her zaman zarardir jb çünkü yeni süper bir sürüm çıkarır apple ondan mahrum kalırsın. Avantajları da çok tabi ama bir müddet sonra insan normal kullanmak istiyor kafa rahat çünkü.
    3. İstediği kadar teknik detaylarla sgs2 i4'ü geçsin i4 performans ve akicilik olarak sgs2 den çok ondeydi zaten. I4S le gelen donanım Güncellemesi zaten sgs2 yi bitirdi internette karsilastirmasi var.
    Umarım yardımcı olmuşumdur dostum saygılar

Size de cevabınız için teşekkür ederim.

1 : Bunu duymam iyi oldu, 2. el fiyatında ortalama 200 tl eksik olması pekte önemli bir fiyat değil bence.

2 : Jailbreak yaptıktan sonra IOS'u güncelleyemiyor muyum? Kafam karıştı burada.

3 : Donanım olarak s2'nin daha iyi olduğunu fakat, IOS sayesinde IPhone'nin ondan çok daha iyi performans verdiğinide biliyorum ama belirtmek istiyorum ki, ICS sürümüyle performansta ciddi bir artış bekleniyordu, bu artış oldu mu? Sonuçta S2'nin donanımsal olarak iyi olduğunu yazılımdan kaybettiğini düşünürsek, optimizasyonu iyi yapılmış bir güncellemeyle baya iyi bir sonuç alınabilinir, ICS ile beklenilen sonuç alındı mı merak ettiğim için sordum.

Bildiğim Iphone 4S İos 5 - Galaxy S2 ICS li karşılaştırma varsa paylaşırsan sevinirim. Tekrardan teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tunç*

quote:

Orijinalden alıntı: artemis215

-Burada ki fiyatını düşünürsen elbette senin aldığın fiyattan aşağıya olacak şimdilerde bakarsan 1200-1300 tl arası satarsın rahat ama kullandıkca düşecek.

Öncelikle cevap verdiğiniz ve uzun yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

1 : Benim fiyattaki kastım, mesela 500 Euro ya aldım telefonu getirip 2 ay kullandım ve sattım, ortalama ne kadara gider? Yani yurtdışından getirdiğim için fiyatta (Yurt dışından gelmiş olduğu için) fiyatta düşüş yaşarmıydı. :)

2 : Jailbreak benim için önemli çünkü ben telefonu aldıysam sonuna kadar kullanmalıyım, özellikle oyun oynamayı seven biriyim, en az 3-5 oyun atmadan duramam, atıcağım oyunlarda kaliteli olmalı ve o fiyatın hakkını vermeli ki bu tür oyunlar ücretli oluyor, Jailbreak yapmam şart oluyor.

3 : Etrafımdakilerin Turkcell kullanması beni etkliyor çünkü karşımda ki kişiler sadece Turkcell'e sms yapıyor (Mesajlaştığım kişiler, zaten onların dışındakilerde I4 vs. olduğu için whatsapp'tan falan mesajlaşabilirim ama onun dışındakiler malesef Turkcell) benim açımdan sorun olmayacakta onların açısından olacak işin o kısmını düşünüyorum ben :(

Yurtiçi cihazlar nasıl alırken fark varsa sıfırları arasında yurtdışı cihazı satarken de yurtiçinde göre düşük olur fiyatı Türkiye'de 2000 tl civarı sıfır 4s bu durumda 1500 tl civarı ikinci eli olsa sen hesapla iste arkadasın dediği gibi 1000 tl ile 1300 e kadar satabilirsin müşteri bulursan her malın alıcısı olur.
    Jailbreak konusu senin bileceğin birşey evet farklı sürümlere farklı jailbreakler çıkıyor ama güncelleme ve buna uygun jailbreak bulman önemli
    Benim bildigim operatörler heryere binlerce mesaj veriyor artık ücreti dahilinde onuda Turkcell'i olanlar düşünsün
    Samsungs2konusuna gelince farklı yönlerden birbirine artıları var ama ekran dokunma akıcılık hız konusunda İPhone arkadasım.java dersen s2 başka bir sorun yok İPhone icin.......

• Jailbreak konusunda tek söyleyeceğim kesinlikle denemelisin ama önce ne olduğunu iyice araştırıp öğrenmelisin. Jailbreak kesinlikle korsan yazılım demek değildir. Telefonuna ekstra özellikler katman, temalar yüklemen vs anlamına gelir. Ben şahsen jailbreak yaptım ve sadece özellikler (tweak) yükledim, Applestore dan paralı uygulamaları kullanmaya devam ediyorum. Korsan gözüyle bakmamaniz şahsi tavsiyemdir. Bol bol Youtube dan tweak videoları izleyiniz ve İPhone u nasıl simarttiginzi anlamaya çalışınız :)
  • Jailbreak konusunda millet bilmeden atmış.ben açıklama yapayim .
    Jailbreak in hicbir zararı yoktur.İstedigin an restore yapıp Jailbreak işlemini geri alabilirsin .Ayrıca yasaldir .
    Jailbreak yüzünden yeni sürümden geri kalirsin diyen arkadaş 5.1 ciktiktan 4,5 saat sonra Jailbreak çıktı.Lütfen kendi korkaklığiniz yüzünden insanları yanlış bilgilendirmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimar_mse

Jailbreak konusunda tek söyleyeceğim kesinlikle denemelisin ama önce ne olduğunu iyice araştırıp öğrenmelisin. Jailbreak kesinlikle korsan yazılım demek değildir. Telefonuna ekstra özellikler katman, temalar yüklemen vs anlamına gelir. Ben şahsen jailbreak yaptım ve sadece özellikler (tweak) yükledim, Applestore dan paralı uygulamaları kullanmaya devam ediyorum. Korsan gözüyle bakmamaniz şahsi tavsiyemdir. Bol bol Youtube dan tweak videoları izleyiniz ve İPhone u nasıl simarttiginzi anlamaya çalışınız :)

quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

Jailbreak konusunda millet bilmeden atmış.ben açıklama yapayim .
    Jailbreak in hicbir zararı yoktur.İstedigin an restore yapıp Jailbreak işlemini geri alabilirsin .Ayrıca yasaldir .
    Jailbreak yüzünden yeni sürümden geri kalirsin diyen arkadaş 5.1 ciktiktan 4,5 saat sonra Jailbreak çıktı.Lütfen kendi korkaklığiniz yüzünden insanları yanlış bilgilendirmeyin
    @Mimar_mse : Tweak denilen programların sistemle oynamamı sağlaması bildiğim kadarıyla, mesela bluetooth'un her telefonla bağlanmasını sağlayabiliyorum vs gibi.
    Araştırırım. Cevabınız için teşekkürler. :)

@LegendM : Jailbreak yapmayı düşünüyorum fakat bildiğim kadarıyla 5.1'e untethered jailbreak daha gelmemiş ama yakında gelicekmiş, tahminimce telefon elime geçinceye kadar gelmiş olur.
    Fakat, şarj benim için önemli bir konu, sonuçta çok internet kullanan, oyun oynayan vs. birisiyim şarjı yanımda taşımak istemiyorum. Ve söylediklenenlere göre JB şarjıda etkileyebiliyormuş gerçi onlar hep jb sayesinde daha çok oyun oynamaya başlayanlardır bence de neyse...

En iyisi JB yapmak, 5.1 sürümü gelirse çok iyi olur hemen yaparım, sonuçta telefonu aldıysam oyunumu oynucam vs.
    Bu arada arkadaşlar 16GB az gelmez dimi bana? Normalde ve IPhone'de de ortalama; 10-20 resim, 5 müzik, 2-3 video, 5 adette oyun yükleyecek olduğumu varsayarsak bence yeter gibime geliyor. Ama siz kullananlara da sormak lazım.

• Kafanıza takmayın rahat rahat ihtiyacınızı görür ;)

• quote:

Kafanıza takmayın rahat rahat ihtiyacınızı görür ;)

Umarım
  • quote:

quote:

Kafanıza takmayın rahat rahat ihtiyacınızı görür ;)

Umarım

Dostum,untether çıkmadı doğru ama çıkacaktır.Sarj konusuna gelirsek önemli olan yüklediğiniz tweakler.Mesala bi tweak vardı adını unuttum.Notification center'a twitter facebook falan ekliyordu o bariz biiçimde sarj götürüyordu
    Ayrıca iost 5.0.1 için bi ara sarj artırma tweak 'i çıkmıştı.Yani önemli olan tweakler :)
  • quote:

Dostum,untether çıkmadı doğru ama çıkacaktır.Sarj konusuna gelirsek önemli olan yüklediğiniz tweakler.Mesala bi tweak vardı adını unuttum.Notification center'a twitter facebook falan ekliyordu o bariz biiçimde sarj götürüyordu
    Ayrıca iost 5.0.1 için bi ara sarj artırma tweak 'i çıkmıştı.Yani önemli olan tweakler :)

Zaten pek tweak yüklemeyeceğimi ve telefonu pek kurcalamayı sevmediğimi düşünürsek o zaman kesinlikle negatif bir durum söz konusu değil benim için.
    Oyun dışında zaten pek sistem dosyalarını kurcalamayı seven biri değilim, doğallığı seviyorum.
    Belki bluetoothu her telefona bağlanabilmem için "Celeste" denilen tweaki kurarım, "Barrel" ve "IconBounce" yi eklemek istiyorum, biraz eğlence olsun dimi ana menüde :D
    Yalnız beğenmeyip sonradan onları bile kaldırabilirim ama celeste gibi IOS kısıtlamalarını kaldıracak bazı tweaklere ihtiyacım olucak.
    Şuanlık incelediğim kadarıyla bunlar hoşuma gitti, tabi ekstra olarak installous gibi oyun indirmek için de kullanabileceğim tweakleride kuracağım.

• quote:

quote:

Zaten pek tweak yüklemeyeceğimi ve telefonu pek kurcalamayı sevmediğimi düşünürsek o zaman kesinlikle negatif bir durum söz konusu değil benim için.
    Oyun dışında zaten pek sistem dosyalarını kurcalamayı seven biri değilim, doğallığı seviyorum.
    Belki bluetoothu her telefona bağlanabilmem için "Celeste" denilen tweaki kurarım, "Barrel" ve "IconBounce" yi eklemek istiyorum, biraz eğlence olsun dimi ana menüde :D
    Yalnız beğenmeyip sonradan onları bile kaldırabilirim ama celeste gibi IOS kısıtlamalarını kaldıracak bazı tweaklere ihtiyacım olucak.
    Şuanlık incelediğim kadarıyla bunlar hoşuma gitti, tabi ekstra olarak installous gibi oyun indirmek için de kullanabileceğim tweakleride kuracağım.

Celeste paralıdır ama crack'i de çıktı.Boşa para vermeyin :)

• quote:

Celeste paralıdır ama crack'i de çıktı.Boşa para vermeyin :)

Bilgi için teşekkürler, alternatif bi uygulama daha vardı aklımda kaldığı kadarıyla onuda kullanabilirim fark etmez ama sizin tavsiye ettiğiniz uygulamalar & tweakler & oyunlar varsa paylaşırsanız sevinirim, her şey için çok teşekkür ederim.
  • Air blue share tek gecerim :) bu arada telefona tema, tweak yükledikce az yükleyeceğim fikrinizden vazgececeginizi garanti edebilirim :):):) bende öyle jailbreak yapmıştım ilk önce, fazla birşey yüklemem ne olacak canım demiştim, sonra insan öyle bir kaptırıyor ki en sonunda telefon çöktü ve restore etmek zorunda kaldım :) cihazım 4S olduğu için de mecburen 5.1 e geçiş yaptım. Şimdi ot gibi geliyor telefon İnan bana :):):)
  • Bu arada cydia hakkında hersey, ömür boyu güncel repolar diye bir başlık var, oradaki tweakler fazlasıyla yeter hatta zorlarsan tel çöker :) saka tabi, benim hatamdan dolayı ben çökerttim teli. Gene de iyi araştırın. Gerçi en az 3 hafta gibi bir süre var sanırım 5.1e ...

• quote:

Bu arada cydia hakkında hersey, ömür boyu güncel repolar diye bir başlık var, oradaki tweakler fazlasıyla yeter hatta zorlarsan tel çöker :) saka tabi, benim hatamdan dolayı ben çökerttim teli. Gene de iyi araştırın. Gerçi en az 3 hafta gibi bir süre var sanırım 5.1e ...

O başlığı ve onun dışında 2 başka başlığı daha incelemedeyim, tweakler için.
    IOS'tan pek anlamadığım için, belki ilk denemelerimde hata yapıp çökertebilirim, düşe kalka öğrencez.
    Tema yüklemeyi düşünmüyorum, orjinal temasını seviyorum.

Bu arada bu ilginiz içinde çok teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Bu arada cydia hakkında hersey, ömür boyu güncel repolar diye bir başlık var, oradaki tweakler fazlasıyla yeter hatta zorlarsan tel çöker :) saka tabi, benim hatamdan dolayı ben çökerttim teli. Gene de iyi araştırın. Gerçi en az 3 hafta gibi bir süre var sanırım 5.1e ...

O başlığı ve onun dışında 2 başka başlığı daha incelemedeyim, tweakler için.
    IOS'tan pek anlamadığım için, belki ilk denemelerimde hata yapıp çökertebilirim, düşe kalka öğrencez.
    Tema yüklemeyi düşünmüyorum, orjinal temasını seviyorum.

Bu arada bu ilginiz içinde çok teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek :) bana da forumlarda güzel arkadaslar yardımcı oluyor öyle öyle öğrenme asamasindayim bende :) bilgi paylaşıldıkça artar, güle güle kullanmanız dileğiyle ;)

• Benimde Katkım Olsun..

Kasım ayında İngilteren arkadaşım cihaz getirdi banada. 499£ Yaklaklaşık 1450 TL ye geldi. 100 TL ye kaydettirmiştim. 1550 gibi bir rakama maloldu bana. 10 gün önce 1550 TL ye sattım. 75 TL komisyonu düşersen 1475 e geldi.

Galaxy alayım dedim. Wonder aldım. Eşim beğendi bana nokia c5-00 kaldı. Kullanmak istemedim dün yeniden 1550 TL ye 4S aldım.

Tekrar iphone almamın en önemli sebebi değer kaybı minimum düzeyde. JB den falan anlamam hiçte düşünmedim. Telefonu orjinal kullanmayı tercih ediyorum.

Şuan da Konuşma+SMS+İnternet paket olarak uygun bir tarife arayışında. Kamu 1000 Tarifesi kullanıyorum 40 TL ye ama internet 250 MB alıyorum oda 14 TL.

600dk+600SMS+1GB lık bir paket var mıdır?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.