Şimdi Ara

iphone 4 autofocus problemi (sizde de böyle mi?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: P!iZ

böyle olması çok doğal iphone da bir sorun aramayın bence..çünkü siz ekrana dokunmadığınız zaman onun odağı tam ortadadır ve geniş açıyla çeker, siz ekrana dokunduğunuzda iphone daha noktasal bir konuma focuslanır ve o gördüğü açı daralır ama çok netleşir..fark bundandır dolayısı ile bir sorun göremiyorum resimlere bakınca gayet normal..benim iphonedada böyle , 2. resimler içinde tamamen manzara ve ışık farkından kaynaklı aynı manzarada aynı ışıkta sonuçlar aynı olacaktır..

Diğer TÜM telefonlarda ve tum fotograf makinelerinde otomatik odak noktası sonsuzken, iphoneda ortada olması aciklanamaz... Her seferinde ekrana dokunup af kilidini yapmam bezdirdi artık. Arkadasımda test ettim onunkinde böyle bir problem yok. Aynı mekanda aynı yere koyduk telefonları 5 ayrı fotograf çektim Onunki normaldi direk sonsuzu netliyor. Telefonlar arasındaki tek fark benimki jbli onunki değil. Ama bundan kaynaklı olduğunu sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

resimlerde sorun yok gibi ama...

Dostum, fotografların ikisini de sekmelerde açıp büyüt farkı anlayacaksın. Az bir fark değil yani. 5 megapixel kamera 2mp gibi çekiyor
  • Bende de oluyor, ekrana dokunup cekim daha iyi
    bizde dokunup çekeriz artık,fotografların yan cıkması benımde sinirime dokunuyor.

iphone 4 autofocus problemi (sizde de böyle mi?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 12 Şubat 2012; 15:45:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

Bende de oluyor, ekrana dokunup cekim daha iyi
    bizde dokunup çekeriz artık,fotografların yan cıkması benımde sinirime dokunuyor.

Aynen.

• ben de hiçbir fotoğraf yan çıkmıyor nedense. bilgisayarda düz hepsi. ve kamerayı açıp 2 sn bekledikten sonra ortada kocaman otofokus alıyor ve ben elimle tam ortayı fokuslarsam ikisinin kalitesi aynı oluyor ama köşede bir yerleri çekeceksem tabiiki fark ediyor. hele yakın nesne ile uzak nesne arasında çok çok farklar var. gel gelelim ki uzak nesne ile yakın nesneyi ikisini beraber net çekmek istesem kendim dokununca hiçbir şekilde olmuyor ama kamerayı ilk açıp da hiçbir yere dokunmazsam ikisi de net oluyor çünkü fokus aldığı alan büyük
  • Yazilimsal problem olduğunu düşünüyorum hala... Autofocusu kapatan tweak var mı acaba? Bulamadım ben. Bu arada konuya ilgili arkadaslara teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: P!iZ

böyle olması çok doğal iphone da bir sorun aramayın bence..çünkü siz ekrana dokunmadığınız zaman onun odağı tam ortadadır ve geniş açıyla çeker, siz ekrana dokunduğunuzda iphone daha noktasal bir konuma focuslanır ve o gördüğü açı daralır ama çok netleşir..fark bundandır dolayısı ile bir sorun göremiyorum resimlere bakınca gayet normal..benim iphonedada böyle , 2. resimler içinde tamamen manzara ve ışık farkından kaynaklı aynı manzarada aynı ışıkta sonuçlar aynı olacaktır..

Yok bariz bir problem eskiden olan birsey degil cunku. 4S kullaniyorum ve ayni sorun bendede var, otomatik algilama ozelligi iyi calismiyor. Sanirim onceden bahsedilmisti ve guncelleme ile duzelicekti oyle bir haberler vardi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceza_61

Yazilimsal problem olduğunu düşünüyorum hala... Autofocusu kapatan tweak var mı acaba? Bulamadım ben. Bu arada konuya ilgili arkadaslara teşekkür ederim

kapatan değilde direk autofocusu ayarlayan tweak değil mi aradıgınız ?
    zira onsuz pc ye atılan resimler kötü, yanlıs mı anladım acaba
  • quote:

quote:

Yazilimsal problem olduğunu düşünüyorum hala... Autofocusu kapatan tweak var mı acaba? Bulamadım ben. Bu arada konuya ilgili arkadaslara teşekkür ederim

kapatan değilde direk autofocusu ayarlayan tweak değil mi aradıgınız ?
    zira onsuz pc ye atılan resimler kötü, yanlıs mı anladım acaba

Yani autofocus uğraşmasın kendi kendine, parmakla dokunulmuş gibi hep en uzağı netlesin istiyorum
  • 1 yildir iphone 4 kullaniyorum..bu konuyu okuduktan sonra bir resim cekeyim dedim malesef ayni sorun bende de var
  • bu sorun acaba bendeki 3gs 8gb'ta da var mı.çünkü benim fotolar da bulanıkımsı çıkıyor.ama ortaya elle odaklama hiç yapmadım
  • Takip
  • Giderek çoğalıyoruz duy sesimizi Apple :) çözüm önerileri bekliyorum
  • 4s lerde durum ne acaba ?
    4s i olan birisi deneyebilir mi
  • quote:

4s lerde durum ne acaba ?
    4s i olan birisi deneyebilir mi

Ben de merak ediyorum. Ayrıca iOS 5ten önceki iPhone 4u olanlar varsa denesin...

Ufak da olda bir çözüm buldum... 'Genius' adlı fotograf programında 'focus snap' adlı bir özellik var. Ekrana dokununca netleyip hemen çekiyor... En azından af kilidi için uzun sure bekleyip, fotograf tuşuna basmaya gerek yok. Bilginiz olsun
  • program için sagol indireyim.
  • durum aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This Time -- 19 Şubat 2012; 12:20:03 >

• bu problemi yaşayan herkes 5.0.1de mi?
  • aynen müdür
  • quote:

camera uygulamasını açınca ekrana elinizi 3-4 saniye basılı tutun af yi kilitliyor o zaman

aynı zamanda ekrana 3-4 saniye basılı tutarken af yi kilitlemeden önce geniş focus yapıyor oda bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 78erhan78 -- 24 Şubat 2012; 11:08:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.